Desetiměsíční syn už nechce kojit

18
30.10.13 00:04

Desetimesicni syn uz nechce kojit

Muj desetimesicni syn uz asi nechce kojit. U kojeni se vzteka, odtahuje, otaci a rve. Ja bych rada kojila alespon do roka (prvniho syna jsem nekojila, tak nyni si to uzivam), ale syn bohuzel asi nechce, coz me velice mrzi.
Kdyz mu dam napit caje z lahvicky, tak cumla hodne, mam pocit, ze mu caj snad chutna vic nez mliko.
Kojim (tedy peru se se synem:-)) rano, to je rozespaly a da si rad, ale pred odpolednim a vecernim spanim rev.
Meli jste podobny problem a vyresili jste ho? Predem moc dekuji za rady (odstrikavat a krmit lahvi se mi nechce:-()

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
versatilka
30.10.13 00:20

Jestli nechce, tak ho nenuť… Měla by ses přizpůsobit dítěti, ne dítě tobě.

• Citovat
  • Upravit
801
30.10.13 00:29

@Nadikz Když nechce, tak nechce. Můj syn se přirozeně odstavil v 11 měsících. Taky jsem kojila ráda, ale brala jsem to tak, že to dělám pro něj a ne pro nějaké tabulky, do kdy je dnes módní kojit. :nevim:
Kojit do desti měsíců je podle mě ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1406
30.10.13 01:06

Já jsem taky chtěla kojit. Ale v 10 měsících malej přestal chtít prso a dudlík už od tý doby taky nechce. Bylo mi to líto, protože jsem si přála kojit dýl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
30.10.13 01:58

U prvního dítěte jsem řešila, to co zakladatelka v 19 měsících veku dítěte. Odstavení asi v dusledku nového těhotenství. Nyni bych se poradila se soukromou porodni asistentkou mailem, nebo bych zavolala. www.unipa.cz www.mamicentrum.cz druhému dítěti je 25 měsíců, jsem ráda, ze se kdykoli kojí. Je to spokojené dítě a pokud něco rozrusí náladu, uklidni se rychle u MM v náruči. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21709
30.10.13 05:57

Když nechce, tak bych se s nim neprala a proste přestala kojit. V tomto veku to není žádná tragedie a myslím, ze by ses mela přizpůsobit dítěti a ne lámat dítě do svých ideálních představ. Bud rada, ze se prirozene odstavil a nemusíš řešit zavislaka, který se ti ve dvou letech na verejnosto sape pod tričko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
30.10.13 06:35

Ano, mela jsem a nezmohla jsem nic. Me uz to pak ani netesilo se s nim rvat, nechce nechce :nevim:, nedonutis ho.

Nech to ranni a zkus UM v lahvi, jestli se nechytne, tak zvys davku jogurtu, kasi.

syny byl bez jakeholiv mleka od sedmi mesicu a pil stavu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
30.10.13 06:38
@Bubiii píše:
U prvního dítěte jsem řešila, to co zakladatelka v 19 měsících veku dítěte. Odstavení asi v dusledku nového těhotenství. Nyni bych se poradila se soukromou porodni asistentkou mailem, nebo bych zavolala. www.unipa.cz www.mamicentrum.cz druhému dítěti je 25 měsíců, jsem ráda, ze se kdykoli kojí. Je to spokojené dítě a pokud něco rozrusí náladu, uklidni se rychle u MM v náruči. :hug:

jo ale tohle je individualni, jsou deti prsomilove a deti, ktere pak radsi tuhou stravu. Uteseni u prsa je fajn, ale kdyz to tomu diteti nevyhovuje, tak mu to nemuzes nutit.

ja bych nechala zatim to ranni, jestli se aspon trochu necha, ale to dalsi bych zrusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
30.10.13 06:40

Mám stejné zkušenosti. Dcera se mi odstavila taky v tom 10 měsíci. Byl to boj, nechtěla flašku, UM a nakonec si dala říct až s vodou z úplně obyčejného hrnku. Taky mě to mrzelo, asi prvních 14 dní. Měla jsem představu, že ji budu kojit tak do roka a chyběl mi taky ten intimní tělesný kontakt. Ale nakonec jsem byla ráda, že už nemusím tahat pořád prso někde na veřejnosti a že není malá protivná, jen když prso vidí (byla pořádnej prsomil :-)). Takže za mě, děti ví, proč některé věci dělají. Zatím je u nich hodně silná příroda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
30.10.13 06:55

Nevím, já byla přesný opak…nechtěla jsem nic jiného než mlíko,…tak mi ho sebrali :(

• Citovat
  • Upravit
1165
30.10.13 07:47

Jé to jsem měla s první také, kojila jsem od 10ti měsíců jen ráno a v roce kojení ukončila, víc ji zajímalo okolí a o kojení vůbec nestála. Pak jsem dávala ještě chvilku ráno UM, ale opět tomu moc nedávala, do nynějška mléko nepije, takže dávám více jogurtů atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
30.10.13 07:56

Může to být jen bojkot kojení. Naopak se říká, že před rokem se dítě samo odstaví zcela výjimečně, většinou je to ten bojkot. Byla tu i teď taková diskuze, kdy se dítě po 17 dnech normálně chytlo https://www.emimino.cz/…-nim-168418/ Pokud ti o kojení jde, udržuj laktaci odsáváním a třeba to po pár dnech ještě půjde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
30.10.13 07:57
@MarkétkaBeruška píše:
Nevím, já byla přesný opak…nechtěla jsem nic jiného než mlíko,…tak mi ho sebrali :(

Neplakej a dej si ho ted dvakrát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
30.10.13 08:47

Já kojila poslední dobou už jen 3× denně, pak jednou denně a najednou malej nechtěl, zkoušela jsem, ale akorát mě pokousal :cert: Kašlu na to, mě to teda nevadí, dostal UM, má to svou výhodu, lahvičku si drží sám a krásně se tak nasnídá a já mezitív připravím kafe sobě :lol: :lol: Odstavil se v 8 měsících, před pár dny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
30.10.13 09:49

Děti vztekáním a odtahováním reagují na sílu a rychlost toku mlíka (chtejí to co bylo dříve ale tobě poklesla laktace (příkrmy), pokouší si to svoje vyvztekat a mohou začít i panikařit= odmítat), co jsem do ted narazila, tak pokud chceš - řeší se to jak bojkot, zvýšením laktace (neopoměn odstříkávání třeba i jen ručně), v případě bojtoktu, nechat kůži na kůži a sledovat první zájem o kojení, nabízet, nenutit… můžeš zkusit pomalu stláčet prso při kojení, může to zvýšit proud… než se tvorba mlíka zvýší, tak to chvíli trvá :)… pro dlouhobé kojení je potřeba kojit/spíše odstavovat s citem, ten důvod proč se vzteká a proč ti laktace poklesla, není jeden ale v tvém případě voda v lahvi hraje svou roli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová