Kojení - doporučený příjem tekutin?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
891
31.12.10 20:17

Teď v zimě piju hlavně čaje, voda mě moc nebaví. A navíc zahřejou - piju všechny - ovocné, černé, zelené, jasně že ne moc silné. Na začátku jsem pila kojící čaje. Toho, že bys mohla „zdědit“ po mamce nedostatek mlíka se rozhodně neboj, ono v generaci našich mamin kojení moc nefrčelo, mamky neměly tu podporu a dostupnost rad při potížích, co máme teď my, takže to většinou brzo vzdaly v přesvědčení, že prostě nemají dost mlíka (nebo ho mají slabé a pod.) Moje mamka mě a mladší sestru kojila prý cca 14 dní. (Já první dítě do roka - pak se samo odstavilo, a druhé teď taky bez problémů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
31.12.10 20:48

Ještě k tomu, že budeš mít problém to množství vypít - já taky pití moc nedám, ale jak se malej narodil, vždy jsem si ráno do hrníčků udělala 2 čaje pro kojící matky, 3 fenyklové čaje kvůli prdům a v průběhu dne to postupně vypila a máš pomalu splněno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
31.12.10 20:49

JoJO, hlavní je systém… :potlesk: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
31.12.10 20:51

Ahoj Reneee,nejdulezitejsi je prikladat miminko k prsu pokazde kdyz bude chtit,ja pila a piju jen asi litr a pul,nekdy ani to ne a porad -nastesti- kojim,proste se nemuzu prinutit pit vice,nejhorsi co muzou maminky delat je,ze ztrati sebeduveru sami v sebe a zacnou prikrmovat,no ja mela problem ze zacatku,ze maly se strasne blbe prisaval,ale diky podpore rodiny jsem to ustala,tobe preji,aby si bez problemu kojila sve miminko,je to krasny pocit :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
31.12.10 20:58

Mně taky v porodnici poradili přikrmovat, protože měl i malej mírnou žloutenku, ale vykašlala jsem se na to a jen kojila, kdy Jára chtěl a to bylo taky to nejlepší, co jsem mohla udělat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25183
31.12.10 21:02

sebedůvěra…to je nejdůležitější…

Já měla kolikrát takový záchvaty, že mám málo mlíko, že Linda málo přibírá. Jenže ani jedno moje dítě nechtělo UM. Kojit jsem nikdy nepřestala. Příkládala jsem jak dítko chtělo ve dne v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
31.12.10 21:03
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
31.12.10 21:18

Nečetla jsem příspěvky, tak snad nebudu někoho opakovat. Pít je důležitý rozhodně, já pila 3litry určitě. Ale musíš hlavně jíst !!! Mlíko se ti jen z vody neudělá. mě se v menší míře po porodu vrátily poruchy příjmu potravy :-( , a vim, že když jsem skoro nic nesnědla, malá měla hlad,mlíka prostě nebylo dost. Ale jakmile jsem si dala vydatný oběd, do dvou hodin mi ty prsa mohly prasknout, jak byly nalité. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15447
31.12.10 21:22

Určitě je důležité jak pití, tak i strava, jak píše Prodigy. A ještě bych poradila pít spíš teplejší nápoje, nemusí být horké, třeba vlažné, četla jsem, že to má na kojení vliv. Já piju hodně kojící čaje, fenyklový čaj, meltu a mlíčka mám snad dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25183
31.12.10 21:29

Jo teplý fenyklový čaj…toho jsem se napila litry, ale je táááák hnusnej :poblion:

A jídlo taky něco na tom je. Je fakt, že já se nekrotím v jídle vůbec, spíš se přejídám :oops: a nepřibírám. Což je fajn :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
31.12.10 21:30

Při kojení hlavně pozor na to, co jíme!! Kvůli prdíkům!!! Aspoň první tři měsíce, mně Jarda hrozně trpěl, tak to mám nastudovaný: žádnou zelenou zeleninu, zelí, cibule, česnek, kedlubnu, květák, kořeněná jídla, ani ne přehnaně moc mléčných výrobků a taky třeba ne čerstvé pečivo, ani objednanou pizzu :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
31.12.10 21:49

Ahoj, ono v době našichh maminek nebylo kojení tak „moderní“ jako teď…za nich byl moderní sunar…mě mamka kojila taky tři měsíce a bráchu ještě míň, prý pak nebylo mléko,možná laktační krize :nevim: tak přestala… já kojím už rok a půl a cose pití týče, tak jsme nikdy nijak moc nepila…max. 2litry ze zač.kojení, teď max 1-1,5l.. ale určitě to podporuje tvorbu mléka, to zas jo.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27032
1.1.11 09:11

AHoj moje mamka mně kojila jen 4 měsíce…já prvního syna 20 měsíců a to jsem nijak extra nepila ale pila jsem kojo čaje..ted jak kdy ale víc jak 2 litry a i ty vyjímečně za den nevypiju ale zas piju kojo čaje a mlíčka mám dost a dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
1.1.11 12:49

Ahojky, ty 2-3 litry jsou optimalni,ale neboj, ono si telo rekne, po kojeni budes pekne vycucaná :lol:
Já treba,kdyz nevypiju min. ty dva litry,tak je mi dokonce spatne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
1.1.11 12:52

A k tem kojo cajum, ja ho mela snad jen jednou a je pekne hnusnej :poblion:
Takze piju normalne vodu a mleko a uz skoro 4 mesice kojim dvojcata, takze si myslim,ze neni moc dulezity co pijes, ale jak moc pijes :)
A taky tvoje sebeduvera,nenervovani se, proste pohoda :)
Myslim si,ze ted uz je kojeni taky jinde, driv byla treba krize a hned se kojit prestalo,dnes se maminy snazi a ja si treba rekla,ze holkam proste nic jinyho nez prso nedam aspon do sesti mesicu, pac dvojcata na rodicaku by me zruinovala :mrgreen: Tohle berte s rezervou, pokud mleko nebude,samozrejme je hlady nenecham :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí