Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Teď v zimě piju hlavně čaje, voda mě moc nebaví. A navíc zahřejou - piju všechny - ovocné, černé, zelené, jasně že ne moc silné. Na začátku jsem pila kojící čaje. Toho, že bys mohla „zdědit“ po mamce nedostatek mlíka se rozhodně neboj, ono v generaci našich mamin kojení moc nefrčelo, mamky neměly tu podporu a dostupnost rad při potížích, co máme teď my, takže to většinou brzo vzdaly v přesvědčení, že prostě nemají dost mlíka (nebo ho mají slabé a pod.) Moje mamka mě a mladší sestru kojila prý cca 14 dní. (Já první dítě do roka - pak se samo odstavilo, a druhé teď taky bez problémů).
Ještě k tomu, že budeš mít problém to množství vypít - já taky pití moc nedám, ale jak se malej narodil, vždy jsem si ráno do hrníčků udělala 2 čaje pro kojící matky, 3 fenyklové čaje kvůli prdům a v průběhu dne to postupně vypila a máš pomalu splněno ![]()
Ahoj Reneee,nejdulezitejsi je prikladat miminko k prsu pokazde kdyz bude chtit,ja pila a piju jen asi litr a pul,nekdy ani to ne a porad -nastesti- kojim,proste se nemuzu prinutit pit vice,nejhorsi co muzou maminky delat je,ze ztrati sebeduveru sami v sebe a zacnou prikrmovat,no ja mela problem ze zacatku,ze maly se strasne blbe prisaval,ale diky podpore rodiny jsem to ustala,tobe preji,aby si bez problemu kojila sve miminko,je to krasny pocit ![]()
Mně taky v porodnici poradili přikrmovat, protože měl i malej mírnou žloutenku, ale vykašlala jsem se na to a jen kojila, kdy Jára chtěl a to bylo taky to nejlepší, co jsem mohla udělat!!!
sebedůvěra…to je nejdůležitější…
Já měla kolikrát takový záchvaty, že mám málo mlíko, že Linda málo přibírá. Jenže ani jedno moje dítě nechtělo UM. Kojit jsem nikdy nepřestala. Příkládala jsem jak dítko chtělo ve dne v noci.
Nečetla jsem příspěvky, tak snad nebudu někoho opakovat. Pít je důležitý rozhodně, já pila 3litry určitě. Ale musíš hlavně jíst !!! Mlíko se ti jen z vody neudělá. mě se v menší míře po porodu vrátily poruchy příjmu potravy
, a vim, že když jsem skoro nic nesnědla, malá měla hlad,mlíka prostě nebylo dost. Ale jakmile jsem si dala vydatný oběd, do dvou hodin mi ty prsa mohly prasknout, jak byly nalité. ![]()
Určitě je důležité jak pití, tak i strava, jak píše Prodigy. A ještě bych poradila pít spíš teplejší nápoje, nemusí být horké, třeba vlažné, četla jsem, že to má na kojení vliv. Já piju hodně kojící čaje, fenyklový čaj, meltu a mlíčka mám snad dost.
Jo teplý fenyklový čaj…toho jsem se napila litry, ale je táááák hnusnej ![]()
A jídlo taky něco na tom je. Je fakt, že já se nekrotím v jídle vůbec, spíš se přejídám
a nepřibírám. Což je fajn ![]()
Při kojení hlavně pozor na to, co jíme!! Kvůli prdíkům!!! Aspoň první tři měsíce, mně Jarda hrozně trpěl, tak to mám nastudovaný: žádnou zelenou zeleninu, zelí, cibule, česnek, kedlubnu, květák, kořeněná jídla, ani ne přehnaně moc mléčných výrobků a taky třeba ne čerstvé pečivo, ani objednanou pizzu
)
Ahoj, ono v době našichh maminek nebylo kojení tak „moderní“ jako teď…za nich byl moderní sunar…mě mamka kojila taky tři měsíce a bráchu ještě míň, prý pak nebylo mléko,možná laktační krize
tak přestala… já kojím už rok a půl a cose pití týče, tak jsme nikdy nijak moc nepila…max. 2litry ze zač.kojení, teď max 1-1,5l.. ale určitě to podporuje tvorbu mléka, to zas jo.. ![]()
AHoj moje mamka mně kojila jen 4 měsíce…já prvního syna 20 měsíců a to jsem nijak extra nepila ale pila jsem kojo čaje..ted jak kdy ale víc jak 2 litry a i ty vyjímečně za den nevypiju ale zas piju kojo čaje a mlíčka mám dost a dost
Ahojky, ty 2-3 litry jsou optimalni,ale neboj, ono si telo rekne, po kojeni budes pekne vycucaná ![]()
Já treba,kdyz nevypiju min. ty dva litry,tak je mi dokonce spatne..
A k tem kojo cajum, ja ho mela snad jen jednou a je pekne hnusnej ![]()
Takze piju normalne vodu a mleko a uz skoro 4 mesice kojim dvojcata, takze si myslim,ze neni moc dulezity co pijes, ale jak moc pijes ![]()
A taky tvoje sebeduvera,nenervovani se, proste pohoda ![]()
Myslim si,ze ted uz je kojeni taky jinde, driv byla treba krize a hned se kojit prestalo,dnes se maminy snazi a ja si treba rekla,ze holkam proste nic jinyho nez prso nedam aspon do sesti mesicu, pac dvojcata na rodicaku by me zruinovala
Tohle berte s rezervou, pokud mleko nebude,samozrejme je hlady nenecham ![]()