Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naše taky tak od 6 m.Moc příležitostí dřív neměla -kromě příkrmů spíš kojím.Teď je nastydlá,zahleněná,tak vařím víc čajíky.A ten když ji chutná,tak lahev nepustí,dokud není prázdná ![]()
Jo tak nas mladej si zacal sam drzet flasku az nekdy kolem 9-10 mesice.
Tak to máte dobrý, jestli sami od sebe. Naše prostě nemá potřebu. Jsme na UM od 3 měsíců. Tak si říkám, jestli to mám nějak zkoušet, aby na to sama přišla. Už jí z flašky jen ráno a večer a během dne má čajík. ten jí občas zkouším dávat z hrníčku.
už tak od 6.měsíců… nebo okolo 5.měsíce už. Na takové věci je šikovná, ale nezoufej, každé dítě je individuální a šikovné jinak ![]()
Samanthe byli 3mesice, kdyz jsem ji davala odsrikane MM, kdyz jsem byla nemocna a drzela flasku sama.
Kubovi je 7.5 m a lahev si nedrzi. Ted si zacal pridrzovat kouzelny hrnecek, ale ten ma ouska.
No tak Davídkovi jsme dávali čajíčky brzo, takže už ve 4.měs si lahvičku držel, ale kamarádky chlapeček si ji nedrží a je mu skoro rok, jinak je moc šikovnej, takže je prostě pohodlnej:-)). Neřešila bych to.
Tak miláčkovi je víc jek 10m a nedrží doted…ne,že by to nezvládl,ale od čeho má matku,že ano ![]()
Ja kdyz jsem zacala davat od 9.mesice Samikovi UM,tak jsem mu flasku ze zacatku drzela(caj on uz predtim pil,jenze to jsem mu musela flasku taky drzet a hlavne ho do toho piti nutit)
Pak jsem ho vzdy na piti mlicka dala do vajicka,na klin mu dala polstarek a tu flasku mu tim podeprela a on pak rychle pochopil,ze kdyz si ji nadvzedne rucickama,tak to potece lip ![]()
Potom uz jsem po par dnech vzala polstarek pryc a od te doby drzi pekne sam.
ahoj,ja jsem to tuhle tady resila, a ona si ji zacala drzet az nekdy kolem 11mesicu.asi byla proste lina,ted kdyz vidi hrnecek nebo flasku tak si ji sama da do pusy a pije,ale to zacala az kolem 12mesicu.taky jsem se stresovala,kdyz jsem videla jine deti,ale co na tom zalezi. v 15ti se ji na to nikdo nezepta a bude vsem putna. ![]()
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, odkdy si vaše dítka drželi sami flašku. Naší slečně bude příští týden devět měsíců a nic:-)))