Padání hlavičky dozadu

963
30.12.10 18:07

padání hlavičky dozadu

Ahojda maminy,

chtěla jsem se zeptat, co se stane miminku, když mu padne hlavička dozadu? Manželovi se občas stane, že při zvedání si ji nějak špatně podloží, spíš bych řekla vůbec, a malé padne hlava dozadu jak balvan, zvlášť když spí. Může jí udělat něco vážného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
30.12.10 18:11

Tak na to pozor, může to být opravdu nebezpečný! Bylo by dobrý na to manžela upozornit, aby si na to dával velký pozor. Přesně nevím co se může stát, ale vím, že to dobrý neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
30.12.10 18:17
Pettulle píše:
Tak na to pozor, může to být opravdu nebezpečný! Bylo by dobrý na to manžela upozornit, aby si na to dával velký pozor. Přesně nevím co se může stát, ale vím, že to dobrý neni.

Ježiš, tak to mě děsí :-( Já mu to říkám věčně, už jsem za to na něj i vyletěla, ale stejně mu to pak ulítne a je to tu zas. Kolikrát až přemýšlím, jestli mu nemám zakázat jí vůbec tahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
30.12.10 18:20

Pokud si na to nebude dávat pozor, tak by bylo dobrý, aby ji nebral do tý doby než sama nebude hlavičku držet. Nevím jestli se jí může stát něco s páteří, ale v porodnici nám na to kladli docela důraz a už si tak nějak víc nepamatuju. Takže na to opravdu opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
30.12.10 18:56

Ahoj já myslím, že si mimčo může i zlomit vaz :nevim: Nevadí, když má mimčo hlavičku v záklonu, ale neměla by klinknout, prostě ji musí manžel při zvedání podpírat......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
30.12.10 19:03

jde o naraz mozku, je to jako pri autonehode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
30.12.10 19:03
luciaasek píše:
Ahoj já myslím, že si mimčo může i zlomit vaz :nevim: Nevadí, když má mimčo hlavičku v záklonu, ale neměla by klinknout, prostě ji musí manžel při zvedání podpírat......
:pankac: :pankac: :pankac: ano, diteti se tak muze zlomit vaz…sice urcite pri prudcim zapadnuti hlavicky, ale co vis, co se kdy muze stat…jistit se to musi :roll:
Pokud to nedokaze, tak at malou nenosi. :-?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
30.12.10 19:05
jizvíková píše:
jde o naraz mozku, je to jako pri autonehode

To je taky pravda…muze pak vzniknout neco podobneho jako syndrom treseneho ditete…treba v letatni miminek to dobre popisovali, proc je to spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
30.12.10 19:08

Je mi z toho až do breku :-( Z toho nebudu snad ani spát. Chjooo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
30.12.10 19:10

no muze se poskodit micha, ktera je napojena na mozek a tudiz dojit k poskozeni mozku.
svaly na krku a ramenou jsou slabe, mimco hlavicku samo neudrzi, takze je treba podpirat nejmene tak do 4m, zalezi na vyvoji a sile miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
30.12.10 19:31

Jednou mi dozadu zapadla, bylo to v noci při kojení,zachrápala jsem…Hned ráno jsem volala doktorovi a ten se ptal, kolik je malému týdnů (bylo to 6), řekl mi že v šesti už by mohl trošičku hlavu držet a že jestli není apatický.To jsem řekla, že není, že je jako vždy, tak mi odpověděl, že je v pořádku a at si dám na to majzla.
Takže jestli není malá apatická, tak se nic nestalo, ale do budoucna už bych to neudělala…To je takový problém se po 2 měsících naučit držet dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
30.12.10 19:33
luciashek píše:
Je mi z toho až do breku :-( Z toho nebudu snad ani spát. Chjooo…

Dej to přečíst tatínkovi a nebude spát on..
A hlavně si dá bacha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.12.10 20:02

Eva Kiedroňová, Něžná náruč rodičů, číst asi taťka nebude, tak mu pustit DVD. Zabere to 10 minut a fakt je to přínosné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
30.12.10 20:56

Tak ať si jí bere pouze v zavinovačce…
Nebo jak píše Pipet, prostudovat Něžnou náruč - ať jí nebere bříškem nahoru, ale otočí si jí na ruku a zvedá jí zádíčkama nahoru (mj. tak se to také má správně dělat, dokud nedrží hlavičku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
30.12.10 21:04

Prommiň, ale taťka by si měl uvědomit, že miminko potřebuje pomoc, ne ublížení! Pokud to nezvládá, ať ji bere v zavinovačce, jak už řekli holky, je víc chlapů, co to nezvládnou, pořád lepší to přiznat než ublížit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí