Neleze, chce jen chodit

672
30.12.10 11:39

Neleze, chce jen chodit

Je nám 8 měsíců a malej bohužel nikdy vyloženě nelezl po 4, jen se vždy kutálel a válel a teď, když zjistil, že se může postavit, tak chce jen chodit, buď tedy za ruce v prostoru nebo se staví u nábytku.Někde jsem četla, že pro dítě je důležité si lezením projít, ale bohužel, nám se to tedy nepodařilo.Je to špatně?Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merett
30.12.10 11:41

no nech ho ať si dělá co chce, jen ho v tom nepodporuj, tím myslím vodění za ruce v prostoru, nás malej obcházel nábytek uz v 8měs a po 4 začal lozit až v 9,5měs. Nikdy ho nikdo za ruce nevodil, tudíž když chtel někam do prostoru tak muzes sám a tímpádem se donutil lézt

• Citovat
  • Upravit
1648
30.12.10 11:44

ahoj nám nelezly holky ani jedna, rovnou taky chodily a naučili se lézt až snad ve dvou letech, kašli na to, obě nám samy chodily už od 9-9,5 měsíců a doktorka si z toho hlavu nedělala ani my, některé děti prostě neodpovídají tabulkám. A abych tě uklidnila, já prý taky rovnou chodila ségra taky, žádné následky to na nás rozhodně nenechalo :mrgreen: prý je to asi genetická záležitost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
30.12.10 11:44

malá mi taky nelezla, buď v klidu 8-) začala chodit sama, a teď když má 14m tak místo aby chodila chce jet lozit :mrgreen: ale jen doma naštěstí, venku chodí a lítá po svých 2 nožkách :mrgreen: takže ho jen nech ať si projde těmi fázemi jak je jemu po libosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
30.12.10 11:46

jojo,segry dcera taky nejdriv zacala chodit a az teprve potom lezt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
30.12.10 11:55

Ahoj. Mám starší holčičku, ale zatím taky neleze - plížením se dostane, kam potřebuje, a to dost rychle, takže nejspíš nemá k lezení motivaci. Ještě si sama nestoupá, ale začínám mít taky obavy, že bude dřív chodit než lézt, což bych nerada, protože s Anežkou jsem z podobného důvodu chodila na neurologii a tam mi doktorka říkala, že není důležité, kdy dítě chodí, leze atp, ale aby si prošlo správným vývojem. Mělo by nejdřív minimálně 2 měsíce lézt než samo chodit, prý je to důležité kvůli zádům.

Na druhou stranu ale nemíním kvůli tomu Máje nějak bránit v tom, aby chodila dřív než poleze (jak bych to taky asi dělala, že jo  :mrgreen: ), takže rozhodně ji nemíním podporovat v chození, tj nebudu vodit za ruce, nebudu ji já postavovat, a pokud i přesto bude dřív chodit než lézt, nebudu si moct nic vyčítat. Zatím se jen vytahuje do kleku, tak uvidíme ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
30.12.10 12:07

Malá má 9M a od 6M se plazí, je to 14 dnů, kdy si začala klekat, stoupat. Neleze, jen když ji pomůžu držet nohy, nebo jen leze pidi vzdálenost, jinak šup na břicho a plazí se. Starší dcera zase hned lezla, neplazila a postupně stoupala a chodila. Neřeším to, ve všem je jinak šikovná, akční, k chození se zatím nemá, a vodit ji nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
30.12.10 12:07

Dcera taky nelezla.
Začala chodit a pak trošku lezla, ale jen aby se dostala ke stolu, kde si stoupla :lol: Trošku lezla kolem roku, ale tak 20% lezení, 80% chůze.
Dokorka to neřešila, prý to tak některé děti mají :nevim: Jen vždy pečlivě zkontrolovala záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
30.12.10 12:28

Moje prvni taky nelezla,ale presouvala se po zadku,bylo to dost komicke :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
30.12.10 12:31

Já mám taky docela problém, vím že není důležité kdy začne lézt jen už mám pocit že je malá fakt pozadu bylo jí 8 měsíců ted v prosinci a neleze a ani nesedí, na zemi se točí dokola a couve jinak nic. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
30.12.10 12:45

Když ho nebudeš vodit za ruce v protoru, tak mu nic jiného nezbyde. Vodění za ruce se nedoporučuje i kvůli páteři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
30.12.10 13:19

Díky moc za rady, tak ho přestanu vodit, nechám ho, ať si obchází nábytek a do prostoru bde muset hold jinak, to jsem zvědavá, jestli se pustí a bude zkoušet chodit sám nebo na to lezení stejně nakonec dojde. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
30.12.10 17:20

jo???tak Jonáš ani necová:-)))neleze,neplazí se,nesedí,takže jste na tom jeste relativne dobre :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.24 10:46

Zdravim mam 15 měsíční holčičku ktera se mi vubec neplazi a chce chodit ale bouzel na špičkách muzete mi nejak poradit děkují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí