Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy,
poslední dobou začínáme dost bojovat s malou a jejím spánkem. V noci jakžtakž zvládne spát ty 4 hodinky, i když někdy dost neklidně, ale přes den je unavená a nejde jí usnout nebo usne a za 15 minut je vzhůru a protivná. Už jsme z toho docela na prášky, protože pak brečí, chce spát, nejde jí to a my jen chodíme, houpeme na ruce a jsme za celej den úplně hotoví jak jdyž máme dvojitou směnu někde v dole. Kolikrát si až říkám, jestli jí to mlíčko třeba málo nesytí a není protivná z toho, že má hlad. Pijeme 5× denně 160ml UM + čajík ( ne každý den, jen když si o něj řekne). Tak si kladu otázku, jestli pak nezačít s příkrmama už od ukončeného 4.měsíce…Třeba by to pomohlo. Jenže do té doby se asi zblázníme - naše beruška totiž z nevyspání pořád jen řve a je k neutišení. Zezačátku zabíral puštěný fén nebo vysavač, ale i to je už pasé a nefunguje na nás nic. nakonec se i přes usilovné uspávání a houpaní regulerně uřveme, jsme spocený a prostě usneme vyčerpáním na 10 - 20 minut a pak pokračujeme. Prdíky nás nezlobí - prdíme jak o život, stolička je ok, teplotu máme v bytě ideální a nijak bolestivě se nekroutíme, jen řveme. Netušíte, čím by to mohlo být?
Zkoušela jsi pevně zavinout - ručky podél těla?
Ona se tomu asi bude „bránit“, ale třeba ji to pak zklidní a pomůže spinkat…
Těžko říct, čím to může být…
Zavinout nebo nosit v šátku… ALe ne do rychlozavinovačky, ale pořádně do deky na „palačinku“…
odkaz, co by mohl pomoct:
http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli
… snad se zadaří, musí to být fakt únavné ![]()
Luciasku, máme úplně to samé, jak kdyby jsi měla stejné dítě.Vysavač, zavinování, houpání, nošení…níc nezabírá, řve, řve a řve, protože nemůže usnout, nakonec usíná vysílením v 23h.Takže já si taky ráda nechám poradit. Jinak jídlem to není, zkoušeli jsme jí dokrmit (já kojím) a nechtěla.
Jinak u Majdy bylo taky takové období chvíli, bylo to v době, kdy začala víc vnímat svět okolo, asi toho na ni bylo moc a mozeček to nestrávil a tak řvala a řvala. Když byl celý den klídek a skoro celý ho prospala (jsem si říkala, jejej, to bude noc, když celý den spí), tak v klídku spala i v noci, zato když byla třeba návštěva, výlet… tak pak večer ječela jak protržená.
Tomuhle by pomohl naprosto pravidelný režim, ale ta změna taky nebude hned a jestli tam hraje roli ještě nějaká ta nedozrálost mozku pro zpracovávání informací a vjemů, tak prostě budete muset počkat, až z toho vyroste… ![]()
Jednou to ale přejde, musí
![]()
Pipet, to doufám, že to přejde, jsme s manželem 13 let, nikdy jsme se nepohádali a co máme malou a tyhle problémy, tak se hádáme každý den, je to vysilující a hlavně si pak připadám jak hrozná matka, když neumím dítě uklidnit, ale fakt se snažíme a vyzkoušeli jsme snad vše, co jsem kde vyčetla nebo mi někdo poradil ![]()
Taky to tak máme a to dnes a denně. Malý je unavený a neumí usnout. Prostě mu to nejde a tak brečí a brečí. Je plně kojený, ale prospívá dobře takže hladem to určitě nebude. Pořád nosíme, houpeme, kojím a když se mu podaří usnout tak je za pár minut zase vzhůru. Ani nemluvím o zanedbávání starších dětí kvůli neustálému uspávání
Bohužel se nám Štěpánek narodil s vývojovou vadou a je neslyšící miminko takže vysavač ani fén u nás nepomůže. Jo a přes den spí v autosedačce. Tam se nám ho občas podaří uhoupat a řeči o tom jak je to škodlivé jsou teď zcela mimo protože když nic jiného nezabírá tak je člověk rád, že mimčo aspoň někde chvilku spí. Přendat do postýlky nejde ani omylem. Asi nezbývá než vydržet. Starší děti byly to stejné a vyrostly z toho, ale trvalo to ![]()
Ajjo, zkoušeli jste nosit v šátku? Když váš Štepánek neslyší, o to víc patrně potřebuje jiné vjemy, aby věděl, že není sám… Pokud ho budeš mít blízko, bude tě cítit, mohlo by to pomoct…
Plus jako bonus budeš mít volné ruce pro starší dva ![]()
Odkud jsi? Nechceš se zajít podívat na nějaký šátkařský sraz? Holky by ti určitě rády pomohly.
Novire mám od kamarádky půjčenou manducu na vyzkoušení. Štěpánek v ní usne, ale musím se neustále hýbat. Prostě když nejsem v pohybu tak se mu to nelíbí. Takže nosím, ale nemůžu pořád. Když už mě fakt bolí záda tak ho vyndám a zas dám k prsu aby se zklidnil. No náročně, ale je náš tak to zvládnem. V noci spí se mnou v posteli, ale to neřeším vůbec. Nevadí mi to.
Zavinování sme zkoušeli a úplně bez úspěchu, řve jak tur dál
Šátkování je taky naprostá katastrofa, no hrozný. Vážně si nevíme radu, nedává nám moc spánku, můžem se u ní oba přetrhnout, když jsem s ní doma přes den sama, tak už jse k poledni tak utahaná, že usínám za pochodu. Usne na ruce, položím jí do postýlky, kočárku, kamkoli a je vzhůru a řve. Dožaduje se hýčkání na ruce a přitom to nikdy nedělala, nikdo jí na to ani přílišně neučil…
zkusila bych zavinout a pak houpat, ono to dost pomáhá, taky bych dala nějaký laktobacilky nebo kapky na prdíky, ono to že hodně prdí znamená že má plný bříško vzduchu a může ji bolet. Jinak jediná rada je vydržet, ono to přejde, ale s příkrmama se nic nevydrží, ba naopak se to může zhoršit
Mi jsme meli taky takove obdobi,tak jsem s holkami byla porad venku (3 hodky dopo a 3 hodky odpo,) ted jsou jim 4 mesice a spinkaj doma v pohode,sice casto napreskacku(jedna spi a duha je vzhuru,obe ve stejny interval spi malokdy…)Ale to uz bych asi,chtela moc
tu co nespi si vzdy v lehacce odtahnu do kuchyne a varime
,Jinak,treba vibracni lehatko… ![]()
luciashek píše:
Zavinování sme zkoušeli a úplně bez úspěchu, řve jak tur dálŠátkování je taky naprostá katastrofa, no hrozný. Vážně si nevíme radu, nedává nám moc spánku, můžem se u ní oba přetrhnout, když jsem s ní doma přes den sama, tak už jse k poledni tak utahaná, že usínám za pochodu. Usne na ruce, položím jí do postýlky, kočárku, kamkoli a je vzhůru a řve. Dožaduje se hýčkání na ruce a přitom to nikdy nedělala, nikdo jí na to ani přílišně neučil…
nejde jen o zavinovani, k tomu se musi pridat dudlik a nejlepe chytit na polobok a dost vyrazne s ni houpat, pak by se mela uklidnit, samotny zavinovani neni nic, to jen usmerny nezbedny rucicky od zlobeni a pripravi miminko na vnimani toho UTISENI teprv ![]()
Ajjo, to je super, že máte Manducu
Kolik malej váží? Ptám se proto, že je nezvyklé, že tě z nošení tak malého miminka bolí záda
Je možné, že máš Manducu špatně nastavenou. My máme Ergo, tak s Manducou nemám osobní zkušenost, ale prý je to nastavování celkem věda.
A ten šátek nechceš přece jen zkusit? V šátku je váha mnohem lépe rozložená než v nosítku, můžu se zaručit, že ze šátku by tě záda nebolela ![]()
Ještě edit: nebo ti možná manduca fakt nesedí a chtělo by to vyměnit nosítko…
Příspěvek upraven 30.12.10 v 10:07
Ještě mě napadá, že by mohal pomoct hacka . Peněz je to dost, ale spoust mamin si ji nemůže vynachválit a vynáší ji až do nebes…