Co s dítětem v tomhle počasí?

243
30.12.10 21:12

Co s dítětem v tomhle počasí?

Ahoj, co děláte s dítětem v tomhle počasí? Mám půlročního syna a dr. nám řekla, že můžeme ven jen do -5 stupňů, takže malej je celekm unuděnej, byli jsme zvyklí pořád venku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44207
30.12.10 21:14

Já mám informaci, že zdraví kojenci mohou být venku do -10 stupňů. Zvlášť, pokud v kočáře spí - zabalení ve fusaku, nevidím v tom nejmenší problém. Chodila bych na pravidelné procházky :-)

Mému staršímu bylo v jeho první zimu taky kolem půl roku, byla docela třeskutá, prospal ji venku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
30.12.10 21:15

Ahojky, no tak to máme stejný :roll: Taky mě to děsně štve a pořád chodit někde po obchoďákách mě nebaví. Tak jsem zvědavá co někdo poradí. U mě teda pomáhá, že se aspoň navštěvujem s kámoškama, ale bydlím na vesnici tak to taky není často...... Nebo chodíme ven, ale jen třeba na 20 minut, takže si ten den moc nezkrátím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
30.12.10 21:18

u nas kazdy den ven davam krem na oblicej zabalim poradne kombineza fusak,deka obcas i plenu na kocar:D sice to vypada zajimave ale lepsi nez aby ten studeny vzduch dychala a taky dudlik do pusy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
30.12.10 21:20

nám právě dr. říkala, ať radši moc nechodíme, pač prý může mít zápal plic, tak nevím.. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
30.12.10 21:22

My mame psa takze ven musime za kazdeho
pocasi. Kdyz jsou ale mrazy jako dnes, snazim se ho vynechat aspon z ranni prochazky. Do obchodnich center bych moc nelezla. Vsichni ulehaji s horeckama a chripkama, nechci aby to chytil taky. Je fakt ze 45 minutova prochazka neni to co 2-3 hodinova. Kdyz jo nevim tak mu zapnu televizi :( nastesti ale tak maximalne hodinu jednou za 2-3 dny. A stejne ho zajima jen prvnich par minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
30.12.10 21:23

no tak nechodte, tak bych maleho nabalila alespon otevrela okno nebo dala na chvili na balkon, i kdyz kolem poledne 12-14 je celkem fajne a sviti i slunicko:)
me teda obchodni centra nebavej, spis treba nejaka cajovna nebo na kaficko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
30.12.10 21:23

Holky,
jsme z hor,dnes minus 16.Chce to KVALITNI FUSAK(pravy beran apod),kvalitni KOMBINEZU,a hlavne to chce STALE JEZDIT S IGELITEM NA KOCARU!!!!!!
Jo,s tou jakoby plastenkou,nerikam,ze to udela moc parady,,ale klima to uvnitr kocaru radikalne zmirni!

Nekecam- dame na pyzamko primo tu chlupatou kombinezu a dame ji do fusaku a na kocar igelit,tot vse.
A NESTALO SE,ZE BY BYLA CHLADNA!!!

Příspěvek upraven 30.12.10 v 21:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
30.12.10 21:24

počkej za rok, jak bude unuděnej, když se ti nudí už v půl roce :mrgreen:
my teda ven chodíme, aspoň na půl h. záleží, jak je. ale když svítí sluníčko, tak chodíme. ovšem náš kluk už chodí po svejch ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
30.12.10 21:26

obrazek:) tay nechapu jak muze byt pulrocni dite unudene, ja mam spis ted doma mamanka
krasna fotka v kybliku:D :palec:

farska: super tip! diky ! za tu slidu na kocar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
30.12.10 21:26
Renata.H píše:
nám právě dr. říkala, ať radši moc nechodíme, pač prý může mít zápal plic, tak nevím.. :cry:

Měl už zánět průdušek, že to dr. doporučuje?
Je pravda, že dětem trpícím na průdušky ten mrazivý vzduch nedělá dobře. Ale držet se doma preventivně :nevim: To moc neuznávám. Je to na zblbnutí. Když byla moje listopadová dcera novorozenec, byla jsem s ní téměř celou zimu doma, skutečně jsme chodili ven málo a dodržovali teplotní limity. Když jí byl rok, byli jsme doma taky téměř celou zimu, měla 5 krát po sobě zánět průdušek, náběh na zápal plic. Ale to může být různého původu - virového, bakteriálního, ten mrazivý vzduch tomu nepřidá.
Teď - klepu na vše, co jde, je už dcerka až na rýmu od dubna zdravá a konečně si taky trochu užíváme.

Starší dítě, letní, první zima kolem půl roku, strávil ji venku, druhá zima, rok a půl, taky venku, dnes má 4 roky, nemocný bývá tak nějak normálně. Zánět průdušek měl snad jednou v životě, trpěl jako malý na laryngitidu a měl dvakrá ošklivou hnisavou angínu - na jaře a v létě, se zimou to nemělo nic společného.

Já bych se zdravým kojencem v teplotách okolo - 5 stupňů, jako jsou v těchto dnech u nás, ven chodila. Pokud nebydlíš někde ve smogových oblastech. Chodím s dětmi bruslit a normálně venku potkáváme maminky s kočárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
30.12.10 21:28
Monjie píše:
obrazek:) tay nechapu jak muze byt pulrocni dite unudene, ja mam spis ted doma mamanka
krasna fotka v kybliku:D :palec:farska: super tip! diky ! za tu slidu na kocar
:huban: :huban: :huban:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.12.10 21:29

Má vůbec smysl jezdit s dítětem zarochněným ve fusaku a ve skleníku z pláštěnky? :nevim: Leda že je zvyklý na drncání kočáru, ale teda spát může i doma 8-)

My jsme ven nejezdili a dávala jsem spát do postýlky a byl klídek. Já zimu nerada :mrgreen: Jeli jsme jen, když bylo fakt něco potřeba, ale abych musela brázdit s kočárem v -15, protože je díťátko zvyklý, na to se mám moc ráda :lol:

Mě teda malej vždycky vytuhnul u koja, tak jsem ho jen přemístila a šla si po svým.A jinak klasika, hrazdička, zpívání, chrastítka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
30.12.10 21:31
farska píše:
Holky,
jsme z hor,dnes minus 16.Chce to KVALITNI FUSAK(pravy beran apod),kvalitni KOMBINEZU,a hlavne to chce STALE JEZDIT S IGELITEM NA KOCARU!!!!!!
Jo,s tou jakoby plastenkou,nerikam,ze to udela moc parady,,ale klima to uvnitr kocaru radikalne zmirni!Nekecam-mame dame na pyzamko primo tu chlupatou kombinezu a dame ji do fusaku a na kocar igelit,tot vse.
A NESTALO SE,ZE BY BYLA CHLADNA!!!

Ahoj Farská :mavam:

Ten igelit, pláštěnka na kočárku, je diskutabilní. Já jsem četla, že se to důrazně nedoporučuje. Řekla mi to i naše dr. Prý to změní klima v kočárku na vlhké a dítě právě proto může být náchylné na problémy s dýchacími cestami :nevim:

Je pravda, že jsem malé taky dávala pláštěnku přes kočár, když byla miminko.Ale jen když mrzlo a do toho moc foukalo. Když mrzlo a bylo bezvětří, tak ne. Měla červené a zhnisané očičko, zimou se to zhoršovalo.
S tím klimatem máš pravdu, bylo tam teplo, ale prý to moc vhodné není. Oni doktoři, aspoň u nás, celkově bojují proti neprodyšně uzavřeným kočárům :nevim:

U nás míváme po ránu kolem - 10, dnes - 15, přes den -5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
30.12.10 21:31

byl zvyklej venku, tudíž mu to chybí, hold jsem ho naučila být na vzduchu! Na chvilku s ním taky vylezu, ale tak 15 miut, pak už je v chodbě otevřeným oknem, ale to není ono

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí