Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, co děláte s dítětem v tomhle počasí? Mám půlročního syna a dr. nám řekla, že můžeme ven jen do -5 stupňů, takže malej je celekm unuděnej, byli jsme zvyklí pořád venku..
Já mám informaci, že zdraví kojenci mohou být venku do -10 stupňů. Zvlášť, pokud v kočáře spí - zabalení ve fusaku, nevidím v tom nejmenší problém. Chodila bych na pravidelné procházky ![]()
Mému staršímu bylo v jeho první zimu taky kolem půl roku, byla docela třeskutá, prospal ji venku ![]()
Ahojky, no tak to máme stejný
Taky mě to děsně štve a pořád chodit někde po obchoďákách mě nebaví. Tak jsem zvědavá co někdo poradí. U mě teda pomáhá, že se aspoň navštěvujem s kámoškama, ale bydlím na vesnici tak to taky není často...... Nebo chodíme ven, ale jen třeba na 20 minut, takže si ten den moc nezkrátím
u nas kazdy den ven davam krem na oblicej zabalim poradne kombineza fusak,deka obcas i plenu na kocar:D sice to vypada zajimave ale lepsi nez aby ten studeny vzduch dychala a taky dudlik do pusy ![]()
nám právě dr. říkala, ať radši moc nechodíme, pač prý může mít zápal plic, tak nevím.. ![]()
My mame psa takze ven musime za kazdeho
pocasi. Kdyz jsou ale mrazy jako dnes, snazim se ho vynechat aspon z ranni prochazky. Do obchodnich center bych moc nelezla. Vsichni ulehaji s horeckama a chripkama, nechci aby to chytil taky. Je fakt ze 45 minutova prochazka neni to co 2-3 hodinova. Kdyz jo nevim tak mu zapnu televizi
nastesti ale tak maximalne hodinu jednou za 2-3 dny. A stejne ho zajima jen prvnich par minut.
no tak nechodte, tak bych maleho nabalila alespon otevrela okno nebo dala na chvili na balkon, i kdyz kolem poledne 12-14 je celkem fajne a sviti i slunicko:)
me teda obchodni centra nebavej, spis treba nejaka cajovna nebo na kaficko
Holky,
jsme z hor,dnes minus 16.Chce to KVALITNI FUSAK(pravy beran apod),kvalitni KOMBINEZU,a hlavne to chce STALE JEZDIT S IGELITEM NA KOCARU!!!!!!
Jo,s tou jakoby plastenkou,nerikam,ze to udela moc parady,,ale klima to uvnitr kocaru radikalne zmirni!
Nekecam- dame na pyzamko primo tu chlupatou kombinezu a dame ji do fusaku a na kocar igelit,tot vse.
A NESTALO SE,ZE BY BYLA CHLADNA!!!
Příspěvek upraven 30.12.10 v 21:28
počkej za rok, jak bude unuděnej, když se ti nudí už v půl roce ![]()
my teda ven chodíme, aspoň na půl h. záleží, jak je. ale když svítí sluníčko, tak chodíme. ovšem náš kluk už chodí po svejch ![]()
obrazek:) tay nechapu jak muze byt pulrocni dite unudene, ja mam spis ted doma mamanka
krasna fotka v kybliku:D ![]()
farska: super tip! diky ! za tu slidu na kocar
Renata.H píše:
nám právě dr. říkala, ať radši moc nechodíme, pač prý může mít zápal plic, tak nevím..
Měl už zánět průdušek, že to dr. doporučuje?
Je pravda, že dětem trpícím na průdušky ten mrazivý vzduch nedělá dobře. Ale držet se doma preventivně
To moc neuznávám. Je to na zblbnutí. Když byla moje listopadová dcera novorozenec, byla jsem s ní téměř celou zimu doma, skutečně jsme chodili ven málo a dodržovali teplotní limity. Když jí byl rok, byli jsme doma taky téměř celou zimu, měla 5 krát po sobě zánět průdušek, náběh na zápal plic. Ale to může být různého původu - virového, bakteriálního, ten mrazivý vzduch tomu nepřidá.
Teď - klepu na vše, co jde, je už dcerka až na rýmu od dubna zdravá a konečně si taky trochu užíváme.
Starší dítě, letní, první zima kolem půl roku, strávil ji venku, druhá zima, rok a půl, taky venku, dnes má 4 roky, nemocný bývá tak nějak normálně. Zánět průdušek měl snad jednou v životě, trpěl jako malý na laryngitidu a měl dvakrá ošklivou hnisavou angínu - na jaře a v létě, se zimou to nemělo nic společného.
Já bych se zdravým kojencem v teplotách okolo - 5 stupňů, jako jsou v těchto dnech u nás, ven chodila. Pokud nebydlíš někde ve smogových oblastech. Chodím s dětmi bruslit a normálně venku potkáváme maminky s kočárky.
Monjie píše:
obrazek:) tay nechapu jak muze byt pulrocni dite unudene, ja mam spis ted doma mamanka
krasna fotka v kybliku:Dfarska: super tip! diky ! za tu slidu na kocar
Má vůbec smysl jezdit s dítětem zarochněným ve fusaku a ve skleníku z pláštěnky?
Leda že je zvyklý na drncání kočáru, ale teda spát může i doma ![]()
My jsme ven nejezdili a dávala jsem spát do postýlky a byl klídek. Já zimu nerada
Jeli jsme jen, když bylo fakt něco potřeba, ale abych musela brázdit s kočárem v -15, protože je díťátko zvyklý, na to se mám moc ráda ![]()
Mě teda malej vždycky vytuhnul u koja, tak jsem ho jen přemístila a šla si po svým.A jinak klasika, hrazdička, zpívání, chrastítka…
farska píše:
Holky,
jsme z hor,dnes minus 16.Chce to KVALITNI FUSAK(pravy beran apod),kvalitni KOMBINEZU,a hlavne to chce STALE JEZDIT S IGELITEM NA KOCARU!!!!!!
Jo,s tou jakoby plastenkou,nerikam,ze to udela moc parady,,ale klima to uvnitr kocaru radikalne zmirni!Nekecam-mame dame na pyzamko primo tu chlupatou kombinezu a dame ji do fusaku a na kocar igelit,tot vse.
A NESTALO SE,ZE BY BYLA CHLADNA!!!
Ahoj Farská ![]()
Ten igelit, pláštěnka na kočárku, je diskutabilní. Já jsem četla, že se to důrazně nedoporučuje. Řekla mi to i naše dr. Prý to změní klima v kočárku na vlhké a dítě právě proto může být náchylné na problémy s dýchacími cestami ![]()
Je pravda, že jsem malé taky dávala pláštěnku přes kočár, když byla miminko.Ale jen když mrzlo a do toho moc foukalo. Když mrzlo a bylo bezvětří, tak ne. Měla červené a zhnisané očičko, zimou se to zhoršovalo.
S tím klimatem máš pravdu, bylo tam teplo, ale prý to moc vhodné není. Oni doktoři, aspoň u nás, celkově bojují proti neprodyšně uzavřeným kočárům ![]()
U nás míváme po ránu kolem - 10, dnes - 15, přes den -5.
byl zvyklej venku, tudíž mu to chybí, hold jsem ho naučila být na vzduchu! Na chvilku s ním taky vylezu, ale tak 15 miut, pak už je v chodbě otevřeným oknem, ale to není ono