Co s dítětem v tomhle počasí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30309
30.12.10 21:32
Gladys píše:
Má vůbec smysl jezdit s dítětem zarochněným ve fusaku a ve skleníku z pláštěnky? :nevim: Leda že je zvyklý na drncání kočáru, ale teda spát může i doma 8-)

My jsme ven nejezdili a dávala jsem spát do postýlky a byl klídek. Já zimu nerada :mrgreen: Jeli jsme jen, když bylo fakt něco potřeba, ale abych musela brázdit s kočárem v -15, protože je díťátko zvyklý, na to se mám moc ráda :lol:

Mě teda malej vždycky vytuhnul u koja, tak jsem ho jen přemístila a šla si po svým.A jinak klasika, hrazdička, zpívání, chrastítka…

Prom mne to smysl MA ROZHODNE,ja miluju chodit a chodit a hybat se a v nase cistoskvouci prirode se mi to stalo nutnosti-coz bych jinak s mimcem podnikat nemohla,nebyt igelitu,ze jo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
30.12.10 21:33

Právě, jak píše Gladys, naše dr. říkala, že to nemá cenu, to můžeme zůstat doma. Je tam vlhko a akorát bude mít zánět průdušek.

Při teplotě - 15 bychom šli, kdybychom fakt museli. Ale já už mám děti větší, teď momentálně chodíme bruslit, na sáně a boby u nás sníh není. Tak si tu hodinu a půl venku užijeme.

Chodíme tak do -10. Jsem kardiak a nižší teploty už by nemusely dělat dobře ani mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
30.12.10 21:34
Jana206 píše:
farska píše:
Holky,
jsme z hor,dnes minus 16.Chce to KVALITNI FUSAK(pravy beran apod),kvalitni KOMBINEZU,a hlavne to chce STALE JEZDIT S IGELITEM NA KOCARU!!!!!!
Jo,s tou jakoby plastenkou,nerikam,ze to udela moc parady,,ale klima to uvnitr kocaru radikalne zmirni!Nekecam-mame dame na pyzamko primo tu chlupatou kombinezu a dame ji do fusaku a na kocar igelit,tot vse.
A NESTALO SE,ZE BY BYLA CHLADNA!!!

Ahoj Farská :mavam:

Ten igelit, pláštěnka na kočárku, je diskutabilní. Já jsem četla, že se to důrazně nedoporučuje. Řekla mi to i naše dr. Prý to změní klima v kočárku na vlhké a dítě právě proto může být náchylné na problémy s dýchacími cestami :nevim:

Je pravda, že jsem malé taky dávala pláštěnku přes kočár, když byla miminko.Ale jen když mrzlo a do toho moc foukalo. Když mrzlo a bylo bezvětří, tak ne. Měla červené a zhnisané očičko, zimou se to zhoršovalo.
S tím klimatem máš pravdu, bylo tam teplo, ale prý to moc vhodné není. Oni doktoři, aspoň u nás, celkově bojují proti neprodyšně uzavřeným kočárům :nevim:

U nás míváme po ránu kolem - 10, dnes - 15, přes den -5.

Hojky,Jani!!!
Neexistuje NEPRODYSNE UZAVRENY KOCAR,to mi ver-a si plastenku preci narolujes dle potreby a otvor zvetsis nebo zmensis,jak je libo :palec:
Jak u nas bylo minus 15 a do tho VICHR,nebyla jsem schopna s malou ujit ani sto metru,ale ji venek chybel-.-tak takhle byla zaparkovana pred domem a spala a spala.....Jsem cekala,ze na nas nekdo posle socialku-ale neposlalTO MOZNA AZ TED

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
30.12.10 21:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
30.12.10 21:40

Chodíme každý den, pokud vyloženě nemarodí, takže i s nějakou tou „rýmečkou a kašlíkem“. Tak na hodinku, hodinku a půl jednou, někdy i dvakrát denně.
Malá má kombinézku (pod ní punčošky a tričko), čepku a fusak. Když je více pod nulou, tak nahodím ještě deku, pláštěnku nedávám pokud neprší.
Syn má klasické oteplovačky a bundu, občas jen vyteplené kalhotky.
Zatím žijou… :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
30.12.10 22:12

Já se snažím chodit, kdzž je max kolem mínus 10. Dneska bylo ráno - 18 a na to jsem fakt neměla…

Jen by mě tak zajímalo, jaké by muselo být počasí, aby se tu neobjevila diskuze s tímto dotazem :think: Nerýpu, jen se ptám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
30.12.10 22:40

tak pro nás -5 není absolutně žádná teplota. Máme taky skoro půl roku a při -5 chodí ven dopoldne na zhruba 1,5 hodiny a odpoledne v klidu taky. Má na sobě punčocháče, bodíčo, mikinu a kombinézu a ještě ho šupnu do fusaku, deku nahrnu až pod nos, samozřejmě čepku a rukavice a spí jako dudek. Doma bysme asi zblbli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
30.12.10 22:44

a zrovna dnes jsem napsala,ze jsem tuhle teplotu vzdy cetla v souvislosti s novorozencem :mrgreen: .
Takze ja to mam tak,ze -5C nechozeni ven plati pro novorozence,tedy prvni mesic po narozeni,dobre klidne i cele sestinedeli..pak uz to nepla.Mam taky 5ti mesicaka,chodime ven normal,uz byl i na sankach :wink: .
Pravda v -15 ven nepujdu.K vuli sobe 8-) /ale dopravit do skolky a ze skolky pro starsiho se budu muset/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3543
30.12.10 22:53

tak to my jsme chodili i déle a loni malá spala venku i v -18 takže to je dle tvého uvážení a zvyklostí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
30.12.10 22:57
Monjie píše:
obrazek:) tay nechapu jak muze byt pulrocni dite unudene, ja mam spis ted doma mamanka
krasna fotka v kybliku:D :palec:

monjie děkuju, on byl náš Vojtíšek tak trošku nedonošeneček (2280/45 ve 33+3), tak je mu ten kyblík trošku větší, ale děsně ho miloval a lezl po té stěně nožičkama nahoru a strkal mi je ven, abych mu je pusinkovala asi :lol:
viz. foto, sice to sem nepatří, ale tak snad to nikoho neurazí :mrgreen:
 http://sphotos.ak.fbcdn.net/…341309_n.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3543
30.12.10 22:59

No tak naše beruška byla sice v 35tt ale měla 2450 a 45cm.. ..
Jinak super fotka, kbelík jsme také užili na maximum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
30.12.10 23:00

Krasa!
Ja kbelik MAM a nevyuzila jsem nikdy…Stejne jako jsem zacala s latkovanim az u 4.ditka,trebas i na kbelik jeste casem dojde 8-) 8-) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
30.12.10 23:21

farska tak jestli plánujete ještě kluka, tak určitě kyblík vyndej, je to fakt prima a pomáhá to při bolení bříška :wink:
holky - já když se na tu fotku zase po dlouhý dob dívám, tak mi zalívá srdce taková strašně velká láska k tomu tvorečkovi, až se mi to stahuje v krku a mám slzy v očích. jsem v 10tt, tak jsem asi přecitlivělá :mrgreen:
jen mi řekni, třeba Farská, zkušená mnohomaminko - jak je to s tou láskou k tolika dětem… já si to teď nějak neumím představit, že bych uměla milovat tak hrozně moc jako Vojtíška ještě někoho, až z toho mám skoro strach, co to se mnou udělá, až se narodí… ale snad mi to příroda vyřeší, a mateřský pudy zafungujou, to jsou starosti, co :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
30.12.10 23:25
obrazek píše:
farska tak jestli plánujete ještě kluka, tak určitě kyblík vyndej, je to fakt prima a pomáhá to při bolení bříška :wink:
holky - já když se na tu fotku zase po dlouhý dob dívám, tak mi zalívá srdce taková strašně velká láska k tomu tvorečkovi, až se mi to stahuje v krku a mám slzy v očích. jsem v 10tt, tak jsem asi přecitlivělá :mrgreen:
jen mi řekni, třeba Farská, zkušená mnohomaminko - jak je to s tou láskou k tolika dětem… já si to teď nějak neumím představit, že bych uměla milovat tak hrozně moc jako Vojtíška ještě někoho, až z toho mám skoro strach, co to se mnou udělá, až se narodí… ale snad mi to příroda vyřeší, a mateřský pudy zafungujou, to jsou starosti, co :mrgreen:

Neplanujeme nic-on si to stejne zivot zarizuje vetsinou tak nejak…sam.....

A o lasku se neboj-ta se mezi deti nedeli,ta se NASOBI!
Stejne tak jako starosti.Ale to jde spolu ruku v ruce a toho prvniho je VÍC :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
31.12.10 00:00

pardon ja jednu ze vcerejska, my s kliblikem totiz rosteme, neda bez nej ani ranu, vanicka u nas? ani za uplatek :oops: :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí