Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jo jo kojení, v červnu mi brečela kamarádka do telefonu, co měla čerstvé mimi, že má asi málo mlíka, pak jsme na to přišly, že nepila, tak moje rada, že ke kojení PETku s vodou a popíjet, asi týden, jsem ji každou hodinu prozváněla telefonem a ona se šla napít-kojí malou pořád. Já Eli kojila do tří let, opravdu mě bolela hlava a navíc, prsa byla taková měkká. Teď kojí ségra a taky zapomínala pít, prostě bez vody-tekutin se mlíčko nemá z čeho tvořit. Kamarádka měla kluky dvojčata a taky je kojila do 1/2 roku plně a pak s příkrmy do roku.
Zaira píše:
A k tem kojo cajum, ja ho mela snad jen jednou a je pekne hnusnej
Takze piju normalne vodu a mleko a uz skoro 4 mesice kojim dvojcata, takze si myslim,ze neni moc dulezity co pijes, ale jak moc pijes
A taky tvoje sebeduvera,nenervovani se, proste pohoda
Myslim si,ze ted uz je kojeni taky jinde, driv byla treba krize a hned se kojit prestalo,dnes se maminy snazi a ja si treba rekla,ze holkam proste nic jinyho nez prso nedam aspon do sesti mesicu, pac dvojcata na rodicaku by me zruinovalaTohle berte s rezervou, pokud mleko nebude,samozrejme je hlady nenecham
Každý mámě s dvojčaty smekám klobouk
, páč já mám jen jedno a hodný a je to pěknej záhul. Zajímalo by mě, jak kojení probíhá. Moje švagrová má přítele, který je ze dvojčat, tak bych jí ráda poinformovala. To nakojíš nejdřív jedno a pak druhý? ![]()
Kamarádka má dvojčata a když kojila u mě, tak tandemově
Dala jsem jí kojo polštář + x dalších polštářků, podala děti a jela na „fotbalistu“
mám i fotku, protože to stojí za to, ale nemůžu jí publikovat. Doma pomáhají a přikládá vždy oba najednou, do půl roku oba kojila ![]()
Jo,jo…jak mamky píšou -ta žízeň sama naskočí.Mě se manža směje,že mám nějaký zvláštní reflex,jak se malá přisaje,tak musím mít po ruce vodu.Vždycky mám děsnou potřebu pít
Jinak jsem měla málo mlíka,brala jsem homeopatika ,koj.čaje,pila fakt hodně vody.Jde o to vydržet,nevzdát to! Musela jsem malé dávat UM 1 x na noc už od asi 5.týdne.Rozkojila jsem se až po 3.měsících!
Děkuju, zas nejaka hruza to neni, moje holky jsou zlaty
Kojim kazdou zvlast, protoze uz od narozeni piji jen deset minut a je to takhle pro me prijemnejsi, s kazdou zvlast se i pomazlim
Ale driv,kdyz spustily obe, kojila jsem dohromady, fotku mam, ale publikovat radeji nebudu
Pro predstavu to ale vypada takhle: http://www.kojeni.cz/…oloha_dv.gif Rekla bych, ze to je asi nejcastejsi poloha..Ted to spis resim tak, ze jednu kojim,druha dostane dudlik,protoze se jednak budi po sobe a taky jsou hodne blici,takze takhle si je dam v pohode odrihnout;)
v porodnici jsem hodně pila ten jejich čaj, měla jsem žízeň. Doma už tolik ne, ale po každém kojení jsem měla hrozný hlad, takže jsem se cpala jak prokoplá (naštěstí se to neprojevilo na váze). Po několika týdnech, kdy jsem pití opravdu moc nedala (řekla bych tak 1l/den), se to otočilo a já měla pořád pocit žízně, zatím je to tak stále. Vypiju teď min. 3l/den. Piju kojící čaje, vodu, šťávy. Tělo si řeklo co potřebuje a já jen poslouchala. Malé je 5,5m a stále plně kojím. Sice cca od 4m měsíce máme trochu problémy s bojkotem a následným poklesem mléka, ale snažíme se a zatím to držíme.