Kojení - doporučený příjem tekutin?

168
31.12.10 18:50

Kojení ..

Zdravím, připravujem se každým dnem na miminko.A chtěla bych se zeptat na kojení.Moje máma mi říkala jak se musí prej prolívat vodou prostě hodně pít!!?? Kojit určo chci jen jak to půjde ale mamka mi říkala že chtěla kojit a moc jí to nešlo (mě kojila 3 měsíce )pak už to nešlo a to prej pila a pila!!Pít jako hodně znamená 2-3 litry? nebo myslíte i víc??Ona prej pila i flašku sirupu za noc!!Což mi příjde až moc??Co nato říkáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6555
31.12.10 18:55

Určitě pít, to má mamka pravdu..V porodce jsem furt pila ty jejich čaje, měla jsem po porodu strašnou žízeň, ale přijeli jsme domu a já se pomalu za celej den nenapila..Neměla jsem čas a brala to na lehkou váhu, že jako co se může stát..No a ejhle, ztratila jsem mlíko..No tak jsem měla sklenici v puse celou noc a druhej den se to spravilo, zas bylo mlíčko :-) Ty 2-3l jsou podle mě akorát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
31.12.10 18:56

Tak ja s kojenim zadny problem nemela, ale je fakt, ze kdyz jsem pila normalne, tak me bolela hlava(to mivam vetsinou z nepiti). Takze jsem pak pila vic. Ale jestli se da kojeni nejak povzbudit, to neporadim. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
31.12.10 18:57

No on ten pocit žízně budeš mít asi i tak. Já pila až 3-4 litry vody, k tomu čaje na kojení a meltu, takže až 4-5 litrů denně :think:

Jinak jsou moc dobrá homeopatika Ricinus comunnis 5CH (musí to být ta pětka) a dostatečně přikládat a i v noci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
31.12.10 18:59

Jéé to bude boj!Piju tak 2 l možná i 1,5 l jen ale 3 tak to se budem muset učit :D Nejlepší je určo voda že? Já teda i ted jsem zvyklá na jemně perlivou ale to může i miminku vadit že bublinky?džusy moc nechci pít pálí mě žáha jak po víně a stejně sladký nic dobrého :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25183
31.12.10 19:00

Tak já ještě kojím, málá má 21 měsíců a příznám se, že moc nepiju. Vypiji tak 1,5 litru a to piju i v noci.
Ale na začátku jsem pila hodně, to jsem se snažila. Pomáhal mi kojící čaj, melta, ananasový džuz /vylučeju tuk do mléka/.

Hodně rad jsem našla na www.kojeni.net, a když jsem si nevěděla rady, poslala jsem tam dotaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
31.12.10 19:12

Ahojky já piji hodně, ale kojením jsem to ještě zvýšila, jen se přicucne mám neuvěřitelnou žízeň, ze začátku to bylo jako na Sahaře, takže ono to jde ruku v ruce, jen musíš poslouchat své tělo, ono ti řekne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
31.12.10 19:15

Já vypila tak těch 5 litrů denně, ale bylo to v létě, bylo dost horko. Jinak si myslím, že vliv pití na kojení má, ale není to všespásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14048
31.12.10 19:16

ja mela takovou zizen, ze jsem se budila co hodinu a pila, vetsinou tak 3ks 1,5litrovych lahvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
31.12.10 19:18
Mava píše:
Tak já ještě kojím, málá má 21 měsíců a příznám se, že moc nepiju. Vypiji tak 1,5 litru a to piju i v noci.
Ale na začátku jsem pila hodně, to jsem se snažila. Pomáhal mi kojící čaj, melta, ananasový džuz /vylučeju tuk do mléka/.

Jj, to jsem zapomněla dodat, že já si taky už dnes (kojím 3 měsíce) množství pití nehlídám a kolikrát za celej den skoro nic nevypiju a přesto mléka mám ažaž, takže podle mě to má vliv spíš na start kojení, na ty začátky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
31.12.10 19:39

Tak já piju fakt málo (1,5l nedám :zed: ) a kojím bez problémů (ťuk, ťuk) už druhý dítě :nevim:
Myslím, že si tělo řekne samo, co potřebuje. Ty se hlavně uklidni, nestresuj, ono to půjde samo, uvidíš! Věř si!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
31.12.10 19:40

Moje mamka kojila mne 3 tydny, brachu 6 tydnu. Nemela mleko. Ja kojim uz 7,5 mesice. S pitnym rezimem to mam na styru:( jsem hrozna. Vetsinou nedam ani 2 litry za den. Dnes jsem mela rano hrnek Cara a az v pet jsem se napila caje. Obcss nechapu jak muzu fungovat. Je fakt ze kdyz jsme prisli z porodnice mela jsemzachvaty zizne pri kojeni. Mela jsem po byte lahve s vodou a vetsinou pila u kojeni. Telo je chytre a kdyz neco potrebuje tak si rekne!
Drzime palce. Mas pred sebou krasne vyhlidky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
31.12.10 19:58
Renééé píše:
Jéé to bude boj!Piju tak 2 l možná i 1,5 l jen ale 3 tak to se budem muset učit :D Nejlepší je určo voda že? Já teda i ted jsem zvyklá na jemně perlivou ale to může i miminku vadit že bublinky?džusy moc nechci pít pálí mě žáha jak po víně a stejně sladký nic dobrého :-D

Voda, dzusy muzes redeny pul na pul a bublinky vubec kvuli prdikum :roll: taky jsem si blbe zvykala. Jinak z caju pouze cerny slaby. A slazeny taky muzes, ale taky redeny. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
31.12.10 20:12

tekutiny jsou rozhodně důležitý, ale neni to všechno. Podle mýho názoru, jestli máš kojit, tak kojit budeš, jestli nemáš kojit, kojit nebudeš, i když ti může pomoct homeo, čaj a tekutiny, když to neni ve hvězdách, tak se prostě kojení konat nebude a na to mám jedinou odpověď: NO A CO??? Žijeme v roce 2010 (skoro 2011:) a UM jsou velmi kvalitní. Podle mě to chce hlavně klid. Já byla v porodnici vynervovaná a málem o mlíko přišlo. Takže hlavně klííííííííííd!!!!! :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
31.12.10 20:17

Teď v zimě piju hlavně čaje, voda mě moc nebaví. A navíc zahřejou - piju všechny - ovocné, černé, zelené, jasně že ne moc silné. Na začátku jsem pila kojící čaje. Toho, že bys mohla „zdědit“ po mamce nedostatek mlíka se rozhodně neboj, ono v generaci našich mamin kojení moc nefrčelo, mamky neměly tu podporu a dostupnost rad při potížích, co máme teď my, takže to většinou brzo vzdaly v přesvědčení, že prostě nemají dost mlíka (nebo ho mají slabé a pod.) Moje mamka mě a mladší sestru kojila prý cca 14 dní. (Já první dítě do roka - pak se samo odstavilo, a druhé teď taky bez problémů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí