Kojení - odstříkání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2907
2.10.13 10:18
@Anonymní píše:
@quinny no právě že jezdí 50km :roll: a kojení se nechce vzdát. Taky má problém, že tam není nikde prostor pro odstříkání leda na wc kde je jedno učitelské a druhé za plentou pro studentky :cert: :cert: Stačí když tam odstříká rukou? :oops:
Jinak děkuji za rychlé reakce

A tak proč neodstříká doma do zásoby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
2.10.13 11:04

@andy266 protože neví jestli musí během těch 7hod odstříkat aby měla mléko nebo ne :think:

Příspěvek upraven 02.10.13 v 11:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
2.10.13 11:07

No já nevím, každé dítě je jiné, ale my jsme kolem těch 3 měsíců zkoušeli přikrmovat z lahve a nevzala si ani UM ani MM, zkrátka nebyla na lahev zvyklá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
2.10.13 11:09

@karlle aha

já malému odsávám vždy na dvě dávky dopředu a to nechávám v ledničce ;) 120 ml mám odsátých za cca 10 minut ;)Odsávačku mám od Aventu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
2.10.13 18:36

@andy266 Tak to gratuluji, já za 10 min odsaju ruční Aventkou tak max. 40 ml… Ono to u každého s tím odsáváním zas tak nefunguje, i když mlíko je. :(

@Anonymní Manžel může dát mlíko buď flaškou (tam je potřeba ale dopředu odzkoušet, že si tu flašku vezme) nebo stříkačkou (pokud se bojí, že už by dítě nechtělo k prsu). Ale se stříkačkou už to bude u tříměsíčního dost srsání, tak aby na to měl případně tatínek trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
2.10.13 20:35
@Anonymní píše:
@quinny no právě že jezdí 50km :roll: a kojení se nechce vzdát. Taky má problém, že tam není nikde prostor pro odstříkání leda na wc kde je jedno učitelské a druhé za plentou pro studentky :cert: :cert: Stačí když tam odstříká rukou? :oops:
Jinak děkuji za rychlé reakce

myslim ze neni treba vzdavat se kojeni. Na wc bych tedy ostrikavat nechtela max tou rukou pro stimulaci. To by neslo nekde v kabinete napr nebo nejaka podobna mistnost u ucitelu. Snad by mohli mit pochopeni a umoznit.
V kazdem pripade je vhodne vse vyzkouset predem. 8)
A dokud neni zima mohl by jet manzel i s ni a vyletit kolem, ale beru ze na porad a moc pohodlne to neni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
2.10.13 21:08

@Svistice Aha, já mám taky ruční, ale naštěstí to jde dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
2.10.13 21:14

@Svistice ja jsem dneska ucinila zajimavy objev, ze kdyz do odsavacky vlozim prso jak miminu do pusy - cili bradavku az uplne nahoru do toho nadstavce, ne prso doprostred, tak to tece mnohem lip. Ze me to nenapadlo driv :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
2.10.13 21:42

@Messa To jsem taky zjistila, že pokud během odstříkávání jakoby posunuji tu část, kam se vkládá prso, tak toho teče víc. Nicméňe celou dávku na jedno krmení během jednoho odstříkání vážně „nenadojím“. Nešlo to ani v šestinedělí, kdy mlíko teklo samo. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
2.10.13 23:29

@Svistice a jak mas velke ditko. Me to treba slo tak do tech tri mesicu pak uz nic moc :think: jako mysleno tak ze pak uz celou davku tak na dvakrat na trikrat spis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
3.10.13 07:30

@quinny Skoro čtyři měsíce. Prostě když jsem si během šestinedělí (kdy jsem si prošla i zánětem a odstříkávat jsem musela už kvůli prevenci) chtěla udělat zásoby do mrazáku, sbírala jsem těch 16é-180 ml do avent pohárku celý den.
Třeba by to s jinou odsavačkou šlo lépe, ale nemám možnost ozkoušet a jen tak na blind kupovat nebudu. Ostatně to nějak nehrotím. Až budu potřebovat na dýl „mimo dítě“, holt připravím zásoby s dlouhým předstihem, nebo bude na sunaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.10.13 07:45

@Svistice elektrickou by to slo urcite mnohem lip, ale pokud nepotrebujes nutne zasoby tak uz je to zbytecny. Holt jak pises zasoby pripadne sbirat dlouh dopredu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
3.10.13 07:54

@quinny Chtěla bych do práce, ale až tak po tom 6. měsíci. To snad už bude mít alespoň jeden příkrm a na zbytek dne budu tvořit zásoby v předstihu. Na udržení laktace snad bude ten manuální cajk stačit. Jen nevím, zda má smysl mu ještě kupovat Calmu, nebo stačí Aventka (z té mi teď po troše přemlouvání vzal při problémech odstříkané mlíko s probiotiky i rýžový odvar. Zdá se, že ho to s flaškou bavilo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
3.10.13 09:18

@Svistice avent staci, taky mam a je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.10.13 10:32

@Svistice vystacis s aventkou. Uz je velky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová