Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Maminky mám dotázek
bohužel už týden nekojím jelikož jsem ve 3 měsíci začala s příkrmem a malej přestal chtít prso
ale chtěla bych se ještě rozkojit abych mu mohla dávat mlíčko alespoň z lahve.Myslíte že mám ještě šanci? kdybych si koupila elektrickou odsávačku a odsávala ostošest
Máte někdo zkušenost? prsa malinko nalité mám a když se pokouším odsát tou nejobyčejnější odsávačkou tak tak 30ml odsaji .
tvorba mlíčka funguje na principu nabídky a poptávky. Takže pokud budeš pravidelně odsávat, mělo by se mlíčko zase začít dělat
a co si domluvit schůzku s laktační poradkyní a zkusit malýho na prso zase naučit? Koupit spešl lahvičku pro kojený děti a přikládat i k prsu?
No, to hodně záleží na miminku. ![]()
Můžeš odsávat - moje sestřenka odsávala a dávala mlíko z flašky celej půlrok. A měla taky nějakou elektrickou, odsála rychle a dobře. ![]()
Jestli mlíko ještě máš, můžeš to zkusit. Hlavně kdyby to nešlo, žádný výčitky!!!! ![]()
EDIT: To „to záleží na miminku“ jsem myslela ve smyslu, kdyby ses rozhodla znovu kojit".
Příspěvek upraven 29.01.12 v 20:14
Spíš než kupovat, tak se zkus zeptat v nejbližší porodnici, oni ty odsávačky půjčují. Abys ji nekoupila za bůhví kolik a nakonec to stejně nešlo ![]()
Děkuji děkuji moooc.Výčitky už mám a to že jsem to před týdnem vzdala
když nám malej neskutečně plakal když jsem se snažila at se přisaje.Proto bych klidně dávala mlíčko do lahvičky jen aby měl kousek mě ![]()
ZandaU píše:![]()
![]()
![]()
když nám malej neskutečně plakal když jsem se snažila at se přisaje.Proto bych klidně dávala mlíčko do lahvičky jen aby měl kousek mě
a nebyl to spurt? to půjčení odsavačky je dobrej nápad
a zkouela si malýho teď přikládat? Jestli se chytne, nebo odmítá úplně
ZandaU píše:![]()
![]()
![]()
když nám malej neskutečně plakal když jsem se snažila at se přisaje.Proto bych klidně dávala mlíčko do lahvičky jen aby měl kousek mě
Holkáá, já měla výčitek až až!! U prvního chlapečka. Byl to boj, dávala jsem vinu sobě, ale tak to NENÍ.
Podívej teď mám druhýho prďolu a kojím ani nevím jak.
Druháček je úplně jinej, chtěl se přicucnout, v klidu, pěkně sál… ![]()
A že mu chceš dát kus sebe, to můžeš i jinak - hooodně se mazlete a bude tonejšťastnější miminko pod sluncem.
Muckej ho, pusinkuj - to je to pravý pouto!!!
PS: O dobrém pocitu a souznění při kojení (jak se všude píše) jsem vždy jen četla, u mě se to teda nedostavilo.
Spíš při nošení v šátku, nebo když na mě usnul a s otevřenou papulkou oddychoval. ![]()
Davdan píše:ZandaU píše:![]()
![]()
![]()
Holkáá, já měla výčitek až až!! U prvního chlapečka. Byl to boj, dávala jsem vinu sobě, ale tak to NENÍ.
Podívej teď mám druhýho prďolu a kojím ani nevím jak.Druháček je úplně jinej, chtěl se přicucnout, v klidu, pěkně sál…
A že mu chceš dát kus sebe, to můžeš i jinak - hooodně se mazlete a bude tonejšťastnější miminko pod sluncem.
PS: O dobrém pocitu a souznění při kojení (jak se všude píše) jsem vždy jen četla, u mě se to teda nedostavilo.Muckej ho, pusinkuj - to je to pravý pouto!!!
Spíš při nošení v šátku, nebo když na mě usnul a s otevřenou papulkou oddychoval.
Zando mně se taky lidi ptali.
Samotnou mě to štvalo a ještě oni do mě…
A teď??? Naopak - ty ještě kojíš??? (Syn rok a 8 měs.). Proč tak dlouho kojíš??? Alá styl „ty nejsi normální“.
Takže kdo chce rýpat, bude rýpat tak či tak.
![]()
Davdan píše:
Zando mně se taky lidi ptali.Samotnou mě to štvalo a ještě oni do mě…
A teď??? Naopak - ty ještě kojíš??? (Syn rok a 8 měs.). Proč tak dlouho kojíš??? Alá styl „ty nejsi normální“.Takže kdo chce rýpat, bude rýpat tak či tak.![]()
![]()
ahoj,
tak já mám teda stejný názor jako Davdan. Myslím, že kojení není všechno, ale člověku to určo líto je.
K tvému dotazu: já mám elektr.odsávačku Medelu swing a už odsávám a plně kojím 5 měs. a pokud to tak půjde dál, tak budu nadále „kojit“-odsávat. Pokud máš trochu nalité prsa, tak bych to možná zkusila. Nejprve třeba odsávat co 2 hod. a i v noci (stačí třeba 1-2× za noc)..Já to takhle vždy dělám, když mám ménně mléka a hned je ho pak více a vystačíme si bohatě.Vždy ráno po probuzení malou nakojím- to se nevzteká a pije hezky a tím i více stimuluju ty prsa sáním. Myslím, že bez odsávačky bych už taky vůbec nekojila..
Ne každému tohle pomůže, ale myslím, že za pokus to stojí. Já koupila už použitou odsávačku za 2000 na MMB. Ale pak ji i v pohodě dál prodáš.
Já taky odsávám a dávám to malé z flašky. Při prvním problému s kojením (cca ve 4 týdnech jsem si půjčila od kamarádky manuální odsávačku). Trochu to pomohlo a mléka bylo víc. Udělala jsem si i zásoby do mrazáku. Kolem 8. týdne se začala u prsa vztekat, někdy víc a někdy víc, takže třeba večer před spaním musela dostat z flašky. Pak to ale postupovalo a dostávala z flašky víc a víc (ale jenom moje mlíčko, žádná UM). Akorát tou manuální to bylo pracné a neodsála jsem toho tolik. Nakonec jsem vyzkoušela ještě (jako poslední možnost) si půjčit odsávačku od Medely (tu nejvyšší řadu určenou do nemocnic). Ze začátku to moc nešlo a odsála jsem snad míň než tou manuální, ale pak se to zlepšilo. Rozhodla jsem se proto (ve čtyřech měsících dcery) koupit od Medely Swing (na aukru cca za 2 tis.) a jsem max. spokojená. Teď se biju do hlavy, že jsem to neudělala hned při prvních problémech s kojením, to se tomu dalo ještě daleko víc pomoct. Takových kravin jsem pro malou nakoupila a na takové věci jsem šetřila. Příště budu vědět, že kvalitní odsávačka je základ. My jsme museli teda začít po ukončeném 4. měsíci přikrmovat zeleninkou a kaší, ale jinak plně kojím, i když většinou přes flašku (kojím jen v noci a dopoledne a cca 5× denně odsávám a odsaju asi tak 100 až 150 ml na jedno odsání). Takže za mně určitě jdi do toho, já doufám, že aspoň do roka kojit budu!