Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše: Více
Kdy to bereš? Hned po kojení, aby pak byla prodleva co největší?
@Dahlia0409 píše: Více
Snažím se po kojení, ale bohužel ne vždy to výjde, když to mám po 8 hodinách. Dávám sobě i malé probiotika.
@Anonymní píše: Více
Tak cca, ať se kojí co nejpozději po brání, jak to půjde ![]()
Amoksiklav se při kojení může, ale do mléka se vylučuje, může způsobit alergickou reakci u dítěte. Takže bych zašla k lékaři a poprosila o změnu antibiotik, třeba ba zinnat. A pediatra upozornila, že se dítě osypalo při tebou užívaném amoksiklavu.
Brala jsem teď během 5 měsíců atb při kojení dohromady 4×, sešlo se toho hodně. Snažila jsem se kojit tak, abych měla mezi kojením a bráním atb co největší prodlevu, ale moc to nevycházelo. Syn byl při brání penicilinových atb vždy lehounce osypaný na bříšku, ale nic hrozného.
Na zánět prsu jsem dostala teď naposledy Duracef a byla jsem upozorněna, abych opravdu kojení co nejvíce oddalovala, že může mít syn zažívací problémy podobné střevní chřipce,… Nakonec měl dva dny lehčí průjem, ale pak už dobré.
Za mě tedy atb při kojení měly jen velmi mírné dopady, ale syn je už starší, bude mu rok a taky každé miminko může reagovat jinak.
@Lucka1111 píše: Více
Ano, dneska jsem byla u pediatra, ten doporučil fenistil kapky a nějaký krém (něco jak pudr) na zklidnění. Ve čtvrtek dobírám ATB, tak nevím zda mám požádat o změnu.
Příspěvek upraven 01.04.25 v 19:14
Dobrý den, maminky,
mám 14ti denní miminko a v pátek jsem dostala antibiotika (amoksiklav) kvůli zánětu prsu. Dcerka se včera osypala celá, do toho je neklidná, jak kdyby měla bolení, pořád se kroutí, přijde mne i více spavá, moc kojení nedá a spíš u toho vždy hned usne a ještě více ublinkává než před ATB. Přikládám to těm ATB, ale spíš by mně zajímají vaše zkušenosti, jestli jste při braní ATB měly nějaký podobný příznaky? Jsem spíš vystresovaná z toho, že starší dcera měla alergii na kravskou bílkovinu a laktózu a prošly jsme si peklem než se zjistilo, co dceři bylo a ja se teď denně stresuji, že to bude mít i mladší dcera, protože příznaky byly dost podobné
Příspěvek upraven 01.04.25 v 19:22