Kojení a čaj ve vedrech

186
25.7.16 07:16

kojení a čaj ve vedrech

Ahoj, zajímalo by mě zda dáváte čaje pokud je dítě plně kojené. Naše zlatíčko bude mít 1.8 3měsíce a stále slyším jak mu mám dávat čaj. Přikládám ho kdykoli si řekne, aby se mohl napít. Stále častěji ale slýchám jak mu mám dávat čaj v těchto teplých dnech. Snažím se mu dávat i na pití mléko jelikož přibírá pomalu, tak do něj chci dostat co nejvíce kalorií. Ale začínám pochybovat o tom zda dělám správně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7552
25.7.16 07:21

@miska357 mám 5 měsíců starou holčičku a pouze kojím. Žádný čaj, voda…neni důvod pokud prikladaš podle potřeby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
25.7.16 07:25

http://www.mamila.sk/…-a/tekutiny/

Jinak ja zkoušela, ale stejne to nechtěl, ono kojeni asi opravdu staci, dělejte jak cítíte vy..nicmene pozor na flašku, opravdu muze způsobit problémy s prisavanim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
25.7.16 07:26

Děláš správně - věř sobě a své intuici. Čaj je naprosto zbytečná záležitost u kojeného dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
25.7.16 07:28

Taky jsem do půl roku pouze kojila, a to byly větší vedra. Jenom kdyby se Vám zdálo, že malý vyloženě trpí žízní (plakal by), pak zkusit čaj. Ale moje děti nikdy ani nic jiného než mléko nevzaly, čaj a vodu mnohem později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.16 07:30

Ahojky, maly ma 6m a davam mu v horkach vodu :) flasku nechce, tak po lzickach a pije jak divy. Ale on mi u prsa rve, mliko evidentne na zizen nechce. Tak jestli ti pije s chuti, caj je zbytecny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
25.7.16 07:41

S chutí pije kdykoli ho přiložím, ale názor naší pediatričky je dávat čaj. A i přítel do mě furt vrtá že má určitě žízeň když pláče. Kojeneckou vodu nechce dá si trochu a tváří se dost vyděšeně co mu to ta máma strčila. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.7.16 07:44

@miska357 pouze jsem kojila, ve vedrech přikládala častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
25.7.16 08:21

Tak pokud se vám dite „samoodstavi“ v 8 měsících nebo podobném veku, hlavní příčinou bývá vetsinou dlouhodobe užívání flašky, vetsinou je to proces na dyl..pediatři v tomto nebývají casto moc vzdělaní, bohužel, většina jede jeste podle komunistického režimu, co nejdřív odstavit, naladovat UM, nechat vybrecet..nastesti ja takového pediatra nemam, ten mi radil vždycky kojit kdykoliv si miminko rekne a nikdy UM nedoporučoval..každá ale zname své miminko nejlip, takze doporucuju řídit se jim, kazdopadne na náhražky fakt pozor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
25.7.16 08:48

Ahoj dávám čaj pokud malá i při častém přikládání ve vedrech poplakává a nechce už kojit to si párkrát cucne a je spokojená. Fenyklový čaj jí docela pomohl i na bříško. Důležité je abys cítila že děláš správně a neřídila se podle okolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
25.7.16 08:56
@Annapavelkovaml píše:
Je to věc názoru a hlavně je to na tvém rozhodnutí…my dáváme čaj a to má prcek měsíc, názor naši pediatričky je že ze sebe udělám otroka když ho budu přikladat pokaždé když si pískne…jinak našim dětem přechod z lahve na prso nedělá problém, teda u malého zatím a dcera tak fungovala do půl roku, dcera přecházela na lahvičku z prsa i 2 denně a nikdy s tím problém neměla. :think:

Zase já mám názor, že pokud se kojí tak prostě jsi chodící mlikarna pro dítě a kdo jiný by mu měl asi vyhovět.

Jinak kojila jsem plně do 6 měsíců a vodu jsem dávala až s jídlem. Dítě se narodilo v tropech, tim myslim zemi a ne počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
25.7.16 08:59

Já mám 4 měsíčního prcka a ve vedrech dávám cucnout převařené kojenecké vody. Malá vypije tak 10 - 15 ml za den a vypadá spokojeně. Naše pediatrička to takto doporučuje. Čaj je prý zbytečná příchuť. Nevím :nevim: Podle mě je to na každé mamině a každý prcek to potřebuje jinak. Řiď se svým pocitem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
25.7.16 09:06

Ahoj, ja som kojila a keď bolo moc teplo, tiež som dávala kojeneckú vodičku. Naša detská lekárka nám to odporučila. Dieťa bolo spokojné. Nič tým nepokazíš. Ja som dávala malou lyžičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
25.7.16 09:25
@Annapavelkovaml píše:
@iizabela pokud to byla narážka na mě, tak dcera se neodstavila ale došlo mlíko…jinak já moc zastáncem UM nejsem na víc ji to nechutnalo a to jsme zkoušeli 3 druhy tak sem pak zkusila rovnou odvar z vloček a v 9 měsících řídkou krupici a světe div se dcerka je zdravá a spokojena i když vyrostla podle komunistického režimu ;)

Mleko nikdy jen tak nedojde, to je prave to, vetsinou se začne postupně snižovat laktace nejakym důvodem a těch muze byt vice (používáni flašky, dudliku, omezování kojeni, přílišné zavádění prikrmu…).Kazdopadne narážka to nebyla, spis jen ze jsem navštívila fakt dost přednášek o kojeni a i ze zkušenosti z okoli vidim, ze ty chyby v kojeni dela spousta maminek, aniž by si to uvedomovaly a navic je k tomu casto návadi pediatři :roll: každé dite je jiné, muj syn je mega savec, ten pije i ted, kdyz vlivem druhého tehotenstvi laktace témeř vymizela, jsou deti, kterým bojkot kojeni způsobí i parkrat podána flaska.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
25.7.16 09:32

Obě děti mám narozený na jaře, obě plně kojený, ani jednomu jsem nedávala čaj, je to zbytečný. První byl na prsu maximálně po třičtvrtě hodině, ať byly vedra, nebo ne. Druhá místo po 3 hodinách pila tak po hodině - dvou. Pediatru máme momentálně už druhou, ale obě od narození říkají: kojte jak si řekne. A je to logický :nevim: jsou to kojenci :nevim: ale když už do toho děcka chceš něco rvát, tak aspoň kojeneckou převařenou vodu :nevim: ale zas je otázka, jestli se ti kvůli max pár lžičkám vyplatí otevírat kojeneckou vodu, jestli fakt není lepší dávat častěji prso :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová