Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ženy znalé, poradíte mi prosím? Znepokojuje mě změna na mém prsu. Kojím 8 měsíců a už asi měsíc pozoruju při zvednutí ruky takovou jako prohlubeň nad bradavkou a nad tím naopak zase boulička. Na druhém prsu se mi to dělá také, ale jen při nalitém prsu, kdežto na tomto to mám pořád. Můj dotaz zní, je to normální nebo se mám obávat nejhoršího?
jsem z zoho docela vystreslá.
Snad je to na fotce vidět.
Na fotce to není vidět, ale určitě bych zašla co nejdřív na gynekologii pro žáadnku na UTZ.
Těžko se posoudi…ale navstivte gynekologa nebo praktika ať vas odešle na sono nebo mamograf. Věřte za klid a jistotu a klid to rozhodně stojí
![]()
Ahoj, zajdi co nejdriv k obvodnimu pro zadanku na mamograf. Na fotce nic neni videt, ale kuzi vtahujou maligni nadory a to je treba resit hned. (Nase mami mela tez prohluben a bulku a diky nekolika mesicnimu odkladani ted ma pred sebou mnohem narocnejsi lecbu, nez kdyby sla hned :-/) Kazdopadne moc drzim palce, at to nic neni!
@Anonymní píše:
Ahoj, zajdi co nejdriv k obvodnimu pro zadanku na mamograf. Na fotce nic neni videt, ale kuzi vtahujou maligni nadory a to je treba resit hned. (Nase mami mela tez prohluben a bulku a diky nekolika mesicnimu odkladani ted ma pred sebou mnohem narocnejsi lecbu, nez kdyby sla hned :-/) Kazdopadne moc drzim palce, at to nic neni!
přesně tak
Ano, jako vtazena kuze. Protoze jsem ale plasan a dbam na prevenci, sla jsem jen tak pro jistotu v tehotenstvi na utz, a bylo vse v poradku. Je to tak 10 mesicu. A ze by se mi po porodu udelal nador? Naopak kojeni je spise prevenci, nebo se pletu? Ted se strachy uplne klepu ![]()
No, samozřejmě by si zakladatelka k lékaři zajít měla, ale psala, že to má u obou prsou, proto si myslím, že je to spíše nepravidelným naléváním mléka při kojení.
Navic mam to i na druhem… i kdyz v mensi mire. Pri zmacknuti je to takove hrbolate. A kdyz mam ruce normalne podel tela, nic citit neni (jen drobne hrbolky, ktere mam v celych prsou - pry mlecne zlazy).
@chladkovka píše:
Navic mam to i na druhem… i kdyz v mensi mire. Pri zmacknuti je to takove hrbolate. A kdyz mam ruce normalne podel tela, nic citit neni (jen drobne hrbolky, ktere mam v celych prsou - pry mlecne zlazy).
Právě, protože to máš u obou, předpokládám, že to nic není. Ale pro klid v duši si zajdi co nejdříve na utz, ať se zbytečně nestresuješ.
@chladkovka píše:
Hele asi to nic nebude…ale na netu opravdu nic nezistiš jak jsem psala proste běž k lekari
Urcite pujdu, ale je sobota a ja budu muset do pondelka nejak prezit
ted jsem z toho na prasky, googlila jsem si vtazenou kuzi a ted jsem v pr…
Na druhou stranu budu to brat rozumem… mam to ma obou, kojim, je to hrbolaty a navic jsem na vysetreni pred nekolika mesici byla. Ze…? ![]()
Nemůžeš to brát tak, že vtažená kůže=rakovina. Ano, je to uváděno jako jeden z příznaků, ale může to být také cokoliv jiného. A negoogli, jinak se zblázníš. Užij si neděli. Z 99% je to kojením, uvidíš.
@chladkovka píše:
Urcite pujdu, ale je sobota a ja budu muset do pondelka nejak prezitted jsem z toho na prasky, googlila jsem si vtazenou kuzi a ted jsem v pr…
Na druhou stranu budu to brat rozumem… mam to ma obou, kojim, je to hrbolaty a navic jsem na vysetreni pred nekolika mesici byla. Ze…?
Prosim te, uklidni se. Mas to na obou stranach, pred nekolika mesici jsi byla na vysetreni. Navic, daleko dulezitejsi nez vtazena kuze je, jesli hmatas bulku - nehmatas. Temer jiste to neni nic. Zase se uklidni a zajdi si casem na vysetreni. Budes asi muset pockat dele nez od pondeli, hned v pondeli te asi fakt nikde nevezmou, vzdyt ti vlastne vubec nic neni, jen sis neco precetla na netu.
@mroe píše:
Prosim te, uklidni se. Mas to na obou stranach, pred nekolika mesici jsi byla na vysetreni. Navic, daleko dulezitejsi nez vtazena kuze je, jesli hmatas bulku - nehmatas. Temer jiste to neni nic. Zase se uklidni a zajdi si casem na vysetreni. Budes asi muset pockat dele nez od pondeli, hned v pondeli te asi fakt nikde nevezmou, vzdyt ti vlastne vubec nic neni, jen sis neco precetla na netu.
Ne casem HNED…a to jak je vysetreni je urgentní urcí lekař