Minimalni trvanlivost UM

110
17.7.16 09:21

Minimalni trvanlivost UM

Zdravim chci se zeptat mam doma UM hipp 1 a minimalni trvanlivost je uvedena 29.7.2016 mam jeste 3 krabice tohoto mlicka, stalo by se neco kdybych ho prckovi dala po 29.7.2016?Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17019
17.7.16 09:23

Tak jako se asi neotravi, nicmene ja bych to svemu diteti nedala, ale my nejime nic prosle. Prijde mi to ekl, ale nekdo i chodi do tech kramu, kde prodavaji jen prosle veci. Ale 1 mleko bych nedala urcite prosle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
17.7.16 09:30

Ja bych ho taky nedala ale tchyne do me husti tak jsem chtela znat nejaky nazor, dekuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
17.7.16 09:56

Jako že 28. bude UM ještě dobré a 30. už ne? Kdyby bylo prošlé rok, nedala bych, ale těch pár dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
17.7.16 09:58

@Jablecnak Určitě se nic nestane, je to minimální trvanlivost ;) a když je originál uzavřené, tak vydrží i po expiraci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.7.16 10:01

Já bych ho úplně v klidu dala. tyhle sušený věci mají trvanlivost cca 2 roky od výroby, a fakt v sobě nemají hodinky, aby věděly, že 730. den musí být ještě ok, a 731. se musí zkazit. kor u dětský výživy, kde je nutná 1000 procentní nezávadnost, tak jsem si dost jistá, že když testovali, jak dlouho to vydrží, tak datum spotřeby dali podstatně dřív, než začala první krabice z několika jevit první známky kažení. jako pošlou uzeninu, majonézovej salát, nebo tak, ybch taky nejedla, i dkyž by to ještě vonělo dobře, ale pro jistotu, u výrobků, který se kazí pár dní nebo týdnů po vyrobení, bych se bála, ale u těhle věcí, co vydrží roky, bych se fakt nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
17.7.16 10:03

@Jablecnak
Pokud si tím nejdeš jistá (což nejseš, protože se ptáš), tak to vyhoď, protože ti z toho prcek umře :mrgreen: Upřímně, pokud je to neotevřené, skladované dle doporučení o skladování, tak tomu nic nebude.

Ona je tak totiž napsaná „minimální trvanlivost“, zjisti si, jak se tomuto datu třeba říká v „AJ“ (Best before).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
17.7.16 10:08

Dekuji holky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
17.7.16 10:12

Zrovna nedavno jsem viděla hezký obrázek, kde bylo napsáno: minimální trvanlivost do neznamená toxické od ;), takže u UM bych to fakt neresila, jestli je to den či týden prošlé, ale jestli ti to vadí, tak to klidně vyhod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová