Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravim chci se zeptat mam doma UM hipp 1 a minimalni trvanlivost je uvedena 29.7.2016 mam jeste 3 krabice tohoto mlicka, stalo by se neco kdybych ho prckovi dala po 29.7.2016?Dekuji
Tak jako se asi neotravi, nicmene ja bych to svemu diteti nedala, ale my nejime nic prosle. Prijde mi to ekl, ale nekdo i chodi do tech kramu, kde prodavaji jen prosle veci. Ale 1 mleko bych nedala urcite prosle ![]()
Ja bych ho taky nedala ale tchyne do me husti tak jsem chtela znat nejaky nazor, dekuji ![]()
Jako že 28. bude UM ještě dobré a 30. už ne? Kdyby bylo prošlé rok, nedala bych, ale těch pár dní…
@Jablecnak Určitě se nic nestane, je to minimální trvanlivost
a když je originál uzavřené, tak vydrží i po expiraci ![]()
Já bych ho úplně v klidu dala. tyhle sušený věci mají trvanlivost cca 2 roky od výroby, a fakt v sobě nemají hodinky, aby věděly, že 730. den musí být ještě ok, a 731. se musí zkazit. kor u dětský výživy, kde je nutná 1000 procentní nezávadnost, tak jsem si dost jistá, že když testovali, jak dlouho to vydrží, tak datum spotřeby dali podstatně dřív, než začala první krabice z několika jevit první známky kažení. jako pošlou uzeninu, majonézovej salát, nebo tak, ybch taky nejedla, i dkyž by to ještě vonělo dobře, ale pro jistotu, u výrobků, který se kazí pár dní nebo týdnů po vyrobení, bych se bála, ale u těhle věcí, co vydrží roky, bych se fakt nebála.
@Jablecnak
Pokud si tím nejdeš jistá (což nejseš, protože se ptáš), tak to vyhoď, protože ti z toho prcek umře
Upřímně, pokud je to neotevřené, skladované dle doporučení o skladování, tak tomu nic nebude.
Ona je tak totiž napsaná „minimální trvanlivost“, zjisti si, jak se tomuto datu třeba říká v „AJ“ (Best before).
Zrovna nedavno jsem viděla hezký obrázek, kde bylo napsáno: minimální trvanlivost do neznamená toxické od
, takže u UM bych to fakt neresila, jestli je to den či týden prošlé, ale jestli ti to vadí, tak to klidně vyhod.