Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Buď se jí nelíbí ta poloha na odříhnutí, nebo jí může trápit reflux.
To se nám taky stává. Mam stejně starou holčičku. Myslím, ze ji to trapi v bříšku a jak si odrihne, tak se ji ulevi ![]()
Naše 6týdenní to dělá taky, asi jí to v tom bříšku tlačí, když si krkne tak se uklidní.
Není důvod dítě dávat odříhnout, pokud bude chtít, tak si samo řekne. Zjevně vám dává najevo to, že to není třeba a jen jí to rozčiluje. Když jí to rozčiluje, tak to nedělejte…
@Ťuhík píše:
Není důvod dítě dávat odříhnout, pokud bude chtít, tak si samo řekne. Zjevně vám dává najevo to, že to není třeba a jen jí to rozčiluje. Když jí to rozčiluje, tak to nedělejte…
To si myslím, že je blbost. Když píše, že si říhne a je v pohodě, tak si asi říhnout potřebuje. Mám to doma taky a když jí říhnout nedám a položím ji na bok, tak si za chvíli ublinkne, někdy se vyloženě poblije a kdybych ji dala na záda, tak by se taky mohla zadusit ublinktnutým mlékem. Mimino se musí/mělo by se dát odříhnout. Některému to asi nevadí, nebo to nepotřebuje, ale to asi nebude jejich případ podle toho popisu.
@kapuletka opravdu to nutné není. Jsem laktační poradkyně. To, že dítě po kojení ublinkne je normální.
Ahoj maminky
Mám holčičku (stáří 3 měsíce) která mi hrozně vyvádí při odříhnutí. Kojení v pohodě bez pláče, ale jakmile ji dám na rameno aby si odříhla, tak spustí řev. Řve a vzteká se někdy chviličku, jindy třeba 3 minuty. Pak se uklidní, říhne si a v pohodě. Takhle to dělá co každé kojení a to jak přes den tak i v noci bez rozdílu. Může mi někdo vysvětlit čím to je a proč to dělá?
Děkuji