Kojení a dudlík

Napsat příspěvek
Velikost písma:
598
4.4.11 08:42

Ahoj,

my dudlík používáme, ze začátku jsem ho nechtěla dávat po tom, co jsem všude četla, jak se to prý nemá a kdesi cosi.. pak už jsem prostě jednou nevěděla, jak mám malou uklidnit, malá si dvě minuty dumlala a usnula krásně na několik hodin.. Taky už od začátku krmíme z flašky (odsáté mléko, když někam jdu) a malá absolutně nemá problém s přisátím k prsu… Jsem ráda, že jsem rodila ve Finsku a tím pádem se mě nátlak ze strany Laktační Ligy netýkal :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
9.4.11 14:43

Dudlík ano!

Pro dudlík jsem také jednoznačně pro. U prvního syna jsem po přečtení různých článků o nevhodnosti dudlíku byla na vážkách jestli mu ho dávat nebo ne a tak jsem mu ho jen párkrát zkusila nabídnout a když o něj moc nestál tak jsem ho dávat přestala. Jak mě pak mrzelo, že jsem ho na něj nenaučila!! Dudlík si udělal z prsu a tak usínání mimo kočárek probíhalo dudáním u prsu, když ho v noci něco zbudilo, zklidnil se jen dudáním u prsu,…ve spoustu případech jsem viděla, že by bývalo stačilo mu dát dudlík a uklidnil by se. Líbivé teorie bývají kolikrát jiný než praxe ze života. Je mi 30let, dřív děti na dudlíkách normálně byli a když se lidi plus mínus tohoto věku usmějou mají zuby normální. To je dnes takový trend, že takřka vše co bylo dřív je špatné a teď se konečně vymyslelo jak to má vlastně správně fungovat. Přitom dnešní děti trpí procentuelně o tolik víc alergiema, víc dětí nosí už od malička brýle,atd…a pak se různýma výzkumama slavnostně vyzkoumá jak funguje něco co tu vlastně bylo i dřív :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23919
9.4.11 16:16

Narušil teda dudlík vůbec u někoho kojení a sání? Případně způsobil nějaký problém?

Oginko myslím, že se spíše říká, že dudlíky jsou právě dobrý na správny vývoj čelisti..

Všechny dudlíky ‚značka dudlíku‘ mají speciální ortodontický tvar, který podporuje zdravý růst dětského patra, čelistí a zubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
9.4.11 16:41

Dudlík

Jsou tady právě i diskuse kde se řeší jak zubaři u dětí zakazují dudlíky. Např. co napsala jedna maminka.....„U zubaře jsme byly asi před měsícem a ten poznal, že má Alžbětka dudlík podle skusu. Nemusí z dudlíku vznikat jen předkus, ale i jiné vady…“ Takže dudlík právě není doporučovaný i z hlediska vývoje zubů. Ale to zase záleží do jakého věku dítěti dudlík nechat. U malých dětí se naopak říká, že to snižuje pravděpodobnost SIDS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
9.4.11 17:36

ja sem take pro dudlik, mala ho ma a rada si dudla. doktor nam ho doporucil, pry zjistili ze deti co dudlaji, tak je u nich mensi riziko SIDS, nevim co je na tom pravdy, ale je fakt ze to miminka uklidnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23919
9.4.11 19:51
Oginka píše:
Jsou tady právě i diskuse kde se řeší jak zubaři u dětí zakazují dudlíky. Např. co napsala jedna maminka.....„U zubaře jsme byly asi před měsícem a ten poznal, že má Alžbětka dudlík podle skusu. Nemusí z dudlíku vznikat jen předkus, ale i jiné vady…“ Takže dudlík právě není doporučovaný i z hlediska vývoje zubů. Ale to zase záleží do jakého věku dítěti dudlík nechat. U malých dětí se naopak říká, že to snižuje pravděpodobnost SIDS.

Dobře, to znamená, že dudlík ovlivňuje růst a vývoj čelisti (zubů), to znamená, že když je ten dudlík kvalitní a má správný tvar, tak je to jen plus. Věřím tomu, že špatně tvarované a nekvalitní dudlíky můžou spíše uškodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
9.4.11 21:10

já jsem dudlík dala hned jak jsem došla z porodnice…Prcek měl hrozný prdíky a zabral na chvilku jedině dudlíček…a koljím dodnes…A na sání to vliv nemělo…nějaké dítko je dudlací jiné ne…já bych se toho nebála..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
9.4.11 21:30

Malý dostal dudlík asi týden od příchodu z porodnice. Je mu skoro 10 měsíců a z toho asi 6 měsíců usínal zásadně u prsu. Jak jsem viděla, že už pořádně nesaje a jen dudá, dostal ho a šup do postýlky. Teď už nemusí mít ani prso a ani dudel na usínání. Měla jsem strach, že bez něj nedá ani ránu, ale přes den ho ani nevyžaduje :-). Sál pořád stejně…s tím problémy vůbec nebyly :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
9.4.11 21:51

Usínání syna u prsu znám taky velice dobře jak už jsem napsala výše. Jak jsem litovala, že jsem si nedala větší práci ho na dudlík naučit!!Prso jako uklidňování vyžadoval do dvou let. Pak jsem mu to utnula, protože jsem znovu otěhotněla. Přesně jsem viděla, že o mléko už vůbec nešlo, ale šlo o to dudání. Přesně za týden mám termín druhého porodu a vím, že dudlík rozhodně dávat budu a doufám, že dítko dudací bude :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanzlici
12.4.11 20:36

Dudana dávám asi od 14 dnů a kojení naprosto v pohodě. A potvrzují i další maminky kolem mě, takže nevím, proč s tím v porodnici tak straší. To už to víc ohrožuje krmení z lahve, pokud je častější než výjimečně. Ale dudan tomu očividně nevadí.

• Citovat
  • Upravit
607
17.4.11 13:39

Ahoj. MAtyášek má dudlík asi od tří týdnů a kojení je bez problémů.První dudlíček měl dokonce už v porodnici-ne ode mě,ale daly mu ho sestřičky,když byl na fototerapii-aby hezky pod sluníčkem hajal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
15.5.16 10:04

No, myslím, že dítě prostě bude cumlat něco jiného no. Mám dvě neteřinky, obě bez dudlíku, jedna závislák na prsu, druhá si cucala palec do roka a pak jí to samo přešlo! Asi zázračný úkaz. Moje dítě skončilo po neutišujících pláčích na dudlíku. Freud nazval období mimina do jednoho roka jako stádium orální a měl pravdu. Dítě prostě potřebuje cucat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
15.5.16 10:16

Mě dudlík dala dětská sestra už v porodnici, jinak by se mi nezahojily bradavky. Na kojení to nemělo žádný vliv. Známá teď porodila a dudlík nechce dávat a včera mi psala, že má pocit, že nedělá nic jiného než že kojí. Kdo chce kam,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
15.5.16 10:28

První dítě - bez dudlíku. Nechtěla ho a ani jsem ho moc nevnucovala, bylo horko, takže jsem brala kojení i na zahnání její žízně. Šestinedělí jsem snad celé prokojila, pak se intervaly prodlužovaly. Druhé a třetí dítě - dudlíky jsem dala ihned po návratu z porodnice. Nebyl čas mít dítě pořád u prsa. Všechny děti přibíraly dobře, bradavky neponičené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
15.5.16 10:37

Mám 18 denní holčičku a od porodnice je s dudlíkem, ale i věčně u prsa, protože když ho nechce, tak jí ho v puse neudržím, ani kdybych ho snad přilepila :)
Na to, jak je malá, umí krásně ručičkou namířit a dudlík poslat někam do kouta místnosti :) Zato prso, to jí z pusinky nejde dostat ani po nakojení, drží se na něm jak klíšťátko. A taky mi přijde, že už ho chce kolikrát jen na to uklidnění, když se jí nedaří usnout, nebo jí trápí bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová