Kojeni a Imasup

22
4.3.21 09:30

Kojeni a Imasup

Ahoj, je tu prosim nejaka maminka, co bere lek Imasup?? Rada bych vedela, zda pripadne kojila nebo ne. Zda ji k tomu lekari rekli vic nez me. V pribalovem letaku je kojeni kontraindikovano, ale lekari mi rekli „je to na rozhodnuti matky“. Tak jsem z toho tak nejak perplex a nevim, co bude v mem pripade (beru 2tbl denne) nejlepsi volba pro miminko :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1
26.1.22 17:09

Ahojky, resim to same, doktorka mi rikala, ze se muze pouzivat imasup pri kojeni, ale nejlepe 4 hod. pred kojenim. Jak jsi to resila ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
12.4.23 14:00

Zdravím,
je tu prosím někdo s vlastní zkušeností kojení a užívání léku Imasup?
Jsem v 7ém měsíci a chci se připravit na to jestli budu moct kojit nebo né.
Beru 3×50mg Imasupu denně (mám crohnovu chorobu)
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
19.4.23 19:39

@Pajvala mam Imuran 1×50. Doktor mi nechal nějak změřit hodnoty leku a dávku jsem mohla snížit. Jinak kojim a kojení možné s lékem je dle mého doktora. Takže mu důvěřuji. V porodnici se na to sice ptali a asi se jim to nezdálo ale řekla jsem, že to mam prodiskutovano a schváleno od mého lékaře a už se v tom nikdo nebabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
20.4.23 20:46

@Anna_epipi
Díky moc, já se na gastro teprve chystám a přemýšlela jsem jestli to mám dopředu nějak konzultovat i s pediatričkou :think:
Snad to půjde i u nás ;) :palec:
Já mám pocit že dávkování Imasupu (Imuranu) závisí na celkové tělesné hmotnosti, beru ty 3 tablety už dlouho a v těhotenství mi s tím nehejbli tak nevím jak moc bude ochotná po porodu snižovat :think: Četla jsem právě že se s ním kojit může i že né, tak mě zajímalo jak je to ve skutečnosti ;)
Díky :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
21.4.23 08:19

@Pajvala pediatra i gynekologie to prave chtěli řešit. Gynekologie strasili s předčasným porodem a tak. No nakonec CS po termínu. Můj doktor z gastra mi říkal, že ty léky nejsou testované na těhotných a při kojení. Logicky a proto se brání výrobce upozorněnim. On ale bere dle zkušenosti a studií. Hodne cte a zajímá se to i v zahraničí takže to vychází dobře a komplikace nejsou. Tak jsem do toho šla. Drzim pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
21.4.23 20:34

@Anna_epipi
No na gindě to dr vůbec teda zatím netěší, nahlásila jsem mu všechno co beru, říkala jsem mu že dr z gastra říkala hlavně nic nevysazovat a on že ok.
Tak zkusím probrat na tom gastru i to kojení a případně zavolám pediatričce.
Dr na gastru právě říkala ať se toho nebojím že má hodně maminek na Imasupu a mají zdravá miminka, že by bylo ryskantnější léky vysazovat.
Poslala mě i na genetiku, no a tam byl teda hodně aktivní pan doktor a vzal nám oboum s manželem krev (ať se o sobě něco dozvíme) a vyšli mě právě díky Crohnovy a léčbě zvýšené hodnoty aberantních buněk a tak nás ještě hnali na odběr plodové vody :nevim:
Vše je v pořádku, tak snad i to kojení bude možné a půjde nám to ;)
Díky a ať se daří :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.23 18:41

Zdravím, také beru imasup 2× tabletu denně (crohnova choroba) a mám 4 leteho krásného zdravého syna, kterého jsem kojila do 2 let (imasup jsem brala jak v těhotenství i při kojení)…
Na gastru mi řekli, že v žádném případě nevysazovat… :)
Když jsem syna porodila musela jsem podepsat papír, že si stojím za tím, že budu kojit, ač mi na oddělení řekli, že bych neměla… Syn byl párkrát na krevních naberech, ale vše v pořádku :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
1.5.23 17:41

@Andrejjkaaa
Díky za zkušenost :hug:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek