Kojení a menstruace (8.měsíců)

23.8.24 16:07

Kojení a menstruace (8.měsíců)

Ahoj,

dceři teď v neděli bude 8 měsíců a dneska mi začala první menstruace od porodu.
Myslíte, že mám málo mléka? Většina článků co jsem četla tak se píše, že je to důsledek toho, že se mi tvoří málo mléka.
Máte s tím někdo zkušenost?
Předem děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35691
23.8.24 16:43

Nesmysl. Odkojila jsme tři děti. Menstruaci jsem vždy dostala 3-4 měsíce po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
23.8.24 16:51
@Nellis2369 píše: Více

Ahojky, určitě ne, já první menstruaci dostala hned po šestinedělí, jakože opravdu hned😄
a stále plně kojim. Malému jsou tři měsíce a teď na prohlídce měl 6,25kg - tudíž, živenej je myslím krásně, i lékařka chválí. 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11808
23.8.24 17:09

A ty máš pocit že má mimčo málo? Že je hladové?..někdo menstruuje hned od šestinedělí a mléka má hektolitry a někdo nemenstruuje ještě rok po porodu a stejně musí dokrmovat um…to spíš záleží na tom jestli ti hormony které udržují tvorbu mléka blokují nebo neblokuji ovulaci..někomu ano, někomu ne…někomu se obnoví cyklus když začne dítě více bastit příkrmy a tudíž se nekoji tak často…ale mléka má většinou stále dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
23.8.24 18:29

Kojila jsem dva a půl roku, menzes mám pravidelnou od šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4638
23.8.24 18:31

Nesmysl. Je to strašně individuální. Po prvním porodu jsem to dostala po 14 m a po druhém úplně přesně po skončení 6n, kojila jsem plně ve dne v noci a MS na kojení nikdy neměla žádný vliv, to spíš kojení má u mne vliv na cyklus a mám ho dost krátký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
23.8.24 18:47

Ale houby. Nesmyslné články. Mám za sebou 4 porody a MS mi přišla 11 měsíců, 5 týdnů (ano, ještě před koncem šestinedělí), 2 měsíce a 2 měsíce po porodu. Kromě prvního jsem ještě plně kojila, mnohokrát denně a děti přibíraly jak divé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11808
23.8.24 19:20

@Janča6 no a já třeba už rok nekojim a MS jsem za tu dobu měla jen jednou 🤭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
23.8.24 19:43
@Vladusxx píše: Více

Zavidim :) Ale aspon jsem mohla mit deti rychle po sobe, kdyz se predtim tolik let nedarilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11808
23.8.24 20:12

@Janča6 jasný, já mám dvě 16m od sebe a další neplanujem takže to neřeším. Kdybysme ještě chteli tak bych to už dávno řešila, ale takhle to neřeším…je teda pravda že po 6n jsem si nechala píchnout injekci HA..ale jen jednu…to bylo v lednu 23…takže už by působit neměla…ale jak říkám, zatím mi to fakt nijak nepřekáží 🤭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová