Kojení a očkování vakcínou Johnson

Anonymní
5.11.21 13:15

Kojeni a ockovani vakcinou Johnson

Ahoj, je tu prosim nekdo, kdo se behem kojeni nechal naockovat touto vakcinou? Moje doktorka ockuje touto vakcinou, ockovani doporucila. Na internetu jsem se ale docetla, ze behem tehotenstvi a kojeni se spis doporucuji mRNA vakciny. Nema nekdo zkusenost? Dite uz kojim velmi sporadicky :palec: Diky moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
714
5.11.21 14:09

Jsem naočkovaná touto vakcíno. V té době měl syn 4 měsíce, už začínal s oříkrmy, ale tak 90% jsem kojila. Nic jsem u něj nezpozorovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
5.11.21 15:40

@nikive dekuji za odpoved. taky do toho pujdu. Ja jsem objednana na pondeli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
5.11.21 21:16

Taky jsem chtěla Johnson, ale MUDr. doporučila Pfizer. Prý dám lepší protilátky přes mliko miminku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
5.11.21 21:19

Já se chtěla očkovat touto vakcínou, ale ta má kojení v kontraindikacích resp. od cca července/srpna, předtím to tak nebylo. Pro kojící je v podstatě jen Pfizer, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.21 22:59

No, co jsem se docetla, tak jde o to, ze johnsonem by se nemela obecne ockovat mladsi populace kvuli tromboze a tehotne a kojici do teto kategorie spadaji :think: volala jsem i pediatricce-pry v pohode, moje prakticka mi to taky nevyvracela, koukla do pribaloveho letaku, kde udajne je, ze to ma byt jen zhodnoceno lekarem a dobry. Ja se prave radeji ptam, jestli nekdo ma zkusenost :think: vadi mi, ze se o tom clovek moc nedocte, jestli napriklad ta vektorova vakcina prechazi do mleka jinak nez mRna vakcina. Ale z logiky veci mi pripada tento mechanismus stejny, ze do mleka jdou jen protilatky, ne kompletne cela ta vakcina. 8o

• Citovat
  • Upravit
7.12.21 18:39
@Staniii píše:
@nikive dekuji za odpoved. taky do toho pujdu. Ja jsem objednana na pondeli :mavam:

Dobrý den, mohu se zeptat, zda jste nakonec byla na Janssenu a zda vse ok? Kojim chlapecka, 25 mesicu, a teda hodne mi to rozmlouvaly v Praze na Hlavnim nadrazi. Janssen jsem si vybrala z duvodu, ze jsem to chtela mit rychle za sebou. Hodne dlouho jsem nad tim premyslela a na tom hlavase mne celkem dost rozhodily…

kazdopadne dekuji vsem kojicim za nazory, ja jsem z toho celkem rozhozena. Rada od sestry byla, at rozhodne prvnich 24 hod nekojim, ze to je pro dite nejhorsi :zed: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.21 18:41
@nikive píše:
Jsem naočkovaná touto vakcíno. V té době měl syn 4 měsíce, už začínal s oříkrmy, ale tak 90% jsem kojila. Nic jsem u něj nezpozorovala.

děkuji, Váš příspěvek mne uklidnil :srdce: ja dnes dala Janssen a bylo mi receno 24 hod nekojit, ze to je pro dite nejhorsi. a to ma malej 25 mesicu. no moje nervy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
17.12.21 21:02

Zdravim, omlouvam se, vsimla jsem si toho az ted. Ja se nechala, doktorka nic nenamitala, syna jsem v kojeni jen omezila, kojil se v pripadne nutnosti, coz byvalo vecer pred spanim. Ono mi prijde, ze o tom nikdo az tak nevi dopodrobna. tehotnym a kojicim se maji davat mrna vakciny, protoze johnson neni vhodny pro mladou generaci jako obecne, je to tak i v tom doporuceni ministerstva. Ja jsem rada, ze jsem naockovana prave touto vakcinou, chtela jsem ji hlavne kvuli tomu, ze tento typ vakcin je znam dele. Mimochodem jak jsem tenkrat syna cilene omezovala, tak jsem zjistila, ze to zvlada hezky i bez kojeni, nechala mu jen jedno kojeni v noci a po par dnech se sam odstavil :).

Ted je jen otazka, jak to teda je s ucinnosti teto vakciny :roll: :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
17.12.21 21:06

A jeste me napadlo, rekl vam nekdo nejaky duvod, proc je to spatny? Taky jsem to tenkrat prave resila a nikdo mi nic konkretniho nerekl, tak by me to zajimalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65174
17.12.21 21:09
@queen_of_maybe píše:
děkuji, Váš příspěvek mne uklidnil :srdce: ja dnes dala Janssen a bylo mi receno 24 hod nekojit, ze to je pro dite nejhorsi. a to ma malej 25 mesicu. no moje nervy :zed:

to si někdo nechá dát vakcínu, u které se už nějakou chvíli ví, že má mnohem menší účinnost, platnost má stejně jen dva měsíce, pak se musí přeočkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek