Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Milé maminky, máte prosím některá zkušenost s kojením miminka, které se léčí s kyčlemi Pavlikovými třmeny? V jaké poloze miminko kojíte, když má miminko nohy od sebe? Jak řešíte problémy s bolením bříška? Dáváte miminko na bříško, pokud ano, s třmeny nebo bez? Sice to není k tématu kojení, ale v jaké autosedačce miminko vozíte a vejde se vám tam? Moc díky za odpovědi.
Ahoj,dobrý večer,
my máme taky miminko s třmeny a neboj se, kojit s nimi jde, prostě miminko není tak přitisknuté k mamince, ono si natočí hlavičku, neboj. S třmínky to nic není, naše malá měla dokonce sádrovou spiku, to bylo mnohem horší, byla mnohem širší a těžší. Proto radím, třmínky dávat poctivě, pokud jsou správně nasazeny, miminku pomohou a jít na trakce do nemocnice a pak mít sádrový krunýř (celkem 3 měsíce) je mnohem horší. Jinak my jsme vůbec autosedačku nekoupili, podřídili jsme se miminku, lepší je, když v ní není. Koupili jsme lehátko Jané Dream, které je dost široké.
Přeji hodně štěstí,
Prvosenka s Kačenkou, 8 měs.
Prvosenko, děkuji za odpověď. My máme 1 měsíčního chlapečka, má Wágnerovy punčošky, což je předchůdce třmenů pro novorozence, a v úterý mu na:,–(í třmeny. Začínáme mít problémy s kojením, hrozně polyká vzduch, když není přiložen „předpisově“. Pak má bolení bříška a sám si s těmi pokrčenými nožkami moc nepomůže… S tím lehátkem jsem tě nepochopila, v tom vašem nemůžeš přece mimi vozit autem. Taky zbytečně nejezdíme, ale minimálně návštěvy pediatra a ortopedie jsou nutné. Každopádně držím palce, ať se vám nožky brzy uzdraví.
Dobré ráno,
lehátko používáme doma (myslela jsem, že autosedačku používáte doma na kolíbání a přenášení atp.),
autosedačku do auta naštěstí nepotřebujeme - všude chodíme pěšky - takže to bohužel neporadím. Jedině mě napadá koupit autosedačku 0-18 kg, aby to nebylo vajíčko.
Ohledně bříška vím, že kluci mají větší trápení, ale snad pomůže dávání na bříško nebo masáže bříška. S třmínkama opravdu skoro všechno jde (kromě lezení), ale když měla malá sádrový krunýř, tak jsem jí ani nemohla dát masáž bříška, ona sama se nemohla ani pohnout. Bylo to těžké období.
Hezký den,
Prvosenka
Ahoj!
Dorka mela jen decku, takze kojo v poho, do autosedacky sla na tu nezbytne kratkou dobu jednodude bez…
At jste brzy ok!
ame.
Ahoj,
my jsme prosli s nasi Emickou Wagnerovyma puncoskama, trminkama, trakcemi,
rou a dalsimi trminky a vsechno se s trpelivosti zvladne.
Nejdriv jsem kojila v poloze „fotbalista“, ale i v normalni poloze, ktera by nemela vadit - trminky jsou nastaveny tak, aby se do spatne polohy nozicky vubec nedostaly, i kdyz se trochu mackaji, nemelo by to snad skodit.
Meli jsme ale velke problemy s prdiky, na brisko jsme nesmeli davat vubec, takze jedine masaz, drzeni teple dlane na brisku…
Sadra uz byla pohodicka, ale tak daleko se snad nedostanete!!
Autosedacku jsme meli Maxi Cosi Cabrio a bez problemu jsme v ni vozili malou se vsemi pomuckami krome
ry.