Ztvrdlý prs při kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1234
24.11.07 17:31

Ztvrdlý prs při kojení

Zdravím a prosím o radu.
Pět měsíců bez problémů kojím (i u prvního jsem naštěstí nikdy neměla sebemenší problém), ale dnes ráno mi ztvrdlo pravé prso, přesněji v horní části takový jakoby pruh od shora dolů v šířce asi 4 cm. Docela to pobolívá a čím dál víc. Absolutně netuším, co by to mohlo být, protože Ondra z tohoto prsu normálně saje (stejně jako z druhého) a i teď po posledním kojení, kdy z tohoto bolavého bez problémů sál, je to pořád stejné, tvrdé a bolavé. Zkoušela jsem si dát horký obklad, vanu, masírovala jsem, ale zatím bez výsledku.

Tak se chci zeptat, jestli s tím máte některá zkušenost, a poradila mi, co to je :roll: Jestli to je třeba jen nějaký ucpaný kanálek :roll: a spraví se to, nebo se to může vyvrbit v něco horšího..... :cry: Fakt s tímhle nemám vůbec zkušenost.

Jo, přes den kojím cca po 2-3 hodinách, v noci 3×, takže dost.

Moc děkuji.
Medu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9534
24.11.07 17:37

Ahojky,
přesně jak říkáš to může být ucpaný kanálek zkus před a při kojení prs jemně masírovat a nahřát třeba plenou, nebo teplou sprchou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.11.07 17:52

Pokud nemáš teplotu, pak je to ucpaný mlékovod, měla jsem to x-krát. U mě to ale bylo tak, že to syn po nějaké době vždycky „vytáhl“, takže to vždycky dobře dopadlo. Zkus www.kojeni.net tam je spousta informací. Katka

• Citovat
  • Upravit
20840
24.11.07 18:46

Ahoj, taky jsem s tím minulý týden bojovala :wink: Pomohlo při kojení malého natočit tak, aby jeho bradička směřovala k té zatvrdlině. Byla to sice dost krkolomné pozice (malej ležel na zádech a já jsme byla skloněná nad ním čelem směrem ke jeho nohám), ale fakt to pomohlo.
Doporučuje se to nezanedbávat, údajně z toho může být i zánět prsu. Tím tě ale samo nechci strašit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
24.11.07 19:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
24.11.07 21:07

Děkuji moc za odpovědi :wink: .
Už jsem koukala i na ty stránky a potrvzují to. Teď po uspávacím kojení se to trochu zlepšilo, tak to určitě nebylo nic horšího.
Ještě jednou díky. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
24.11.07 22:24

Ahoj, měla jsem to nedávno. Dala jsem si na to místo horký kapesník a igelit a chodila jsem s tím než to vychladlo. Pak jsem to masírovala a odstříkala co to dalo. Hlavně mít prs v teple. Nejvíc mě ulevila jiná poloha kojení, to bylo hned pryč. Pokud máš tepolotu, tak je tam zánět a běž k lékaři. Bolelo mě to tak že jsem nemohla ani usnout. Zmizelo to za dva dny, kojení prvního dítěte taky no problem. Toto mi poradila známá zdravotní sestra co dělá na gyndě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová