Kojení a příkrm

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9793
27.9.16 14:24

Je to nádobka, ze které vedou dvě cévky. Tu cévku dáváš do pusy miminku zároveň s bradavkou, takže pak tahá UM z nádobky a zároveň stimuluje bradavky, aby se zvýšila tvorba mléka..ale jak jsem psala, nemám s tím osobní zkušenost, takže by bylo lepší zapátrat, jestli tady není diskuze přímo o suplementoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
27.9.16 14:41

Kojení s cevkou? (přes kterou jde UM? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
28.9.16 16:06

Ahoj. A když Dáš příkrm tak vypije víc?
Já jsem kojila 3 týdny a pak mi najednou úplně zmizelo mléko :,( tak sem zkoušela ml. výrobky, kojící čaje, pít hodně vody, masírovat prsa, nahřívat a Já nevím co všechno a stejně nic, akorát sme se s malou trápili.. Bolelo jí bříško, pořád mi plakala hlady a po kojení spala cca 30 min a pak zase řev. tak jsem volala svému dr. Gynekologovi a ten mi řekl, že se to stát může a pokud už takhle dlouho pořád nic, tak abych zkusila dát UM. Tak jsem začala na nutrilonu a hned po první dávce malá krásně spala 3 hodiny. Měla jsem hodně málo mléka tak jsem to nejdřív střídala trochu z prsu a trochu příkrmu. Pak už jen UM protože mi úplně zmizelo. :( Nutrilon neseděl, měla po něm hodně prdiky tak jsem začala dávat bebu comfort a u ní jsme až do teď. sice jsem na UM nechtěla být ale teď sem za to ráda, malý jsou 2 měsíce a už vydrží v noci spát i 6 hodin. :) Přibývá po něm dobře a nemyslím si že jsem první ani poslední kdo dává UM. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
28.9.16 19:34

Mě se po dvou týdnech taky přestali nalévat, ale mlíčko tam je…ikdyž se to nezdá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
28.9.16 19:49

Já ráno nakojím třeba i 130, pak 120, 90 a odpoledne už to klesá na 70 nebo 60 a dávám příkrm. Ráno mám prsa vždycky nabitá, přes den už ne. Ale taky mám pocit, že tam mlíčko je i po kojení, ale malý už ho prostě nedokáže vysát. A když nedostane svoji dávku, tak prostě nonstop řve, saje všechno, co může. Už přišel i o hlas. Příjde mi, že na svou váhu 3,7 kg vypije strašně moc 650 - 690 za den, z toho těch 90 je příkrm. Teoreticky by mu stačilo moje mlíčko, ale prakticky je to horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
28.9.16 19:51

@Evvcaa Mačkej prsa ke konci kojení, dělala sem to taky tak, malá neměla sílu vysát zadní mléko, byla prcek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
28.9.16 20:16

Ano, to dělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
28.9.16 20:28

Ja to tak mam teda porad- nevazim sice- ale nalite trochu jsou hlavne dopledne. A kojid v sede? Me se - kdyz jsem mela mlika min a mala musela vic tahat- taky vztekala a pak jsem byla cela v kreci- tak jsem zacala kojit prevazne v leze a zlepsilo se to moc. ;) no a kojila jsem po 2 hodinach, asi, na cas jsem moc nekoukala mozna i po hodine a pul kdyz byls mala vzhuru. Ale UM se muze az po urcite dobe ne? Muzes zkisit tu cevku ofpoledne ;) anebo kojit tak jak to delas nyni - fokud to jde dopolefne dobre tak ze sveho a odpoledne trochu dokrmit ;) nejspis to bude spurtik a za pak dni se prezene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
28.9.16 21:41

Kojím většinou v sedě, z boku v sedě, a v leže už méně, protože tam mi usíná úplně. A spurtík to asi nebude, už to mám takto tři týdny, jenom první dva týdny jsem kojila plně. A já bych taky klidně kojila co hodinu, jenže jak jsem psala, nakojím max. 40 a malý je pořád nespokojený a tím víc ho bolí břicho, protože nesaje mlíko ale vzduch. Má nějak velký apetit, asi se snaží dohnat tu malou porodní váhu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
30.9.16 00:35

A co se zkusit kouknout na BKM? moje dcerka u kojení vylučuje a dost se ji to nelibi…takže tak po 10 min rozbalujeme, vycura se a pak pije dal… projevy jsou ze se vzteka, krouti a nakonec i breci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
30.9.16 00:35

Ale zaroven porad „chnape“ po bradavce… a chce sat…ale do toho se krouti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
1.10.16 12:33

Ahoj holky, mam 3tydenni miminko, rodila jsem ve 37tt císařem takže s kojením mame celkem trapeni, LP mi dala take bylinky, piju čaj na kojeni ale porad se nam nedaří :( tak prikrmujeme nutrilonem pres cévku, je to fajn ze ji mam stale prisatou na prsu a saje hadickou..
Ale chtěla bych se plne rozkojit jen ztrácím nadeji pac po ránu mam prsa nalita ale pres den mekka. Mala saje třeba 10-15min pak pustí a place a když zmacknu tak nic netece, tak ji dam druhy ale když ma malo tak znovu plac, tak musím dat nutrilon. Do toho ještě trapeni s kakanim, tak si myslím ze ten nutrilon ji nedela dobre :(
Poraďte někdo co jeste mam udělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
1.10.16 13:54

@Kakys Jaké máš intervaly mezi kojením, kojíš i v noci nebo malá spí?
Napadá mě ještě zkusit nahřívat prsa před kojením a pít teplý nápoj během kojení, aby se mlíčko líp spouštělo. Pak ještě můžeš zkusit stimulovat prsa po kojení odsávačkou. A hlavně mít dostatek tekutin v průběhu celého dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
1.10.16 14:22

Jaké bylinky máš? Ještě existují homeopatika. Pokud to je teprve tři týdny tak máš ještě určitě šanci, nevzdávej se. Já se pořád snažím i když už končím šestý týden. Ale ještě nezkoušela tu cévku. Popíšeš mi prosím jak to děláš? V té lahvičce ta cévka drží jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
1.10.16 20:20

@Lendeš Někdy 3 hodiny, někdy 1,5h. V noci taky kojím, jenze jsem davala na noc nutrilon aby dyl vydržela.. Ale chtěla bych to zkusit bez příkrmu pac jsem cetla ze kombinace mm a um dítěti nemusi dělat dobre na traveni a my se bez pomoci rourky nevykakáme :,( dobre zkusím nahřívat a pit teply čaj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová