Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Je to nádobka, ze které vedou dvě cévky. Tu cévku dáváš do pusy miminku zároveň s bradavkou, takže pak tahá UM z nádobky a zároveň stimuluje bradavky, aby se zvýšila tvorba mléka..ale jak jsem psala, nemám s tím osobní zkušenost, takže by bylo lepší zapátrat, jestli tady není diskuze přímo o suplementoru.
Ahoj. A když Dáš příkrm tak vypije víc?
Já jsem kojila 3 týdny a pak mi najednou úplně zmizelo mléko
tak sem zkoušela ml. výrobky, kojící čaje, pít hodně vody, masírovat prsa, nahřívat a Já nevím co všechno a stejně nic, akorát sme se s malou trápili.. Bolelo jí bříško, pořád mi plakala hlady a po kojení spala cca 30 min a pak zase řev. tak jsem volala svému dr. Gynekologovi a ten mi řekl, že se to stát může a pokud už takhle dlouho pořád nic, tak abych zkusila dát UM. Tak jsem začala na nutrilonu a hned po první dávce malá krásně spala 3 hodiny. Měla jsem hodně málo mléka tak jsem to nejdřív střídala trochu z prsu a trochu příkrmu. Pak už jen UM protože mi úplně zmizelo.
Nutrilon neseděl, měla po něm hodně prdiky tak jsem začala dávat bebu comfort a u ní jsme až do teď. sice jsem na UM nechtěla být ale teď sem za to ráda, malý jsou 2 měsíce a už vydrží v noci spát i 6 hodin.
Přibývá po něm dobře a nemyslím si že jsem první ani poslední kdo dává UM. ![]()
Mě se po dvou týdnech taky přestali nalévat, ale mlíčko tam je…ikdyž se to nezdá ![]()
Já ráno nakojím třeba i 130, pak 120, 90 a odpoledne už to klesá na 70 nebo 60 a dávám příkrm. Ráno mám prsa vždycky nabitá, přes den už ne. Ale taky mám pocit, že tam mlíčko je i po kojení, ale malý už ho prostě nedokáže vysát. A když nedostane svoji dávku, tak prostě nonstop řve, saje všechno, co může. Už přišel i o hlas. Příjde mi, že na svou váhu 3,7 kg vypije strašně moc 650 - 690 za den, z toho těch 90 je příkrm. Teoreticky by mu stačilo moje mlíčko, ale prakticky je to horší…
@Evvcaa Mačkej prsa ke konci kojení, dělala sem to taky tak, malá neměla sílu vysát zadní mléko, byla prcek.
Ja to tak mam teda porad- nevazim sice- ale nalite trochu jsou hlavne dopledne. A kojid v sede? Me se - kdyz jsem mela mlika min a mala musela vic tahat- taky vztekala a pak jsem byla cela v kreci- tak jsem zacala kojit prevazne v leze a zlepsilo se to moc.
no a kojila jsem po 2 hodinach, asi, na cas jsem moc nekoukala mozna i po hodine a pul kdyz byls mala vzhuru. Ale UM se muze az po urcite dobe ne? Muzes zkisit tu cevku ofpoledne
anebo kojit tak jak to delas nyni - fokud to jde dopolefne dobre tak ze sveho a odpoledne trochu dokrmit
nejspis to bude spurtik a za pak dni se prezene
Kojím většinou v sedě, z boku v sedě, a v leže už méně, protože tam mi usíná úplně. A spurtík to asi nebude, už to mám takto tři týdny, jenom první dva týdny jsem kojila plně. A já bych taky klidně kojila co hodinu, jenže jak jsem psala, nakojím max. 40 a malý je pořád nespokojený a tím víc ho bolí břicho, protože nesaje mlíko ale vzduch. Má nějak velký apetit, asi se snaží dohnat tu malou porodní váhu ![]()
A co se zkusit kouknout na BKM? moje dcerka u kojení vylučuje a dost se ji to nelibi…takže tak po 10 min rozbalujeme, vycura se a pak pije dal… projevy jsou ze se vzteka, krouti a nakonec i breci…
Ale zaroven porad „chnape“ po bradavce… a chce sat…ale do toho se krouti
Ahoj holky, mam 3tydenni miminko, rodila jsem ve 37tt císařem takže s kojením mame celkem trapeni, LP mi dala take bylinky, piju čaj na kojeni ale porad se nam nedaří
tak prikrmujeme nutrilonem pres cévku, je to fajn ze ji mam stale prisatou na prsu a saje hadickou..
Ale chtěla bych se plne rozkojit jen ztrácím nadeji pac po ránu mam prsa nalita ale pres den mekka. Mala saje třeba 10-15min pak pustí a place a když zmacknu tak nic netece, tak ji dam druhy ale když ma malo tak znovu plac, tak musím dat nutrilon. Do toho ještě trapeni s kakanim, tak si myslím ze ten nutrilon ji nedela dobre ![]()
Poraďte někdo co jeste mam udělat?
@Kakys Jaké máš intervaly mezi kojením, kojíš i v noci nebo malá spí?
Napadá mě ještě zkusit nahřívat prsa před kojením a pít teplý nápoj během kojení, aby se mlíčko líp spouštělo. Pak ještě můžeš zkusit stimulovat prsa po kojení odsávačkou. A hlavně mít dostatek tekutin v průběhu celého dne.
Jaké bylinky máš? Ještě existují homeopatika. Pokud to je teprve tři týdny tak máš ještě určitě šanci, nevzdávej se. Já se pořád snažím i když už končím šestý týden. Ale ještě nezkoušela tu cévku. Popíšeš mi prosím jak to děláš? V té lahvičce ta cévka drží jak?
@Lendeš Někdy 3 hodiny, někdy 1,5h. V noci taky kojím, jenze jsem davala na noc nutrilon aby dyl vydržela.. Ale chtěla bych to zkusit bez příkrmu pac jsem cetla ze kombinace mm a um dítěti nemusi dělat dobre na traveni a my se bez pomoci rourky nevykakáme
dobre zkusím nahřívat a pit teply čaj ![]()