Kojení a psychika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
653
3.1.13 21:04

@Lucka-zach Tak to samé sem měla já před tim. Neboj se bude dobře. Já sem byla tak zoufala že sem si ze sebou už nevěděla rady. Nebyla sem to prostě já…Já byla na neurologii a všechna vyšetření oká a závěr???nervy v háji. Já sem byla uplně bezmocná, tak moc unavená, chvěla sem se jak osika, nervozita šílená div sem skoro neomdlela před vstupem k dokrorovy. Spát sem nemohla no hruza, prostě všechno co ktomu ptří. Já vím je to nepříjemné ale přejde to věř tomu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
3.1.13 21:08

@Lucka-zach joo a stim soustředěnim sem to měla taky. Večer sem nevěděla ani co pořádně dávaj v telce. Nějak to nešlo se se zasoustředit a ráno sem věděla uplný kulový. A přešlo to tak nezoufej zase to budeš ty a malýho si užiješ až až. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
3.1.13 21:19

Já teda ještě doplním, že kromě rozjetý psychiky jsem u kojení často zažívala návaly na zvracení. To je ale nějaký normální proces - dráždění bradavek vyvolává ten reflex. Takže pak se to zmírnilo jen na pocit nevolnosti, ale bylo to strašný. Při frekvenci kojení co hodina jsem se v podstatě neměla ani kdy najíst. Měla jsem na výběr, kojit najedená nebo po kojení čekat, než se srovnám a pak se najíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
3.1.13 22:05

S tím soustředěním je to opravdu nepříjemný. To jsem ráda že mě někdo chápe. Kolikrát mi někdo něco říká a já se na to nedokážu pořádně soustředit a vnímat to, nějak mi to utíká a nedokážu vstřebávat pořádně informace, takže jsem schopná se na něco zeptat několikrát připadám si jak s prominutím „dement“. A když už, tak to hned zapomenu. Knížku bych si teď určitě nedokázala přečíst. To že mi to nepřemýšlí je taky hodně nepříjemný. Jsem schopná stát 15 min v obchodě před lahvičkama s příkrmama a koukat na ně jak puk protože to nedokážu nějak vnímat, nakonec z toho začnu být nervozní že mi to nemyslí, začnu mít návaly a radši odejdu. Ale moc děkuju za podporu, je to fajn když někdo ví o čem je řeč. Tak snad bude líp, budu v to doufat… Prosím tě ještě se zeptám, kdy ti ten zoloft začal tak nějak zabírat, že jsi se cítila už líp? A to jsi ještě kojila nebo jsi přestala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
3.1.13 22:14

Já už sem nekojila, jo přesně to jsem měla taky.Tak počítej tak 4 týdny. Ono než si to tělo zvykne. A pak jako mávnutím proutkem se to bude den ode dne zlepšovat. A budeš fungovat jako dřív :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92
3.1.13 23:35

Mě kojení už od začátku nešlo, ani sestřičky v porodnici si semnou nevěděli rady. Zkoušela jsem různé silikonové kloboučky a polohy.. Nic nepomohlo. Takže mi poradili odstříkávat mlíčko a dávat jí ho z lahvičky. Dá se říct že jsem nedělala nic jinýho než celý dny odstříkávala.. Byla jsem ve stresu, dostala zánět do prsou.. Takže po dvou měsících jsem to vzdala a neskutečně se mi ulevilo.. To je moje zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
239
9.1.13 10:18

Ahoj holky, taky toto řeším. Zeptám se, léčily jste se někdo z uzkostných poruch před těhotenstvím? Nebo se to u vás projevilo až po porodu z ničeho nic? díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
9.1.13 10:22

Ahoj znám to také. a ty ses léčila s nějakýma uzkostma? Jsem na to podobně stím, že nemám duvod mít nějaké uzkosti naše malá je také hodné miminko a na mě to přijde, aniž by byl nějaký podnět:(což nechápu. Ten Zoloft se tedy u kojení určitě muže? díky za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
22.1.13 21:49

Holky, nemáte někdo zkušenost s cipralexem při kojení? děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
24.1.13 20:56

@Pštrosice já bych cipralex asi neriskovala, nevím ale já beru zoloft a ten se prý muže při kojení a v těhotenství, je šetrný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
25.1.13 19:41
AHOJ, DÍKY a mohu se zeptat s jakou psychickou nemocí se léčíš? díky
@Pštrosice já bych cipralex asi neriskovala, nevím ale já beru zoloft a ten se prý muže při kojení a v těhotenství, je šetrný :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
25.1.13 19:49

@Pštrosice já ho beru na stres, nervozitu a unavu.Tak nějak toho bylo na mě poslední dobou moc a nervy nevydržely :think: pak přišla nějaká ta depka a uzkost :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
26.1.13 19:35
Ahoj, díky a pomohl ti? a to je antidepresivum a máš ho na předpis vid?
@mikoy píše:
@Pštrosice já ho beru na stres, nervozitu a unavu.Tak nějak toho bylo na mě poslední dobou moc a nervy nevydržely :think: pak přišla nějaká ta depka a uzkost :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
26.1.13 21:59

@Pštrosice BERU HO DRUHÝ MĚSÍC A JE TO LEPŠÍ. DOCELA TED ŘEŠIM VELKÉ OSOBNÍ PROBLÉMY A TAK NĚJAK TO ZVLÁDÁM, DÁ SE ŘÍCT ŽE POMÁHÁ ALE JE JASNÉ ŽE MUSÍŠ CHTÍT TY SAMA A ZÁLEŽÍ TO JEN NA TOBĚ JAK SE STIM POPEREŠ :palec: JE TO ANTIDEPRESIVUM A PŘEDEPISUJE MI HO PSYCHIATRIČKA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
27.1.13 14:38

Já jsem se teda s ničím takovým nikdy neléčila…přišlo to až po porodu, respektive až po 6nedělí a postupně se to stupňovalo. No a teď beru ten Zoloft 2 měsíce a zatím žádná sláva. Brala jsem nejdřív 25 a teď asi 14 dní 50, tak nevim jestli budu muset počkat další 4 týdny než zabere silnější dávka. Ale kojím zatím ještě dál. Prý můžu i se stovkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová