Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@pavlats taky kojím a doktorka mi doporučila stévii i pro dítě, kdy bych mu musela něco přisladit, např. kyselé ovoce ![]()
@Janeet píše:
@pavlats taky kojím a doktorka mi doporučila stévii i pro dítě, kdy bych mu musela něco přisladit, např. kyselé ovoce
tak kazdy doktor vravi neco one..mne vravel, ze nedavat dietatu priamo, ze nejsu studie ani testy, ktore by preukazali neskodnost na detsky organizmus..
Ja chodim na redukci vahy k dietologu, a prave nemam sladke vubec jist, ani sladit caj, kavu. Kojim take, mam 8 mes syna, a prave stevie me zachranuje, kdyz po ranu si davam svuj salek melty.nebo odpoledne tvaroh osladit. Myslim na kojeni to vliv nema Ohledne toho, ze primo diteti davat ci ne…Chystam se pect se stevii, a myslim, obcas se muze, jestli nemas jistotu
@pavlats
A inak steviu pouzivam denne, kojim uz 10mes a pouzivala som ju v tehotenstve..
Skus juknut na agave sirup, javorovy sirup a kokosovy cukr, ale neviem ci to nemas zakazane..
Taky si sladím kafe a čaj stévii a myslím si, že to nemůže ublížit 5 měsíční dcerce co kojím ![]()
Všem děkuji za reakce a právě si dávám raní kávu oslazenou stévií ![]()
@pavlats A jak ti chutná? Já jsem si ze začátku musela na tu chuť zvyknout, ale teď si nedovedu představit, že si sladím cukrem… Dokonce jsem na stévii naučila i syna ![]()
@Zuzie No, upřímně nechutná. Musím si zase zvyknout. Když jsem otěhotněla a začla sladit cukrem, tak mi to taky nechutnalo ![]()
Zrovna nedávno, jsme se o stévii bavili s holkami
jedna také řešila, kdyby byla těhotná, jestli ano nebo ne
Já si myslím, že to nemůže vůbec ublížit, když toho nebude tolik
Druhá zas, že má takovou umělou chut
ale to je na zvyku
a sama za sebe si myslím, že při kojení to nemůže vadit a je to zdravější než cukr ![]()
Ahoj všem,
plně kojím šestitýdenní miminko. Protože trpí na sór v pusince, lékař mi doporučil úplně vynechat sladké. Nemám problém se sladkým jídlem (sušenky, buchty, atd..), ale problém je, že nepozřu neslazené kafe nebo čaj. A bez kafe to taky nedám. Dříve jsem sladila stévií (Sladký polibek - extrakt ze stévie), ale nevím, jestli to mohu teď používat. Osobně si myslím, že by to snad vadit nemělo, protože je to přírodní, ale nejsem si jistá.
Nevíte o tom, prosím, někdo víc? Sladili by jste tím při kojení?
Na net se dostanu až večer, ale za případné rady a zkušenosti děkuji.