Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prosim o radu. Jsou zde nejake maminky co zvkadaji kojit a pritom treba chodit do skoly, prace apod? jak jste to zvladaly v prvnich mesicich? ja studuju dalkove skolu a nejak nevim jak to budu s kojenim delat…vim ze muzu mliko odstrikat ale jak to zvladnou cely den me nalite prsa? budu muset chodit odstrikavat? prosim o vase skusenosti…
@wewik se mnou jezdil nekdo z rodiny. Vozil kočárek a přivážel mi prcka na kojení. Odskočila jsem z přednášky a ok.
@wewik Záleží na tom, jak velké miminko bude v době, kdy budeš muset pryč.
Já chodila až od skoro 7 měsíčního a to jsem v práci tak 2-3× odstříkávala a dítě už mělo i nějaký ten příkrm + rozmrazené MM. Mladší bylo 9 měsíců a ta to přežila bez mlíka a moje prsa bez odsávání. Od 10 měsíců vzala v době mé nepřítomnosti na milost flašku s UM.
Ale třeba od pidi mimin bych já osobně měla problém jít pryč, kojili se pekelně často (kojení po hodině a půl bylo u nás běžné), takže to bych laktaci asi neudržela, když bych musela na celý den pryč. Jedině, kdby byl někdo, kdo by kroužil okolo a nosil na kojení.
@wewik jedna známá to měla podobně jako @MaličkáD, ráno nakojila, šla do školy a o přestávce jí mimčo přivezli na kojení. A jiná známá průběžně odstříkávala a mrazila, aby byla zásoba.
Já chodila na denní a muž mi vozil syna co 2 hodinky na kojení autem přímo ke škole. (Od 5 měsíců) Vždycky jsem si odskočila z přednášky do auta. No a odpoledne jsem už byla doma. Za mě lepší kojení než odstříkávání.
Chodila jsem pryč až v době, kdy dítě jakž takž jedlo něco z příkrmu, taže třeba jídlo přesnídávka, další moje odsáté mm a je z toho rázem 6-7 hodin „volna“. Většinou jsem musela 1× odsát, a to bylo právě to mléko, které pak prcek dostal lahvičkou v době mé nepřítomnosti. Ale s novorozencem si to rozhodně nedovedu představit, tam často kojíš po hodině, hodině a půl a odsát se nemusí podařit nic..
Já dělala taky školu dálkové do roka malé, byla hrozná nasoska a milovník mlicka a vždycky to nějak šlo. Buď jel manžel se mnou a odskočila jsem si z přednášky a nebo jsem měla malou v satku, ale to bylo vyjimecne a v dobe, kdy byla ještě miminko a většinu casu spala. když jsem sla na zkoušku, tak to většinou ty dvě hodinky zvládli, pak jsem ale mastila domů. Malá nikdy nevzala na milost flasku s mlikem, takže já jsem prostě musela být pořad po ruce
určité se to zvládnout dá.