V 5 měsících odmítá veškeré mléko

1364
26.6.16 13:56

v 5 měsících odmítá veškeré mléko

Ahoj maminky,

jsem zoufalá a nevím si rady :(
Mám 5 měsíčního chlapečka a dávám příkrmy na radu doktorky od 4 měsíců (velmi zlehka) teď jí zatím půlku zeleninya půl přesnídávky ovocné (ze skleničky). Ale stalo se to, že odmítá moje mléko, u prsu se vzteká a nechce pít. Jakmile mu dám čaj, nebo šťíávu ovocnou, to pije a hodně.
Jsem z toho zoufalá, do 4 měsíců byl plně kojený, pokazila jsem to těmi příkrmy tak brzy :( Ale stejně bychom se tomu nevyhli. Prsa se mi stašně nalívají, musím odsávat. Nechce mléko ani z lahve :(
Přeci nemůže být živý na půl přesnídávce a půl sklenky příkrmu?
Teda v noci pije krásně a ráno k snídani, nebo před spaním, když je ospalý. Odmítá i UM.
Má asi 8 kg, krásně přibírá, ale přece mléko do roku má být zatím nejdůležitjší, co jsem se dočetla. Jak tedy to mléko do něj dostat? nebo zvýšit příkrmy a ukončit kojení?
(ponechat tedy jen to noční a ranní?)
Jaký je jídelníček vašich miminek v 5m? Děkuji za rady všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5283
26.6.16 14:02

Moje holka má v 5m jídelníček takto:
Ráno v 7 - UM
Pak v 10 - UM
Ve 13hod - celá sklenička zeleniny, zapiji cajem
V 17- UM
A před spaním v 19:30- UM
A v noci už nevstava na další jidlo

Ovoce zatím nedávám, je brzy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
26.6.16 14:06

@vertunka

děkuji :kytka: No vidíš, tvoje holčička chce UM, ale syn nechce, odmítá před den moje mléko i UM :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
26.6.16 14:15

@Terez001 Z čeho ten čaj a stavy pije? Pokud chceš dal kojit, tak pozvat laktační poradkyni a zabojovat. Určitě bych se vyhnula kravskemu mléku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
26.6.16 14:19

@Terez001 a co kaši zkoušela si??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
26.6.16 14:38

Ahoj, moje děti taky neholdovaly mléku…zkusila bych kase, jestli radši vypit z lahvičky nebo hustší lzickou…pokud dobře ji příjmy, možná to tou lzickou z misky bude jist…a pak postupně pridavat bily jogurt, ten můžeš od 6 měsíců a tak od 8 bych zkusila lucinu a podobne syry..proste mi to nějak nahradit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
26.6.16 14:52

Ahojky, radu bohužel nemám. Ale můj malý je na tom stejně. Bude mu sedm měsíců. Od začátku pouze na UM. Po zavedení příkrmů taky v těch 4. měsících začal mléko odmítat, i když ho měl strašně rád. Ze 180 ml na dávku najednou vypil jen 60 ml třeba. Podle mě to je reakce na zavedení těch příkrmů. Jsou prostě zmatení. Já to začala brzy řešit tak, že jsem se ho snažila co nejdřív teda naučit aspoň na plnou dávku obědu a dopolední svačiny. Tak aspoň mám pocit, že „neumře hlady“. Pak na radu doktorky jsem přidala i jogurt Activii neslazenou. Sice se mi to zdálo hodně brzy, ale když na odpolední svačinu fakt nic nevypil, tak mi nic jiného nezbývalo. Mohla jsem mu klidně dát zase přesnídávku, tu by si dal rád. Jenomže jde o to mléko, že. Tak malinký byl měl především mléko podle mě. Takže když vidím, že odpoledne nechce mléko, tak mu dám jogurt. Někdy mu ho dám i místo dopoleční svačiny. Co trochu pomohlo, tak k UM večer přidat Nestle kaši nemléčnou rýžovou. Jenom trochu na zahuštění. Je to jiná chuť a to mu chutnalo. Ale i to mu teď moc nejede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.6.16 15:14

@Annapavelkovaml V pěti měsících? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.6.16 15:16

@Terez001 Jak dlouho to trvá? Píšeš, že v noci, ráno a před spaním pije hodně, takže kolikrát se nakojí za 24 hodin? Já bych vytrvala, nabízela, nenutila, přebytky odsála a udělala mu z toho kaši, když ze lžičky jí pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
26.6.16 16:49

@Annapavelkovaml

To se mi zdá dost brzy dávat kravské mléko :nevim:

@radulaur

Kaši má rád, už jsem zkoušela, ale nechtěla jsem dávat 3 příkrmy takto brzy, dosud pil hezky.. :think:

@Herta

Activii jo? Zítra se chystám k dr, tak se zeptám :( myslela jsem, že jogurt až tak od 8. měsíce :think:
Naučím ho tedy na plné dávky aspoň ten oběd. Třeba je to jen nějaká krize, co přejde, ale nemyslím si :(

@vertunka

Kaši jsem zkoušela večer, ale nechtěla jsem ho tak zaplácávat, tak budu asi pokračovat, pokud nebude chtít mé mléko a ani jiné.

@AliTad

Trvá to pár dní, asi 5 :( Pořád jsem si říkala, že je to horkem, že nechce moc jíst - ale za to čajík (Sunárek od 4m) pije i HIPP štávičku z ovoce zředěnou s vodou
Teď ho kojím vlastně po každém jídle, ale cucne si tak minutu a nechce..Pije pořádně jen v noci 1×, ráno 1× a večer před spaním - takže teď posledních pár dní jen 3× pořádně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
26.6.16 17:49

@Terez001 Já si právě taky myslela, že to je krize. Že je jenom zmatený z těch příkrmů. Ale trvá to už ty dva měsíce. Akctivii jsem začala dávat asi tak na konci pátého měsíce? Přesně nevím. Ale bylo to právě brzy. Taky se mi to moc nelíbilo. Každopádně Dr. upozorňovala, že nepřislazovat a kdyby ji nechtěl, tak tam mám přidat trošku ovocné přesnídávky. No a si představ, že po Activii se může utlouct. Sní jednu a řve, že mu to nestačí :mrgreen: A bez přesnídávky. A hodně, co jsem tak pročítala, maminky i doktoři doporučují Selský jogurt. Běžně je k dostání v obchodech. Mi Dr. zdůrazňovala právě tu nesladkou Activii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
26.6.16 18:10

@Terez001 já bych ještě vydržela, pokud ti pije aspoň něco, jak říkáš ráno a večer, tak bych ho u toho nechala. Není to nějaká doba těch 5 dní.
Já jsem u malého s příkrmama začala od 5 měsíců. A to měl měsíc jen oběd zeleniny a dokojovala jsem. Jak snědl celou skleničku, tak jsem vynechala kojení. Až po měsíci jsem začala zavádět ovocné skleničky. Nejdřív raní sváča a dokojit a jak snědl celou, tak jsem zase nedokojovala a tak jsem to udělala i s odpolední sváčou. Já teda kojila do roku a to po 2-3 hodinách. Pak jsem měla už málo mléka, tak jsme přešli na um.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
26.6.16 18:15

Jooo a kaše u nás vůbec..nechtěl to :)

Selský jogurt jsem taky dávala, jen ten bílý, sladkého si ještě užijí až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.6.16 18:18

@Terez001 Já bych se vykašlala na nějaké slazené čajíky a šťávy. Prostě místo toho častokrát za den nabídnout prso. Pokud na pití jinou tekutinu, tak vodu, ale v pěti měsících k tomu nevidím důvod. Jinak to že pije po jídle jen minutu - prostě si cucne na žízeň. Pokud je to několikrát denně, tak mu to klidně může stačit. Osobně myslím, že ten bojkot nebude ani tak kvůli příkrmům, jako kvůli tomu pití. Z čeho to dostává? Jestli navíc z flašky, tak bych dala ruku do ohně, že to bude tím. Slyšela jsem o dětech, co se odstavily díky pití (nikoli mléku) z lahve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
26.6.16 18:31

@AliTad souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie