Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Terez001 Já bych se vykašlala na nějaké slazené čajíky a šťávy. Prostě místo toho častokrát za den nabídnout prso. Pokud na pití jinou tekutinu, tak vodu, ale v pěti měsících k tomu nevidím důvod. Jinak to že pije po jídle jen minutu - prostě si cucne na žízeň. Pokud je to několikrát denně, tak mu to klidně může stačit. Osobně myslím, že ten bojkot nebude ani tak kvůli příkrmům, jako kvůli tomu pití. Z čeho to dostává? Jestli navíc z flašky, tak bych dala ruku do ohně, že to bude tím. Slyšela jsem o dětech, co se odstavily díky pití (nikoli mléku) z lahve.
@Herta
2 měsíce bych asi na to neměla nervy a kojení ukončila
Ale mrzí mě to no, za kojení jsem bojovala, každý mi říkal vzdej to (problémy, záněty atd) a pak se vše ustálilo, kojení si užívám a ted zas tohle ![]()
Dělám to jak ty, ale o měsíc dřív, věděla jsem, že nemám poslouchat dr a měla jsem začít nejdřív v těch 5 m. Ovoce (přesnídávky ) dávám asi týden, takže měl skoro celý měsíc zeleninku, teď jsem zavedla i maso.
A když jsi po celé dávce nedokojovala, nabídla jsi nějaké jiné pití? Nebo úplně bez pití?
Já nabízím prso i tak, když nechce, tak čaj, ale někdy teda nechce nic a nakojím (s řevem) za hodinu po obědě.
Já mu nedávám nic slazeného, ten čajík nemá ani špetku cukru, a tu šťávu (čistě ovocnou - švestkovou - měl problém se stolicí, byla příliš tuhá)ředím s vodou, ale už to nekupuju, měla jsem doma 2 skleničky jen.
Jinak láhev mám Avent natural - co má tvar bradavky a je právě pro kojené děti dávala jsem i před měsícem fenyklový čajík a problém neměl, umí pít z toho i z prsa.
Dneska si opět párkrát cucnul, no jak píšeš, třeba mu to stačí
Čaj nechtěl…vodu jsem zkoušela dřív a tu nechtěl vůbec. ty šťávy ovocné mi opět doporučila dr, ale už teda dávat nebudu.