Kojení a vyjímečně alkohol na oslavě

Anonymní
22.7.12 20:38

Kojení a vyjímečně alkohol

Ahoj holky, rada bych se zeptala, mam pulrocni dcerku a kojim uz jen 2× denne /rano vecer/. Planuji svatbu kamaradky, alkohol nepiju, ale ted bych si rada dala, co si myslite o tom, ze bych si dala treba 2× 2dcl vinka do pulnoci a pak kojila az rano kolem 10? Odbourava se alkohol nebo zustava v tom mliku?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
199
22.7.12 20:40

Já bych to tak neřešila, já jsem při kojení absolvovala dvě svatby a pár oslav a klidně jsem si dala dvě skleničky vína.
Tvrdej jsem samozřejmě nepila, ale víno neublíží, tak na zdraví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
22.7.12 20:46

Jo, taky bych si myslela, ze ji tim nemuzes nijak ublizit. Mas to povoleny. :palec: Peknou oslavu! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elois28
22.7.12 20:46

Když budeš pít do půlnoci a kojit až v deset ráno, tak se nemusíš vůbec strachovat, v mléce už by nemělo být nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.7.12 20:53

No prave ze je vic nazoru, ze se mleko „odbourava“ jako z me krve a pak nazor, ze v mlece se neodbourava a zustava tam. A mel by s tedy odstrikat. To mne ale nejde, odstrikavani mi nikdy neslo…

• Citovat
  • Upravit
2575
22.7.12 20:59

Já myslím, že sklenička nebo 2 vína určitě tvé dítě neohrozí. Ale po požití alkoholu bys měla kojit nejdříve za 2 hodiny (čím později, tím lépe) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
22.7.12 21:00

V klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.12 21:02

Ivulina: O pulnoci bych uz nepila a kojim az pak v 10 rano. 2 dcl nevadi, ale treba 4 dcl? Taky ok?

• Citovat
  • Upravit
Elois28
22.7.12 21:04

Já jsem teda nikdy neslyšela o tom, že by v mléce zůstal a muselo se odstříkat. Připadá mi to i nelogické…Alkohol se do mateřského mléka dostává hned z krve. Takže obsah alkoholu v mléce se v podstatě rovná obsahu alkoholu v krvi, a po nějakém čase z krve vyprchá, stejně tak se ztratí i z mléka.

• Citovat
  • Upravit
2575
22.7.12 21:07

Já myslím, že 4 dcl nejspíš nebudou problém - když hodláš o půlnoci přestat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.7.12 21:12

Tady je orientační tabulka na odbourání alkoholu http://www.chcizit.cz/…oholu-v-krvi takže můžeš být v klidu a pěkně si svatbu užít :)

• Citovat
  • Upravit
sad 1
22.7.12 21:12

Já mám doma chytré knížky o kojení, kde je napsáno, že po příležitostném požití alkoholu by neměla žena 2 hodiny kojit. Já myslím, že je ta doba závislá na množství alkoholu, který se vypije, postavě, stravě a schopnosti odbourávat. Takže, pokud si chceš dát rozumnou míru vínka, vůbec se neboj. Já si taky občas dám pivko, nějakou dobu počkám a pak odstříkávám, protože nepřikládám. Vůbec se nestresuj a hezky si svatbu užij.

• Citovat
  • Upravit
13837
22.7.12 21:35

Já si dávám normálně 3dcl vína (ne každý den), snažím se to vypít do 22hod a kojení je v 6hod ráno, mám i alkoholtester a vychází mi negativně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
22.7.12 22:06

Já už sice nekojím, ale když jsem si kojila, tak jsem si klidně dala…samozřejmě ne hodně a hned jsem po tom nekojila, ale docela často. Já jsem četla zase, že se to prostě k tomu dítěti nedostane ani náhodou. A už vůůbec ne, když kojíš až ráno a večer si něco dáš… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí