Posazování ve 4 měsících

9090
22.7.12 11:44

Posazování ve 4 měsících

Ahoj maminky, ráda bych se vás zeptala, kdy se vaše dítka začala snažit o posazení? Naší Aničce budou zítra 4 měsíce, dneska jsem ji měla položenou na peřině, byla trošku podepřená ale nijak extra a začala se zvedat do sedu. To samé když si třeba sednu a dám si ji na klín a zádama opřu o sebe, i když skoro leží, stejně se pořád snaží zvednout. Přijde mi to strašně brzy, co myslíte? Mám strach, aby si nějak neničila páteř :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
22.7.12 11:51

Jenomže tohle není normální sed, ale pasivní a ten není na páteř vhodný :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.7.12 11:52

To je naprosto normální, dělají to všechny děti, ale nenechávej ji sedat, sedne si, až na to bude sama připravená - tzn. z lehu si sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
22.7.12 11:52

Deti se neposadi tak ze lezi na zadech a sedaji, sedaji si az tak kolem8 mesice prez kolinka kdyz lozi. Moje decko se taky vytahne do sedu kdyz mu dam ruce nebo ho podlozim ale to se nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
22.7.12 12:23

To není sed jako sed, náš malý to dělal už někde ve 3 měsících, kdekoliv a kdykoliv, dělá to pořád když se mu naskytne nějaká příležitost (snažím se tomu vyvarovat). Ted je mu 6 měsíců, plazí se už víc jak měsíc, staví se na 4 a houpe se taky skoro měsíc, ale o pravý sed se rozhodně nesnaží :nevim: a myslím, že dlouho ani nebude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
22.7.12 12:27

Můj to dělá taky, když je na klíně tak furt, i když se nemá o co přitáhnout, stejně se zvedá. Ale nenechávám ho. Sám si sedne až z pozice na čtyřech. Starší si sednul na paty v 10m a normálně s nohama před sebou v 11,5m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
22.7.12 12:34

Já to nemyslela tak, že ji něčím podpírám záda aby seděla, byla prostě jakoby na šikmé ploše, jako když máte podepřenou matraci klínem, prostě z kopce…a když ji mám na klíně, tak taky nesedí, vím že se posazovat nemá, jen mě překvapilo, že už se o to takhle snaží..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
22.7.12 12:47

@Verca1989 Jo jo, já to chápu, já bych řekla že to dělaj „akčnější“ děti :mrgreen:. Jsou děti, které se ani nehnou a leží jak pecky a z toho jsou děti jako ty naše :D, říkám, náš se už plazí od 5 měsíců (ukončený 4 měsíc) a nejradši lozí za psyskama, hlavně za tím malým (velká o něj nemá zájem), navzájem se zbožnují :hug:, malej mu bere hračky a pejsek mu s radostí nosí další :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
22.7.12 12:57

@wenrus Anička se začala asi před 14ti dny otáčet ze zad na bříško a je to fakt rychlík, zpátky se ještě neotočí, takže ji pořád chodím obracet ale než se stačím zvednout, už je zas na břiše a ječí, protože se jí tak nelíbí :D na noc ji musím dávat do pytle, protože by byla furt otočená a nespala by, v pytli se zatím neotočí ale jistě to brzy zvládne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
22.7.12 12:57

Ahoj, naše beruška to dělala taky, ale není to pravý sed, jak už tu píší holky. Jinak naše holčička si sedla až v sedmém měsíci. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2926
22.7.12 13:22

Tak podle mě to není nic neobvyklého, dělá to spousta dětí a začíná to právě kolem čtvrtého měsíce, tedy aspoň u nás to tak bylo u obou dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.7.12 17:19

Tohle je normální, je to tzv. pasivní sed a se sezením jako takovým to nemá nic společného. Takhle si „sedá“ spousta mimin a maminky mají tendence to považovat za sezení. Dítko si sedá z polohy na čtyřech nebo z kleku, jde na to přes kolínka. Syn si taky takto „sedal“ asi od 5 měsíců, normálně sedí od 9 měsíců. Malou v tom nepodporuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
3.1.13 15:25

Ahoj holky, máme 3,5měs. a dcerce když podržím nožky, tak se zvedne přímo do sedu, ne pár centimetrů, ale prostě si sedne. Když je na rovné ploše, tak se sama dostane tak do 45% úhlu do sedu - takže vařím a koukám, že skoro sedí. Ve 3měs. na kontrole u lékařky si dala pěkně nožky pod sebe na bříšku a lékařce málem odlezla, kdyby ještě uměla u toho střídat ručičky, tak odleze. Nebyla rozplácnutá jako žába, fakt nožky pod tělíčko a snažila se lézt, jen ty packy. Lékařka z toho byla sama překvapená. Není to brzo, nemůže si zničit záda? Jak ji to zakázat. Chápu, že se zvedne při nakloněné ploše, ale ona z roviny a už napůl sedí. Manžel říká, že budem trénovat sklapovačky s ní :-). Jinak hned po porodu držela obstojně hlavičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.1.13 15:45

Dítko neudělá nic na co není samo připravené..takže pokud jí položíš doprostřed místnosti na deku a ona se sama posadí tak si tím nic nezničí, prostě je na to připravená
tabulky jsou jen průměr proč si s tímhle lámat hlavu, horší kdyby zaostávala ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
3.1.13 16:25

Díky. Tak snad se nic nestane. Aby se nenažila příliš napodobovat brášku a ještě na to neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí