Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,můžu pít zelený čaj když kojím? Mám 5-ti měsíční mimi a kojím 1×D nad ránem. Díky za rady
ahoj…nenapada me jediny duvod proc by si nemohla
me teda zeleny moc nechutna tak piju cernej…ja zastavam ze dat si vsechno ale nic se nema prehanet..takze pokud nehodlas prejit na dietu jen o zelenym caji … ![]()
Ahojky mám dojem,že na jednom pořadu,co davaj o jídle,mluvili o tom ,že obsahuje kofein.Má obsahovat kofein i čaj černej.Nu já si dám 1×d kafe a nepozoruju,že by malá byla nějak neklidnější.Takže bych si ho dala,ale třeba sem tam bych to s něčim jiným prostřídala. ![]()
Jasně, že můžeš. Jen OT vlezlej dotaz - to fakt kojíš jen 1× denně?
Jen OT vlezlej dotaz – to fakt kojíš jen 1× denně?
Musela jsem přejít na Nutrilon. Malá nepříbírala a pak si zvykla na flašku. Nějakou dobu jsem odstřikávala, ale pak jsem to vzdala. Abych mohla naplnit jednu flašku, odstřikávala jsem celý den
Aspoň nám zůstalo noční kojení, to tahá bez problémů ![]()
Jinak všem díky za rady ![]()
Taky piju jeden salek zeleneho caje denne ![]()
Mam 4.5 mesicniho chlapecka a plne kojim. Nemam pocit, ze by byl po nem nejaky hyperaktivni nebo neco podobneho…
Piju jen čaje roobois a bílé. Místo kávy - kávu bez kofeinu, caro nebo vitakávu..začala jsem už v těhotenství..
Kojíš jen jednou děnně, takže podle mě není problém si dát cokoli ( a v zeleném čaji je i koFein).
Každý at se zařídí dle svého a jistě to miminkám až tolik nevadí, ale když nemůsím tak kofein miminku v mléce nedopřeju.
Aspera píše:
Jen mě napadlo není kofein i v bílém čaji?
Je v čaji se to jmenuje tein v kafi kofein.
Já jsme si to myslela, jen jsem špatně napsala název toho co je v čaji. Takže tím pádem by se asi neměl přehánět ani černý, ani zelený, ani bílý.
Jen tak pro informaci jak je to s čaji v těhotenství? Měli by se tyto také omezit nebo to nevadí? Já totiž piju čaj celý den, tak nevím co bych pak dělala.
Ovocný čaj myslím nevadí
Já v těhotenství pila i kafe s kofeinem, ale jen 2 šálky denně.Po porodu jsem přešla na kafe bez kofeinu. Proto jsem se ptala na ten zelený čaj. Než jsem otěhotněla, pila jsem ho hodně.
Já je právě že taky piju dost. Ráno velký hrnek černého čaje, dopoledne taky piju černý a odpoledne najedu na zelený nebo bílý. Kafe jsem se ještě pít nenaučila tak to mám klid.
Tak ja kojim,piju kavu bez kofeinu,obcas si dam i normalni,Caro,a v malem mnozstvi si dam i cerny nebo zeleny caj,ten pytlik nenechava dlouho louhovat.
V čajích je tein - ale je to to samé co kofein - v bílém není.