Vztekání se u kojení

10.2.10 17:00

vztekání se u kojení

zdravím všechny maminky,
prosím ozvěte se kdo má zkušennosti stejné a má třebas nějaké řešení či zná důvody, proč se tak děje.
Dcerka má něco málo přes 3 měsíce, začala se mi protahovat u kojení, propíná se dozadu zatímco drží prs v pusince a hlasitě se vzteká, přitom jsem zkoušela a mléko teče..také do mě strká ručičkama a natahuje prs.. hodně to bolí.
Je dobré říci, že prospívá. Stolici má jednou týdně (průměr). Bylo mi doktorkou řečeno, že to není u plně kojených dětí nic zvláštního, že prý prostě zužitkuje skoro vše z mléka, které vypije a tak má málo zbytků a trvá než se jí střívka naplní. Je zdravá. Prdí normálně. Jen bych řekla že nyní častěji přes den spí, sice v krátkých intervalech, ale je hodně unavená a vzteká se,když to nepochopím hned, že si nechce hrát, ale že chce spinkat.

Prosím poraďte proč se tak vzteká a co s tím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zdenka_v
10.2.10 17:07

každé dítě spí jinak, některé málo a déle, jiné často a třeba jen 10 minut…
Co se týká toho, co ti malá vyvádí u kojení, tak to naše Anička dělala taky. Teď jí je 6 měsíců a už to zas nedělá. Taky se odstrkovala ručičkama, natahovala mi prso a tak… řekla bych, že později už snad i pro zábavu. A vztekala se u toho taky.
To chce vydržet! Ono se to srovná :wink:

• Citovat
  • Upravit
10.2.10 17:15

děkuji

jojo díky moc. To víš, že to vydržím, jen jsem myslela, že třeba bude někdo vědět jak pomoci, třeba něco chce a je něco špatně.Kdo ví ?

Ohledně spinkání. V noci spí krásně. Přes den ale měla už tak nějak zajetej rytmus.. vždy si dopoledne skoro do oběda hrála, ve 12h usnula a od 3 - do 6h si hrála a pak šla spinkat.. noční někdy i v 7 či 8 večer.. s malým spánkem odpolende…

ale tedď se jí to nějak změnilo a spinká více a kratší intervaly.. tak jsem myslela jestli to nemůže mít souvislost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
10.2.10 17:33

Ahoj moje holčička má tři měsíce a dělá úplně to samé! Vzteká se, hudruje…ale také mi bylo řečeno, že se to srovná, tak musíme jen vydržet! 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
10.2.10 19:41

ahoj,mame podobnou fotecku,nick a presne mesic rozdil veku :lol:Mne se malej nekdy vztekal,ze mu to tece malo,pak zas hodne,ale to mate zrejme vyreseny,protoze pil hodne,tak mi kakal nekolikrat denne,pak jsme to pokazili pridanim Nutrilonu a kapkama Sabsimplex.
Vztekani u prsa je o nervy,taky se mi vztekal,poustel se a plakal,jasny,cas vyresi vse,to ma dr.pravdu,ale ja jsem zjistila,ze ho trapil prdik,ci rihnuti,po kapkach na boleni briska se mu to zlepsilo a tez po probiotickych kapkach,nebo zkus mimi vzit a odrihnout a pak pokracovat.
Ted pijeme z lahve,ale taky se obcas vztekne,ale uz nezuri tolik,ale porad mame boleni.

Jinak mela jsem moznost jit do nemocnice k laktacni poradkyni,kde jsem mimi nakrmila,ona na nas mrkla,jak papa,poradila co delame spatne,zvazila jestli vypije dost,bylo to fajn,hodne mi pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
10.2.10 19:47

Mám od 2,5 měsíce to samé. Děsné nervy. Vzteká se odtrhává se, kope, kroutíse, propíná se. Skoro každé kojení boj kdo z koho. Špatná zpráva - je mu 5 měsíců a stále to trvá (pravda, posledních 14 dní má občas světlejší chvilky, třeba se blýská na lepší časy). dobrá zpráva- i při tomto způsobu kojení vypadá jak zápasník sumo, přibírá stále 200g týdně. Trochu na to pomáhá zvýšit produkci mléka odsáváním, líp mu to teče a to se mu líbí, pak ale prsa nedopíjí, protože je toho moca to zase vede ke snížení produkce v momentě, kdy přestanu odsávat. To mě nebaví, tak už to nedělám, ať se snaží. Bohužel nemůžeme kojit na veřejnosti. I příbuzní kroutí hlavou, co při kojení vyvádíme. Střídam všechny polohy )z jiné to vždycky líp teče), během jednoho kojení střídám pořád prsa…

• Citovat
  • Upravit
28294
10.2.10 19:54

Ahojky, my to taky měli. Trvalo to docela dlouho, už jsem chtěla i vzdát kojení,a le byla jsem srab, tak jsem vydržela (to zní že si protiřečím, ale já se bála přestat kojit kvůli ekzémové zátěži, takže jsem to vždycky vydržela). Zlepšilo se to s příkrmy, ale občas se vztekal ještě i v 8-mi měsících. Nikdy jsem nepřišla na to, proč. Jednu chvíli jsem měla pocit, že je to proto, že mu to teče hodně a on che jen tak dudat a usínat u toho, jindy jsem zas měla pocit, že asi málo a vzteká se zas proto, často to byly prdíky (a na ty nám skoro nic nepomáhalo). Nervy teda děsný, ale uklidnilo mě, že přibírá skoro nadprůměrně, takže jak se začal vzteka, prso jsem mu sebrala, protože jinak by mě odvezli do cvokhausu. POdotýkám, že jsem docela nervák, takže jak se začal vztekat on, začla jsem se vztekat já :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
10.2.10 20:34

tak přesně takovou diskuzi jsem tu zakládala když byla starší malá. :lol: no vztekala se celou dobu.

ted mám druhé a vzteká se zas. a to je mu 8 měsíců.hold se musí vydržet. vztekají se z různých důvodů. teče málo, teče hodně,podněty v okolí,jako hru.prostě pevné nervy,střídat prsa a je to. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
10.2.10 21:19

holky, máme uplně to samé! Elinka pije cca 3 minuty, pak s sebou začne šít, vřískat, no hroznej kravál :cert: , v noci je to o něco lepší, asi je unavená, ale přes den, hlavně odpoledne, to jsou boje, nechávám ji od-krknout, zkoušela jsem i bříško, prodloužit čas mezi kojením (myslela jsem, že je třeba málo hladová), ale žádná změna. Taky po kojení odstříkávám, občas jí z toho pak ještě dokrmím. Jak tak koukám, není to nic neobvyklého, takže asi nezbývá doufat, že to přejde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
10.2.10 21:58
eva76 píše:
občas jí z toho pak ještě dokrmím.

Doporučuji nedělat. I když to dáváš alternativně, stejně je to pro ní lehčí než tahat, bude čekat na dokrm a z prsa se bude snažit ještě míň. Taky jsem se takle vylekala, když to začalo, večer dokonce párkrát tak řval, že to hned neteče, že si radši nedal vůbec, hned jsem začala rozmražovat a ládovat ho stříkačkou. To se mu náramně líbilo. Pak jsem si ale řekla, že je to otesánek, hlady neumře a když nechce z prsu, nechce, až bude chtít, tak se probudí a šel spát hlady. Za pár dní si to rozmyslel.

• Citovat
  • Upravit
1180
11.2.10 10:02

díky, tak já to tak udělám a uvidím, jak to půjde.
Mě docela vystresovaly všechny ty názory lékařů, že pokud dítě nevypije určitou dávku, hrozí mu dehydratace apod. :-? , aby jsme věděli, kolik malá vypije, pořídili jsme digitální váhu, ale buď s ní neumíme zacházet, nebo je vadná, ale ukazuje bludy. Sem si říkala, že když přes stříkačku vlastně taky „saje“, tak by to nemuselo ublížit, ale je pravda, že je to pro ní pohodlnější. Dám na tvou radu a za nějaký čas dám vědět, jak to s náma vypadá :-) , problém by to být neměl, zas tak často ji nepoužíváme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.10 12:37
culikata píše:
ahoj,mame podobnou fotecku,nick a presne mesic rozdil veku :lol:
ahoj - ano je to hezká shoda.

díky za tipy, prdíky jsem ale vyloučila, prdíme dobře a kadíme až po několika dnech týdnu i se nám podařilo až po 12dnech.

Mlíka mám dost. Dneska zase hodně spí, dost kňučí, ale pila malinko klidněji, dokonce mi při čase na odříhnutí ublinkla, asi toho bylo moc (z jednoho prsa)…

tak prostě počkám co bude.. třeba to fakt přejde. K tomu všemu jsem bohužel dostala menses, tak doufám, že k tomu všemu se nepřidá to, že ji mlíčko nebude chutnat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.10 12:39
neczuz píše:
Mám od 2,5 měsíce to samé. Děsné nervy. Vzteká se odtrhává se, kope, kroutíse, propíná se. Skoro každé kojení boj kdo z koho. Špatná zpráva - je mu 5 měsíců a stále to trvá (pravda, posledních 14 dní má občas světlejší chvilky, třeba se blýská na lepší časy). dobrá zpráva- i při tomto způsobu kojení vypadá jak zápasník sumo, přibírá stále 200g týdně. Trochu na to pomáhá zvýšit produkci mléka odsáváním, líp mu to teče a to se mu líbí, pak ale prsa nedopíjí, protože je toho moca to zase vede ke snížení produkce v momentě, kdy přestanu odsávat. To mě nebaví, tak už to nedělám, ať se snaží. Bohužel nemůžeme kojit na veřejnosti. I příbuzní kroutí hlavou, co při kojení vyvádíme. Střídam všechny polohy )z jiné to vždycky líp teče), během jednoho kojení střídám pořád prsa…

no tak trošku jsi mě vyvedla z naděje :zed: , že to po týdnu přejde.. určitě dám vědět !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.10 12:41
neczuz píše:
eva76 píše:
občas jí z toho pak ještě dokrmím.
Doporučuji nedělat. I když to dáváš alternativně, stejně je to pro ní lehčí než tahat, bude čekat na dokrm a z prsa se bude snažit ještě míň. Taky jsem se takle vylekala, když to začalo, večer dokonce párkrát tak řval, že to hned neteče, že si radši nedal vůbec, hned jsem začala rozmražovat a ládovat ho stříkačkou. To se mu náramně líbilo. Pak jsem si ale řekla, že je to otesánek, hlady neumře a když nechce z prsu, nechce, až bude chtít, tak se probudí a šel spát hlady. Za pár dní si to rozmyslel.

hihi jsou to lenoši líní !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
11.2.10 20:35

Ahoj.Mela sem to same a bylo mi receno,ze mala zacala potrebovat vetsi mnozstvi mleka a je linejsi to vse utahnou a je pravda,ze jakmile zvladla vi nasat tak se vse zklidnilo,ale chtelo to cas.Je to prej jen takove vztekani,ze to netece samo. :lol: Tak hodne trpelivosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová