Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Milé maminky, můžete mi poradit, jestli při kojení můžu sladit umělým sladidlem? Ještě před těhotenstvím jsem si tím sladila čaj a kávu. Malý má teď 11měsíců, stále kojím, ale už jen v noci a občas i trošku přes den. Když si udělám třeba meltu, tak bych si ji chtěla osladit tím umělým sladidlem. Myslíte, že to malýmu může nějak uškodit?
Ahohj,myslim,ze by se pouzivat nemelo,stejne jako v tehotenstvi.
Hmm, tak o tom jsem ani neslyšela, tudíž jsem je používala jak při prvním těhu a kojení, tak i při druhém těhu a teď kojím a používám je taky. Tak snad děti nebudou mít nějaké následky. Zatím teda nic nepozoruju. ![]()
Já jsem teda sem tam taky umělým sladidlem sladila pri těhu
Hledala jsem na netu jak to na mimi působí či ne..a ona vlastně není vyloženě žádná studie, která by prokázala že by se něco dělo či nedělo.. Takže umělé sladidlo raděj zakazujou nebo nedoporučujou..
Ted sladim medíkem ![]()
Já měla těhu cukrovku a umělé sladidlo jsem mohla, takže to asi není nic špatného, když mi jej doporučila doktorka.
V těhotenství si myslím, že je to v pohodě, ale přitom kojení jsi nejsem tak jistá. No, nejspíš se zeptám doktora.
ahoj, já kojila a sladila jen umělým sladidlem. A ani mě nenapadlo, že bych nemohla. No, nahlodaly jste mě.Možná, když máš vybráno to nejmíň nevhodné (bez aspartamu třeba), tak to asi takové zlé nebude.
Tělo maminky má v sobě i horší látky, ze kterých by měla být obava (já třeba mám léky na štítnou žlázu, tak mi to umělé sladidlo připadá ve stopovém množství.
Elili, fakt jsi kojila a sladila umělým sladidlem? Tak to jsi mě trošku uklidnila. Ale i přesto se raději zeptám toho doktora. Doufám, že mi nenadá.
Tak ja bych umele sladidlo nepouzivala ani jako netehu. Cetla jsem dost clanku a je to jedno z nejvetsich svinstev a chemii jakym muzete ladovat svy telo.
Ale kazdeho vec.
No… já teda nevím, jak je to s umělým sladidlem, ale mám od kamarádky, co má malého diabetika, tip na alternativu. U nas bohužel zatím není schváleno jako potravina, ale doslazujeme tím běžně, jen opatrně, když se to přezene, má to takový šmak…
Určitě by se dala vypěstovat přímo kytka stévie, ale bude to míň pohodlné.
http://www.sladkypolibek.com/
Klára + 3 apači
Ja mela tehu cukrovku a v dia poradne mi vylozene zakazali pouzivat sladidlo a veskere vyrobky pro diabetiky - jogurty,mineralky,susenky,vsude tam sladidlo je..
Prave ze umela sladidla způsobi také vyplavení inzulínu a poskozují telo jiným způsobem…i kdybychom nebrali v potaz to, že muzou způsobovat rakovinu (vyzkumy rikaji ano i ne), tak lepsi bude sladit medem, melasou, ci ovocem…