Neklid a pláč po UM

258
7.2.10 18:18

neklid a pláč po jídle

Ahojky všem,máme tento problém…máme přesně 2měsíčního synka,byl kojen jen týden,a do dnešní doby máme třetí značku UM.začali jsme s nutrilonem comfort,ale po 2 týdnech nechtěl pít a blinkal,pokračovali jsme obyčejným nutrilonem který mu chutnal ale také blinkal,na radr dr.měl Sunar HA ale po něm se osypal a ucpal se…a tak jsme přešli na HA Bebu,také blinkal,koupili jsme HA Bebu AR a na doporučení mixujeme obě mlíka,malý blinká daleko méně ale zase po každém krmení začně plakat,nechce pak ani nosit,ani ležet…po chvilce raději leží ale to jen na chvilku.k tomu si hrozně rve ručičku do pusinky a dost slintá,při pláči se až zalyká a pak polkne tak žezačne řvát znovu…bříško ho také bolí ale po tom jídle to nebývá…už si nevím rady,nechci aby po jídle křičel,hladový určitě není,pije po4-5h 150ml,přes den…v noci 150ml i po 6h…v noci také brečí po jídle ale méně,přes den je to pokaždém jídle..
nemáte někdo podobnou zkušenost?není ve 2měsících brzy na tolik slin? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
7.2.10 18:31

Třeba mu opravdu rostou zuby :think: No mi to měli se střídáním mlík podobný.Tak jsme potom jedli Nutrilon Low lactose-zkuste to nám pa problémy ustaly.A po 6měs.jsme se zas vrátili k Nutrilonu HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
7.2.10 18:35

Nebo mu pak do nutrilonu dávat nutriton na zahuštění ,aby mu to hned nevylítlo(nemá reflux?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
7.2.10 20:57

dostává BEBU AR,to je právě zahuštěné protiblinkací mlíko…blinká již málo,někdy jo někdy ne,ale prostě pláče.no a reflux má určitě…jen díky tomu hustějšímu mlíku je to lepší.....navíc mu ještě při pití rudne kolem očí až je má úplně červený…může to třeba znamenat alergii na tu laktozu nebo kravskou bílkovinu?
No na zuby je ještě čas,vždyt jsou mu jen dva měsíte..... :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22214
7.2.10 22:15

Jani, na zuby nemusí být brzo, některým dětem klidně začínají dříve…
Ale mně to spíš připadá, že se po krmení prostě necítí dobře, jak se mu to mlíčko vrací zpátky - znáš ten pocit, když se Ti jako „navaluje“, ne? Mareček mívá něco podobného - po krmení je neklidný, plive dudlíka, občas škytá, rve si ručičku do pusy, slintá, ublinkává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
7.2.10 23:02
janicka píše:
Ahojky všem,máme tento problém…máme přesně 2měsíčního synka,byl kojen jen týden,a do dnešní doby máme třetí značku UM.začali jsme s nutrilonem comfort,ale po 2 týdnech nechtěl pít a blinkal,pokračovali jsme obyčejným nutrilonem který mu chutnal ale také blinkal,na radr dr.měl Sunar HA ale po něm se osypal a ucpal se…a tak jsme přešli na HA Bebu,také blinkal,koupili jsme HA Bebu AR a na doporučení mixujeme obě mlíka,malý blinká daleko méně ale zase po každém krmení začně plakat,nechce pak ani nosit,ani ležet…po chvilce raději leží ale to jen na chvilku.k tomu si hrozně rve ručičku do pusinky a dost slintá,při pláči se až zalyká a pak polkne tak žezačne řvát znovu…bříško ho také bolí ale po tom jídle to nebývá…už si nevím rady,nechci aby po jídle křičel,hladový určitě není,pije po4-5h 150ml,přes den…v noci 150ml i po 6h…v noci také brečí po jídle ale méně,přes den je to pokaždém jídle..
nemáte někdo podobnou zkušenost?není ve 2měsících brzy na tolik slin? :-)

Ahoj,Petřík papá taky BEBU AR a po jídle pláče,spíš bych řekla že ho bolí bříško,protože rudne a kroutí se.V noci po jídle nepláče vůbec,nebo málo jak píšeš ty.Jen teda neslintá,ale má teprve měsíc,tak to třeba přjde.

• Citovat
  • Upravit
381
7.2.10 23:11

Mne maly plakal hrozne taky po jidle,dr.mi rekla,ze jim 20min trva,nez jim dojde,ze uz jsou zasyceni,ale mne prislo,ze ma fakt hlad,tak jsem mu pridala mleko a je klid-to vy ovsem pijete azaz,akorat ted ublinkava.Tak me napadlo,jestli mu nedavas moc naraz?jestli to nedava brisku zabrat,my mame 4mesice a pijeme 150-160ml pres den po 3hod,v noci vydrzi6-8hod.Ja kombinuju UM-mam Hipp probiotik a MM,ale s UM jsem zacinala tak ve 2mes po malych davkach snad nejakych 90ml,casteji-to mi rekla i mudr.-na zacpu to nepomohlo,ale po jidle byl spokojeny,pak uz jsem davala norm davky,jak si zvykl,pak jsem musela pridat,ale tak nejak postupne.Ocicka nam u jidla cervenaly taky,ale jen chvilku,mozna moc teple mleko,mozna nejaky tlak pri piti,ted uz mu to nedela,slintame tak od trech mesicu,ale uplne potoky mu vali z pusiny,zezacatku me to taky desilo,je fakt,ze to mate driv,ale kazdy mimi je jiny,jinak preju at se vam to krmeni srovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
7.2.10 23:46
no alergie to být může,nebo nemusí.třeba si jen trávení potřebuje odpočinout laktoza se hůř tráví a po tom průjmu a blinkání..... .Zkus ten low lactose(na zahuštění nutriton-možná nebude ani potřeba) a pak uvidíš.(pixla tady v Praze stála cca175kč)No nevím kam chodíte k doktorovi.my s tím byli v Praze ul.Na Karlove VFN dětská-odd.příjmu potravy,lékařka nás vyšetřila doporučila to co jsem ti psala a byla moc hodná. :-)
janicka píše:
dostává BEBU AR,to je právě zahuštěné protiblinkací mlíko…blinká již málo,někdy jo někdy ne,ale prostě pláče.no a reflux má určitě…jen díky tomu hustějšímu mlíku je to lepší.....navíc mu ještě při pití rudne kolem očí až je má úplně červený…může to třeba znamenat alergii na tu laktozu nebo kravskou bílkovinu?
No na zuby je ještě čas,vždyt jsou mu jen dva měsíte..... :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
8.2.10 09:42

Ahojky,děkuji za příspěvky.do poradny jdeme začátkem března tak se na to dr.zeptám,myslím na tu alergii na laktozu nebo bílkovinu…nechci mu to mlíčko jiné dávat bez rady dr..
Taky bych neřekla že malej pije až až,má dávku dle tabulky na krabici, a to po 4-5h,v noci dnes i po 7h…možná je to vážně tím refluxem,ale díky tomu zahuštěnému mlíku už blinká sem tam,předtím to bylo pořád,tépměř do dalšího krmení…Dnes se kroutí prdíky,takže je to jedno s druhým…
Taky jsme od noci zkusili dát jen samotnou dávku pouze BEBA AR a už tolik nebrečí,že by vadila kombinace 4 odměrek AR s 1 odměrkou Beba HA,míchali jsme to na radu dr. aby ho hustější dávka neucpala ale samotné to je asi lepší.ještě máme BEBA SENSITIVE po poradě s dr. na Nestle baby…ale nevím jestli to zkusit.prý míchání nevadí pokud je to tatáž značka,mám tady někde diskuzi na toto téma,ale bojím se že to tekutější mlíčko bude blinkat,ikdyž ta dr.říká že BEBA SENSITIVE pomáhá i na blinkání…kdyby mu to pomohlo k snažšímu kakání,byla bych ráda ale co já vím…a BEBA SENSITIVE má o polovinu méně laktozy než BEBA AR…SNAD NEZNÍ MOJE OTÁZKY JAKO PÁTÉ PŘES DEVÁTÉ…a děkuju..je super získat rady od jiných.s prvím to neznám,byl kojen 2 roky a měl jen bolení bříška a prdíky a jestli blinkaol tak jen minimálně..
Martínek blinkal i všechno mateřský mlíko co vypil..i přesto bych kojila dál,ale díky špatnému přisátí malého jsem měla bolavá prsa do krve a hojila měsíc.mlíko odstříkávala a stejně blinkal…pro bolest jsem pak přestala používat odsávačku a malému dala kombinaci MM ,další dávku UM..pak mi dr.řekla že mám možná stále rozhozený hormony po operaci šítné žlázy a následnému ozařování jodem a at mu dám jen UM.....proto teď řeším jen UM…tak všem moc děkuji. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
8.2.10 10:14

Kdyby malej vypil to co je na krabici,tak je jak delova koule,chtela jsem Ti poradit jen z vlastni zkusenosti a dle toho co nam radili mudr.,nez kombinovat takhle mlicka,tak bych si spis pohrala s davkou a casem,ale asi jsi ti zkousela.Vim,ze je to tezky s UM,taky jem si to zkusila a byla jsem z toho zklamana,ale nastesti se mi rozjelo mleko,ale i tak porad neco resim :lol: ,takze i Tobe preju nejake nastesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
8.2.10 11:47

My jsme zkoušeli těch 120ml po 4h,to ale plakal asi hlady,protože ikdyž normálně dudlík na utišení nemá,tehdy tahal a tahal,tak jsme mu to dali po 3h a přišlo mi to zase brzy.podle dávek na krabici se řídímprotože bych si netroufla míchnout sama jiný poměr… :-D

Tak ráno zkusil dát taťka jen BEBU SENSITIVE a ublinknul si málo,jenže já teď dala další papání a vše vypadalo OK a do 10minut toho vyblinkal snad půlku,jakoby to mlíko snad držel v pusině a hned mi vrátil…takže ikdyž je na úsudek brzy usuzuji že malý musí mít pouze zahuštěné AR mlíčko aby si ho nechal v bříšku… :-o :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
8.2.10 15:19

Ahojky, zkus Sab simplex…v lékárně asi za 90Kč a je proti pěnění mléčné stravy v trávicím traktu miminka :) nám to zabralo i když občas nás bříško stejně trápí a to je nám měsíc a jsme holčička :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
8.2.10 18:45

Kapky Sab Simplex jsme zkoušeli a stejně tak jsme minulý týden dobrali Baby Calm, asi jsme proti tomu imunní a nezabírá to na bříško, máme i krém ale to je taky na nic..... partner chce zkusit ještě ty probiotické kapky, ale tady jsem se dočetla že taky někomu zabíraj a někomu ne, tak nevím zdali investovat… myslím ale že prostě musíme počkat až vyzraje a bude mu těch 5 měsíců. Náš první to měl do třech měsíců, pak nic… ale děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
8.2.10 18:55
janicka píše:
Kapky Sab Simplex jsme zkoušeli a stejně tak jsme minulý týden dobrali Baby Calm, asi jsme proti tomu imunní a nezabírá to na bříško, máme i krém ale to je taky na nic..... partner chce zkusit ještě ty probiotické kapky, ale tady jsem se dočetla že taky někomu zabíraj a někomu ne, tak nevím zdali investovat… myslím ale že prostě musíme počkat až vyzraje a bude mu těch 5 měsíců. Náš první to měl do třech měsíců, pak nic… ale děkuji…

Ahoj,prosím tě za jak dlouho zabralo mléko AR?Já ho dávám taky,ale nějak to nezabírá zatím,ach jo.Jinak žádné kapky na bříško nám nikdy nezabrali,ani u staršího syna,vlastně nezabralo vůbec nic,jen čekat až z toho vyroste.Také měl AR,ale už si nepamatuju za jak dlouho to zabralo.díky za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
33
8.2.10 20:53

já si také myslím, že musíme vydržet :roll: než se s těím miláčkové budou umě tpořádně poprat…jen tě chápu v tom, že máš asi strach…mě to rve srdíčko, když se kroutí a pláče, ale mají to asi všechny děti a věechny maminky si to musí protrpět :cry: takže držím palečky a hodně pevný nervíky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová