Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
V prvnich tydnech maji mimi boleni asi ze vseho,maly ma uz pres 4mesice a porad se krouti jako zizala,je fakt,ze kdyz jsem snedla jen kousek cokolady,tak mi prislo,ze je to horsi,pak se kolika uklidnila,tak jsem byla odvaznejsi,i cokoladu jsem zkusila a prislo mi to v poho,ale tak dva tydny uz ma zase az krece ja mam na sladke a cokoladu prisernou chut,tak si dam,ale malymu nechci ublizit,tak me zajima,jestli nekdo vi,jaky ma cokolada a sladke vliv na kojeni…Taky se chci zeptat jestli davate v 5.mesicich kapky na boleni,ty Sab simplex pry delaji zacpu-maly spatne kaka,Lefax-tj.pry stejne slozeni jak Sab simplex,ja davam Baby calm jen na noc,neni u nich napsano nic moc,tak nevim kolikrat denne jake mnozstvi muzu dat,tak jestli mate nekdo zkusenosti prosim poradte. ![]()
Také myslím,že po čokoládě ani po sladkém to bolení malej nemá.....mě na bolení trpěla malá ač se říká,že spíš kluci a to jsem se hlídala.Také nám to hodně zhoršil (asi jediným v okolí) Sabsymplex
,takže jsem malé dávala během dne ucucávat čaj na prdíky a já ho pila také.....to nám hodně ulehčilo.
Baby Calm jsem dávala malému (u holky jsem ho nepostřehla nebo nebyl
) min.3×denně.....ale kámošky i před každým kojením.....u nás naštěstí nebyl tolik potřeba
Tak držím palce!
Jo,rektální trubička také super!!
U nás taky bolelo bříško dlouho, je pravda, že ale jsem vypozorovala, že opravdu má vliv na to, jak mu je, to co sním. A i čokoláda, ne že ne!!!
Ale asi ne jedna kostička, to jsem stejně nezůstala jen u jedné. spíš když jsem si dala celý kinder bueno atp. Musela jsem se krotit.
Trpíme dodneška na zácpu. I při příkrmech, i když mu dám občas vývar z vloček…
Už moc nekojíml dávám Bebu sensitive. Jiný mlíko nesnášel, šílený bolení a zácpa.
Sab simpex na nadýmání nám celkem pomáhal, ale nesmí se brát dlouhodobě. pak staví.
Baby calm mu spíš jen chutnal, podle mě je k ničemu.
Fenyklový čaje - tak z těch mu bylo ještě hůř.
Ty jsem pila v kvantech jedině já.
Držím palce, ale obávám se, že budete mít na bříško smůlu jako my.
V podstatě co zabírá u nás nejvíc je teplý na bříško, sednout na balón a houpat, kroutit se na něm, mám ho na klíně v poloklubíčku, s polštářkem s pecičkama, a konejším.
Celkem to zabírá.
Takže tu tvojí dietu bych nebrala na lehkou váhu. to co sníš, je v mlíku strašně rcychle, třeba tak 3h…
Poznala jsem to po tom, co jsem si dala jednou na fesťáku z obrovskýho hladu čerstvý chleba, jiný nebyl, klobásu jsem neriskla vůbec…
ten měl potom tak strašné bolení bříška, že jsem málem až brečela s ním… řval mi v kuse skoro 2h…
a jsem 100% přesvědčená, že i časově to vycházelo na ten chleba. od tý doby si dávám velký pozor na čerstvé pečivo…
na baby calm mi řekl pediatr, že obsažený anýz je poměrně ostrá záležitost pro miminka, že to s ním nemám přehánět… dávala jsem asi tak ob každé ojení, 7 kapek. ale nemám fakt zázračné výsledky.
Ahoj culikata,
tak to že může mít bolení po čokoládě jsem teda už slyšela a myslím, že na tom něco i bude. Záleží ale taky co funguje na Tebe, protože většinou to co vadí Tobě, vadí i miminku.
Jinak nevím jestli jsi o tom už slyšela, ale docela dost pomáhají „PROBIOTICKÉ KAPKY“, u nás docela drahé, ale dají se sehnat na internetu nebo na Slovensku za poloviční cenu než v lékárně… tady posílám odkaz:
http://www.probiotickekapky.cz/…ipravku.html a tady je ještě odkaz na jeden nový článek zrovna ohledně i těchto kapek: http://www.novinky.cz/…drazene.html
JInak my už je máme doma, jen čekám až malé bude aspoň měsíc, abych jí je mohla dávat, jinak naší tříleté už je dávám.
A já osobně piju fenyklový čaj a u nás i ten celkem funguje… taky někdo někde psal, že pokud Ty jíš Espumisan, tak to taky pomáhá, ale to už fakt nevím, to už bych brala tak trochu s rezervou. ![]()
Ahoj,
čokoláda je zrádná. Opravdu po ní může být bolení bříška (vlastní zkušenost s malým), čím větší procento kakaa, tím horší (nevím jak u vás, ale u nás se odjakživa na průjem jí hořká čokoláda nebo suchý rohlík
- „zabetonuje“ ).
Jako prevenci proti bolení jsem se prakticky neustále nalévala fenyklovým čajem, což nám opravdu pomáhalo a bříško tak bolelo velmi zřídka. Pokud ovšem ani čaj nepomohl, tak nám vždy zabrala masáž bříška (!Pozor, pouze po směru hodinových ručiček!) tímto olejíčkem od Saloosu . Malého cca do 20 minut bolení ve většině případů přešlo. Žádné kapičky na bolení bříška jsme nikdy nedávali.
Ahoj,tak malou bolelo bříško asi až do 7.měsíců,ještě teď se občas v noci kroutí,nám taky pomohly probiotické kapky a babycalm jsem dávala asi 5krát denně.
probiotické kapky jsou dle mého k ničemu, max. tak na imunitu.
první týden až dva naopak můžou stav i zhoršit.
využívali jsme 4 lahvičky, tak vím, o čem mluvím.
masáže bříška nás naučili na rhb malým pěnovým míčkem, ten si určitě kup (aspoň 2, jeden se ztratí jako nic, a potom se dá využít třeba při kašli na masáž hrudníčku).
ve zdr. potřebách, průměr tak 5cm, měkoučký molitanový, na míčkování.
a jet od pravýho třísýlka podkovičku nad pupíček do levého třísýlka. a přitlačit, abys viděla kožní řasu. je to nejúčinnější, lepší než rukou.
nesmí se na jet močák (kroužky), jen podkovička!
no my měli mast pupík - no nevím, možná trošku pomohla zahřát bříško, ale zázraky taky nedělala…
Obrazek tak to s kapkami je asi dost individuální, znám spoustu dětí kterým to naopak pomohlo a bolení se mnohem zlepšilo, ale každý člověk a je jiný… ![]()
takze zase od zacatku
,rektalni rourka u nas nic moc,ale masaze,zahrati briska,probiot.kapky-to docela pomahalo,navic malyho to bavi kdyz kolem nej skacem,caje piju po litrech,na tu cokoladu si dam radsi pozor-ted jsem se v tom jidle nejak rozjela,no ja chtela vedet,jestli u nekoho ty koliky taky pretrvavaji,ma az krece.
culíkatá jo, Vojtovi je 8 měsíců a koliky stále máme
resp. asi ani ne tak ze zaraženejch prdíků jako ze zácpy z příkrmů.
no to mi ani nepovidej,ja se na prikrmy tesila,ale zacinam premyslet,jestli to s tim kakanim nebude horsi,ach jo!
No prý na to kluci trpí ![]()
Ale kamarádky holčička to měla taky.
Třeba budete mít kliku, a bude to v pohodě - i když je pravda, že mě na ty problémy, které jsme měli hlavně ze začátku příkrmů, doktor řekl, že to je normální, než si dítě zvykne (některá zelenina nadýmá, některá staví, ovoce to většinou zase rozpohybuje - švestky, jablíčka, jo a dávám mu rozvařený ovesný vločky - to mi doporučil doktor už když bylo Vojtovi asi 5 týdnů
jsem čuměla, že lepek jako tak brzo
dala jsem mu je teprve po první šílené noci, kterou měl z bolestí bříška z rýžové kaše na noc, druhý den pak tlačil jako o život pár kozích bobků, chudák… ten oves ale pomohl.
rýže ho šíleně staví.
asi s tím trošku počítej, že to u vás může být, dávej mu fakt postupně jen maličko příkrmů a hlavně nezačínej mrkví, protože ta ti ho velmi prevděpodobně zabetonuje. aději mu dej první brokolici.
jo my šíleně prdíme po květáku.
a miluje kukuřici, ale pasírování přes síto zase nemiluju já ![]()