Mohl by už kaši? Nebo co s tím?..

296
14.2.10 14:57

Mohl by už kaši?nebo co s tím?..

kaše

ahoj,prosim o radu, mám tří a půl měsíčního syna, ktery je od konce druhého měsíce na UM (Beba HA) a teď pozoruju, že mu to mlíko už nestačí?? (podle tabulek by měl vypít nějakých 900ml denně, on vypije litr a čtvrt a přijde mi, že stále má hlad, v noci už se nebudil, teď se zase budí po dvou až třech hodinách a vždy vše vypije-poté hned usne..)Je to možný?Co s tim??Nemůžu mu už třeba dát nějakou tu kaši na dobrou noc??Nebo doma něco udělat???Díky moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
614
14.2.10 15:02

A co na to říká pediatr/ička?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
14.2.10 15:05

k ní jdu v úterý,samozřejmě to pořeším s ní, ale někdy je dobrý znát i názory tady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
14.2.10 15:10

No, já bych asi v tomhle věku nezaváděla kaši jen tak sama od sebe. Obecně všechny kaše jsou nejdřív od ukončeného 4. měsíce, ale stejně mi to přijde zbytečné. Buzení po dvou-hodinách mi nepřijde tak tragický, některý děti se prostě budí, některý ne - a ujišťuju tě, že kaše před spaním na to rozhodně vliv nemá! Jako prvomatka jsem si taky myslela, že když ho večer narvu kaší (myšleno obrazně), že bude spát jako dudek až do rána a houby. Budil se stejně často jako předtím, přešlo to až v roce.
Takže já bych zatím nic neřešila, pobavila se s doktorkou, zkonzultovala kolik malej přibral nebo nepřibral a pak hledala nějaký řešení ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
14.2.10 15:15

asi jo no:-)..dík, napadlo mě, že už bych mu jí jako dnes dala,dr se nemůžu dovolat, ale počkám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65344
14.2.10 15:16

Kaši určo ještě ne…je těžká na žaludek.
mates jí dostal v 7 měsících a kroutil se celou noc,tak jsem s ní přestala na měsíc.
A na noční buzení stejně neměla vliv,budil se i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
14.2.10 15:23

Potvrzuji kroucení se po kaši a je po ní žízeň, Teprve od cca 8m to bylo v pohodě.

Jak dlouho to trva, co takto vypije a nemá dost? Maximálně bych zkusila nějaké to sytící mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
14.2.10 15:42

Klasickou mléčnou instantní kaši bych mu tedy určitě nedala, maximálně nemléčnou rýžovou do jeho mléka, ale i s tou bych počkala až do toho 4. měsíce. Sytící mléka na dobrou noc jsou, pokud vím, až od 6. měsíce, ty bych taky nedala. On je opravdu moc malinký a jistě mu nechceš přivodit zažívací problémy. Ony ty doporučení nejsou jen tak pro nic za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
14.2.10 15:49

Třeba má zrovna růstový spurt, to okolo třech měsíců bývá. Prostě momentálně nárazově roste a má větší hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
14.2.10 16:38

holky zaujaly jste me s tim, ze se decko po kasi v noci stejne budi. ja rafanka laduju vecer skoro tlakem, aby spal lepe, ale ono to asi bude naprd. snad me lesina nezabije, kldyz na to zalozim dalsi vlakno, zajima me statistika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
14.2.10 17:53

právě, mám strach,aby mu nebylo blbě..trvá to tak týden až deset dní…dokud nezačal mít večer bolení bříška, tak jsem to neřešila, teď si řikám,zda neni přejedenej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
14.2.10 18:25

Ahojky,

jak už někdo psal, tak v tomhle období to bude skoro určitě růstový spurt.. Prostě potřebuje teď hodně růst, tak hodně papá. Pak se to zase srovná.. Anebo bohužel, některé děti se fakt budí často… Nicméně kaši v tomhle věku určitě ne a to i v případě, i když je na UM. Nejnovější trendy stejně doporučují zavádění příkrmů od 6 měsíce a u nekojených dětí.

Pokud po mlíčku zase usne…, tak bych to neřešila.. Mně maloch sice spí v kuse tak do 3, pak nakojím, ale nezabere…nezabere...... :think: …hm, ale to už je OT..prostě takový postesk nevyspalé matky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
14.2.10 21:07
ZuzaM píše:
Klasickou mléčnou instantní kaši bych mu tedy určitě nedala, maximálně nemléčnou rýžovou do jeho mléka, ale i s tou bych počkala až do toho 4. měsíce. Sytící mléka na dobrou noc jsou, pokud vím, až od 6. měsíce, ty bych taky nedala. On je opravdu moc malinký a jistě mu nechceš přivodit zažívací problémy. Ony ty doporučení nejsou jen tak pro nic za nic.

Omyl sytíci mleka jsou uz i od narozeni to jen pro spravne info.Npriklad Nutrilon EXTRA pro dele trvajici zasyceni.mala ho mela.A jinak zde na nej byla diskuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
15.2.10 08:40
Pudloslava píše:
holky zaujaly jste me s tim, ze se decko po kasi v noci stejne budi. ja rafanka laduju vecer skoro tlakem, aby spal lepe, ale ono to asi bude naprd. snad me lesina nezabije, kldyz na to zalozim dalsi vlakno, zajima me statistika.

tak u nás to taky nezabírá večer spapá kaši a je úplně stejně ve svůj čas vzhůru jako kdyby ji neměla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová