Kojení - kousavé dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
186
6.12.16 12:52

Kojeni - kousave dite

Zdravím zkušené,

Ačkoliv jsem matka tří dětí, v tomto směru jsem jaksi nezkušená. První dítě nekojené, druhé kojené do roku. A teď to třetí-kojené, ale v 7měsicích už má 2 zuby, které dávají mým bradavkám zabrat. Do jedné mě tak kousnul, že tam mám díru, momentalne nemam odsavacku(trva to asi tyden). Rana se mi trochu zaceli, ale prso se naleva takze mu proste sem tam dat musim, rucne to nestiham(co odstrikam za pul hodiny, to on ma za 5minut vysato). Rana mi ale zacala hnisat, kremy nepomahaji. Zalepila jsem si ji, aby me to tolik nebolelo ale sotva ho prilozim a zase mi tece krev :-/ prijde mi ze si ty zoubky „opře“ o spodek bradavky a cucá. Zacina to delat i u druhe :( minule jsem uz zacala bolesti brecet.
Prece nemuzu ho jen tak odstavit, kdyz mleko mam :-/
Pomuze mi ta odsavacka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2621
6.12.16 12:57

Zkusila jsi kojit s kloboučkama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
6.12.16 12:58

Co zkusit klouboucky nez se prso zahoji? :) jsou tusim i nejake s koloidnim stribrem pro rychlejší hojeni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
6.12.16 13:00

A jinak ano, myslim, ze pomuze odsavacka - ale myslim, ze je to velmi podobne -pro to prso. jako kojeni s klouboucky ;) držím palečky ať je brzy zahojeno :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
6.12.16 13:49

Ted jsem si vzpomnela na svoje jarni utrpeni, kdyz jsem cetla vas prispevek a uz nikdy vic. Asi od 4m jsem kojila jen z jednoho prsa, druhe nechtela mala. Od 5m zacaly rust zuby a za boha si nedala vysvetlit, ze se maminka nehryže. Takže na bradavce díry (manzel si delal srandu, ze mi upadne, ze mi ji mala ukousne, mně to tak vtipny neprislo :lol: ), kazdy kojeni nehorazny utrpeni, kroutily se mi palce u nohou, jsem myslela, ze hlavou prorazim strop. Navic jedla docela casto, hodina pro ni nebyl zadny interval…
Vyzkousela jsem klouboucky, pres ty nepila. Odsavacka - sice nekouse, ale ten tlak to stejne napina a co se podari samo zacelit, tak to odsavacka zase odtrhne. Mast od medely, ty chladici polstarky od medely, vsechno dilci uspechy, ktere mala pri dalsim kojeni stejne zase zhatila…
K reseni jsme dospely postupnou spolupraci, kdy ja u kojeni vzdycky zarvala, zkusila ji skripnout nos, což ji časem začlo vadit, takže se jednoho dne rozhodla, ze toho necha - zrovna to bylo v dobe, kdy uz v cervnu bylo dost teplo, navíc brácha mel anginu. Od rana nevypila ani ň, od prsa se otacela. Do vecera jsem ji nechala, pres noc uz jsem nechtela, takze pohotovost a resila se pricina nepiti… To, že to bylo tim odrazovanim od kousani mi doslo az s postupem casu. Dva dny jsem ji ucila na flasku, nejdriv strikackou, pak jsem ji kapala z flasky, nez se chytla sama. Co se dalo, jsem odstrikavala a davala ji, mliko se samo prestalo tvorit.
Na druhou stranu byla pak na umelym mliku mnohem spokojenejsi, zacla prodluzovat intervaly mezi jidly a bradavky se zvladly brzy zahojit… Starsi kluk mel taky zuby, stacilo ho parkrat stipnout do nosu a uz si to nedovolil. Malá si to proste vysvetlit nedala… :nevim:
Omlouvám se za román :oops: snad to take brzy zdárně vyřešíte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí