Kojení měsíčního miminka budit?

Anonymní
1.7.26 14:06

Kojení měsíčního miminka budit?

Ahoj

Malý měl teď 28.6 měsíc, je plně kojený a krásně přibývá, jde to i vidět na pohled. Byl hodně drobný když se narodil. Teď má něco málo přes 3 kila. V noci se budí jednou max. 2×. Jde mi o kojení přes den. Muze mít vubec rozestup třeba 4-5h přes ten den? Protože většinu času prospí tak ho po těch 3h musím budit na kojení🤷‍♀️ 😁 u toho samozřejmě usne a spí dál. Počurané pleny má normálně.
Tak nevím jestli ho teda nechat až si řekne sám nebo budit po těch 3h. 🫣

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11895
1.7.26 14:11

Zkusila bych nebudit a uvidíš jak často si řekne. Déle jak 4h bych ale přes den asi bez jídla nenechala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.26 14:12

@Vladusxx on asi ani dýl jak 4h nevydrží. Ale zkusím si to pohlídat protože mě to zajímá.

• Citovat
  • Upravit
66852
1.7.26 15:01

Bagrista spal v noci i 10 hodin v kuse bez kojeni. Prospival, pediatr doporucil nebudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
1.7.26 15:11

Po mesici uz bych nebudila, jste rozkojeni, pribyva, bude to v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16637
1.7.26 16:13

Taky bych nebudila. Když bude mít hlad nebo žízeň, řekne si ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12126
1.7.26 17:18

Nebuď ho, ono se to za chvíli změní.
Pokud si pamatuji dobře, tak spurt bývá 3 a 6 týden a pak 3 a 6 měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
1.7.26 17:37

Dcera byla taky menší a v měsíci vážila taky cca kolem těch 3kg, nebudila jsem ji a všechno krásně dohnala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
1.7.26 18:14

V noci bych ho nebudila, ale přes den bych ho asi nenechala víc jak 4h. Ale uvidíš, jak ti bude přibírat. Já syna přestala v noci budit taky cca kolem 5. týdne. Taky se narodil hodně drobný, neměl ani 2 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
1.7.26 20:17

Pokud hezký prospívá, nebudila bych v noci, přes den bych nastolila režim trošku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
2.7.26 08:47

Také bych nebudila. Ono se to za chvíli stejně změní. Kolem 6. týdne už miminka přestávají tolik spát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.26 18:34

Moje dcera jako novorozenec měla přes den vždycky jeden extra dlouhý spánek (ty zbylé denní kratší) trvající někdy i přes 5 h, tzn. že pak byla i 6 h bez kojení. Rozhodně jsem nebudila, byla jsem ráda, že spí ;) Přibývala úplně normálně. Akorát mi pak mohlo prasknout prso :D
Jak už někdo zmiňoval, po šestinedělí spát takto dlouho bohužel přestala a zhruba od 3 měsíců už spí jen po půlhodinách :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová