Kojení na střídačku

23298
26.2.13 10:25

Kojení na střídačku

Ahoj holky, chtela bych se zeptat, zda je mozne kojit na střídačku - jedno kojení z levého prsa, druhe kojeni z praveho prsa? V porodnici nam sice rikali, at behem jednoho kojeni vystridame obe, ale mela jsem tak popraskane bradavky, ze jsem najela na tento system, aby si vzdy alespon jedno prso odpocinulo a ted nevim, jestli se nemam vratit zase zpet ke stridani behem jednoho kojeni :nevim: Maly pije cca po 3 hodinach, takze z jednoho prsa pije po 6 hodinach, kdyz se mi nalevaji, tak to trochu boli :nevim: muze ta bolest byt tim dlouhym intervalem?
 diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
84
26.2.13 10:28

Já jsem kojila zásadně na střídačku, myslím že už od porodnice :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
26.2.13 10:28

To střídání prsou během jednoho kojení je doporučené jen v prvních dnech - v době rozkojování a když jsou nějaké problémy s produkcí MM.
Jinak se má kojit na střídačku - jedno kojení z levého, druhé z pravého - dítě si musí vzít přední mléko na žízeň a to zadní tučnější na „hlad“.

Praktikuješ to správně, asi Tě zapomněli v porodnici upozornit, že to mysleli jen ty první dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
26.2.13 10:29

Myslim, ze vetsina mamin koji spis na stridacku a nam v porodnici doporucili jednoznacne na stridacku. takze koj, jak tobe to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179

V porodnici ano, než se rozkojíš, ale doma, když už máš mléka dost tak jasně, že na střídačku…já měla problém si pak pamatovat, ze kterýho teď…ale vždy bylo jedno víc nadupaný… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379

Ahojky, pokud ti to tak vyhovuje a mléko se ti už tvoří dobře, klidně pokračuj v tomto systému…tvorba mléka se postupně ustálí dle potřeb miminka. Já jsem tak kojila skoro od začátku, malošek má 8 měsíců a kojím pořád, takže to žádný negativní vliv nemělo:-). Dokonce bych řekla, že se to tak má dělat, až se laktace spustí. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2668
26.2.13 10:30

Ahoja, já kojím jedno kojení levé a druhé pravé, ale mě se prsa nenalévají. Pokud tě prsa bolí, kojila bych vždy z jednoho a z druhého jen trochu, časem si na ty intervaly zvyknou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
26.2.13 10:35

Já tak kojím dodneška :) taky jsem zapomínala, které je teď „na řadě“ a později, když už jsem je neměla tolik nalité a nešlo to poznat, tak jsem nosila na ruce gumičku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24294
26.2.13 10:35

No ja praktykuji stale kojeni z obou prsou pri kazdem kojeni, protoze jsem se poradne rozkojila az doma v nedeli, v porodnici jsem jeste uplne mliko nemela, tak nevim jak dlouho mam jeste takto pokracovat..nejhorsi je, ze na leve prso se mi mala chyta hure, takze kdyz ji dam prave a pak leve chytne se hned lip, tak nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
26.2.13 10:38

@petraa.z7 Taky se líp kojilo z levého prsa, ale neboj, až se malá naučí líp sát, tak už to bude ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
26.2.13 10:39

@petraa.z7 Peti, to je na tvém uvážení, pokud se ti bude zdát, že už se malá dost napije z jednoho prsa, klidně už jeď na střídačku:-). Mě malošek taky občas pije lépe z jednoho prsa, ale střídá to…jednou z levého, jednou z pravého:-) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
katka379
26.2.13 10:41

@petraa.z7 Každopádně se snaž kojit z obou na stejno - jednak aby se ti lépe a rovnoměrně tvořilo mlíko a taky aby malá nepreferovala jen jednu stranu…občas to nevadí, ale dlouhodobé kojení z jednoho prsa není moc dobré…

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
26.2.13 10:48

No jasně, pro mě to bylo vždycky lepší - než hlídat aby z obou pila stejně.. Takhle v noci vytáhnu jedno prso a spím dál :mrgreen: V porodnici a pak pár týdnu jsem tak kojila, pak jsem přešla na tenhle způsob a stále tak kojím ;) Prsa se mi teda chvilku pěkně nalévala, pak si zvykla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
26.2.13 10:52

Pokud mas dost mleka, tak je objektivne nejlepsi kojit behem jednoho kojeni z jednoho prsa. Pri kojeni se nejdrive uvolnuje predni mleko (pruhledne, na zizen) a az po nem se dite dostane na zadni mleko (bile, nepruhledne, tucne), ktere ho zasyti.
Ja kojim z jednoho. Pokud prijde nejaky problem (spurt, rozkojovani po nemoci, nebo proste mlicko nestaci), tak davam i druhe, ale jen do doby, kdy telo zareaguje na zvysenou poptavku, zacne se tvorit vice mleka a pak staci zase prso jen jedno.
Ja i radeji kojim casteji a jen z jednoho, nez behem kojeni diteti stridat prsa a tim i mleko (predni, zadni, predni…).

Ale popisuju, jak to mam ja, nechci tim rict, ze druhy zpusob je spatny, kazda to mame jinak ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
26.2.13 11:04

Během jednoho kojení nabízím vždycky jen jedno prso, druhé jen když má syn ještě viditelně hlad, ale to už se dlouho nestalo. Děláme to tak asi od jeho tří týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová