Koliky po kojení

68
25.2.13 09:57

koliky po kojeni

Ahojky holky potrebovala bych poradit mam 5tydenni holcicku castecne kojena a castecne na sunaru ale ma strasny koliky a co pozoruju tak hlavne po kojeni mate nekdo zkusenosti ze by to mohlo byt z MM? Vyzkouseli jsme snad vse co na koliky je a hlidam si co jim ale nic nepomaha jen kdyz ji dam sunar tak mam pocit ze je to lepsi…diky moc za odpovedi ;)

Příspěvek upraven 25.02.13 v 12:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8664
25.2.13 10:06

@Kamčí1 sunar unavuje, takže miminka často usínají, což MM ne, možná má po kojení ještě hlad, zkusila bych přehazovat tolikrát prsa, aby se malá napila a pokud to jde, co nejdříve vysadila um a byla jen na kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
25.2.13 10:24

Bříško si musí zvyknout na trávení, to postihne skoro všechna miminka. Chce to vydržet a přežít. :nevim: Zkus masírovat bříško, jsou na to k dostání různé gely, dávat teplé obklady, probiotické kapky atd. Diskuzí je tu spousta, najdeš hned.
Je i možné (ale jen můj maminkovský názor, doktorka by se mi nejspíš vysmála), že jí vadí některá složka MM. UM by to třeba vyřešilo. Ale upřímně - chceš kvůli tomu přestat kojit, platit drahé UM, když stačí vydržet a bříško si zvykne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
25.2.13 10:38

Vsechno delame masitujeme cvicime davame kapicky…prave ze se mi nechce prestat kojit mela jsem malo mlika a udelala jsem pro to vsechno abych se rozkojila ted uz je to v poradku jen mi laktacni sestra rekla at jeste vecer a rano davam UM a postupne zacnu plne kojit jen pozoruju ze ty problemy ma mala po kojeni vzdycky usne a za chvili se vzbudi krouti se a ma krece po UM ne tak me napadlo jestli to nemuze mit z MM jinak se mi samozrejme nechce prestat kojit jen kdyby ji to pomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
25.2.13 10:38

Ahoj, mohlo by to být i špatnou technikou při kojení, může spolykat více vzduchu při kojení než při pití UM a pak ji to může trápit víc, ale těžko říct, chce to vyzkoušet a eventuelně se poradit s laktační poradkyní
my trpěly na koliky hodně a nezabíralo nic, takže jsme s manželem noci prochodily po bytě s malou na ruce v poloze tygříka, to jedinné pomáhalo, aby se trochu vyspinkala
chce to vyzkoušet - tak se držte a ať je brzo líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
25.2.13 10:40

Ahoj,
nám koliky ustaly až kombinací kapiček BioGaia, Espumisan, sem tam rourka, masáží bříška, nahřátého rašelinového polštářku. Hlavně si myslím, že největší riziko kolik vzniká v kombinací krmení (kojení a UM). Nám se osvědčilo nakonec volba pouze jednoho typu stravy(no, kojila jsem jak mohla a pak jsme přešli na zeleninové, po té ovocné příkrmy) a samozřejmě, když se začal malý přetáčet a více hýbat, pomalu vše ustupovalo k normálu. Asi by to chtělo vypozorovat co malé více sedí, vždyť teď už jsou UM také dost „vymakané“ a spousta drobečků je na nich plnohodnotně vyrostlá. ať se daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10911
25.2.13 11:08

Tak tohle bohuzel moc dobre znam, u nas to bylo taky strasne. Mala casto plakala, kroutila se. Vyzkousela jsem vsechno mozne a nic nepomahalo, bohuzel se to uklidnilo az po tom co jsem prestala kojit a presly jsme na Nutrilon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
25.2.13 12:15

Holky tak diky moc jsem uz vazne nestastna nechce se mi prestat kojit ale zase kdyby ji to pomohlo…a ji se to mliko i dost vraci vzdycky kdyz ma ty bolesti briska tak jako by nemuze polknout a v noci hrozne chropti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
25.2.13 12:18

Ahoj, v tom případku neřeš a šup na UM. Mám také dobré zkušenosti s Nutrilonem, ale to je zase na Vaší volbě. Každé je mírně jiné, každé vyhovuje jinak. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
25.2.13 12:37

@Kamčí1 řekla bych, že jíš něco co holčičce způsobuje bolení. Co se zkusit poradit s tou laktační poradkyní ohledně tvého jídelníčku? A co probiotické kapičky biogai ty jsi nezkoušela? Mám s nima dobrou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
25.2.13 13:01

Prave ze se s ni radim a udelala mi jidelnicek bereme babycalm a probiotika bifiform…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
25.2.13 13:29

@Kamčí1 máme sice jiné probiotika, ale nám pomohly až po 14 dnech. Nevím, jak dlouho je užíváte, ale třeba vám taky pomohou po delší době, tak bych asi počkala. Kdybyste vydrželi do těch 3 měsíců, tak třeba by to bylo lepší.
Ale chápu tě, že je to pro tebe aktuální a chceš to vyřešit, aby bylo miminko spokojené.
Pokud víš, že po UM je spokojená, tak i to je řešení a nemusíš čekat a trápit sebe i miminko. Musíš sama zvážit co je pro tebe a pro miminko nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
25.2.13 14:22

Bereme teprve tyden tak jeste pockam :-) mala je strasny hladovec nevim jestli ji to brisko neboli i z toho jak hlta kdyz ji davam sunar tak vypije 120 a pak jeste hleda ze by si dala vic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
25.2.13 14:25

Bereme teprve tyden tak jeste pockam :-) mala je strasny hladovec nevim jestli ji to brisko neboli i z toho jak hlta kdyz ji davam sunar tak vypije 120 a pak jeste hleda ze by si dala vic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
25.2.13 14:37

@Kamčí1 Tak kdyby se to u vás vyřešilo a nemuseli byste UM, tak by to bylo dobré. No uvidíš, třeba budete s kapičkama úspěšní. No a pokud budete nuceni přejít na UM, tak nic nenaděláš, ale budeš vědět, že jsi pro kojení udělala všechno a nebudeš si do budoucna nic vyčítat.
Důležité je, aby byla holčička spokojena a samozřejmě i ty ať už při kojení nebo na UM.
Tak snad má dost toho MM a nekřičí hlady. O navýšení MM a vše kolem toho určitě víš od laktační poradkyně, tak snad se vám bude dařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová