Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj prosím o rady a zkušenosti s kojením dvou dětí..jsem těhotná mám dcerku 14m ted ji kojím jen večer, někdy přes den a v noci. Druhé se narodí v jejích 19m..přemýšlím nad tím že kojit nepřestanu a plynule přejdu v krmení druhého hladového krku
četla jsem na kojení. net že je to možné ale zkušenost žádná. Může mě některá prosím poradit jak to šlo v praxi..jak prckovi v nencelích dvou letech vysvětlit že prso prve mimi a pak ona. Jaké jsou výhody a nevýhody Děkuji ![]()
@Agli já teda neporadím, jen mě napadlo jak budeš malé vysvětlovat, že pár dní (pobyt v porodnici) nebude dostávat tvoje mlíčko a pak zase jo ![]()
Ahoj, kojila jsem obe soucasne a vrele doporucuju
po porodu je to starsi prima odsavacka, navic nebolej bradavky, jsou porad zvykle. A hlavne- starsi dite mi vubec nezarlilo. PA a LP na kurzu mely pravdu, jak ma to starsi maminku a mlicko i pro sebe, je mnohem klidnejsi. Rozdil mezi detmi mam 2roky presne.
Akorat se budes muset povznest nad reci ostatnich, hlavne starsich nebo nekojicich, jak beres miminku ziviny
ptala jsem se vice lekaru a pry to mam pustit uplne z hlavy. Plod se chova jako parazit, takze telo da nejdriv jemu a az kdyz zbyde, vytvori MM pro starsi dite. Navic nezijeme v dobe valek a vyziva je super. Ani jsem nebrala zadne vitaminy, jen jedla zdrave a pestre. Mala se kojila do 2,5 let a sama se odstavila nastupem do skolky.
Kdyby te neco zajimalo, klidne se ptej nebo posli SZ ![]()
Příspěvek upraven 24.02.13 v 13:45
Ja budu mit taky rozdil 19 mesicu a pri predstave ze bych kojila 2 deti tak jsem to radsi ve 13 mesicich utnula. Mala to vzala naprosto v pohode, za den si ani nevzpomnela a a jjsem rada ze si pred porodem trochu odpocinu a telo myslim taky
Bude s tátou tak jsem si říkala ten nemá prsa tak po něm nebude chtít.. v noci bude asi fnukat ale pak si zvykne. Mě jde spíš o to až dojdeme z porodnice tak jí nevydržím nedat..a právě proto se ptám na zkušenosti zkušených.
Ja mam deti po dvou letech a kojila jsem cele tehotenstvi a oba dva jeste do cca 5 mesicu mladsi. Uz dlouho pred narozenim jsem starsimu rikala, ze jedno prso bude mit mimi a druhe on a ze nejdriv bude bumbat mimi. Nebyl s tim vubec zadny problem, jak na to byl pripravenej. Jen v tehotenstvi jsem skoro nemela zadne mlicko, nevim, jestli nebyl u prsa spis ze zvyku nez kvuli mlicku a taky to kojeni v tehot.dost bolelo, resp. to prisati. Jinak za me sama pozitiva, na mladsi nezarli, maji hezky vztah.
@Agli Já takhle kojila, mám rozdíl 25 měsíců, v porodnici z toho těžilo hlavně mimčo, protože mu rovnou teklo mlíčko a nemuselo čekat na nástup laktace, taky se mi párkrát pěkně zeblilo
neb poprvé se přecpalo hned při tom prvním přiložení na porodním sále.
Jinak doma to po dobu tvého pobytu starší neřešil, prostě maminka není, není mlíčko. Po mém příchodu zase chtěl, ale cucnul si a šel pryč, první cca 3 týdny mu vůbec nejelo a pak se k tomu zase vrátil. Dávám tu tedy už jen ráno.
Presne, mala taky byla s tatinkem a byla tak vykulena, kde jsem, ze ty 3dny na MM ani nevzdechla. Jestli mizu doporucit- nauc si starsi, ze v noci se spi a nekoji
ja male utla nocni kojo v roce a po prichodu prcka se to skvele vyplatilo. Staci vstavat k jednomu ![]()
@Agli píše:
Bude s tátou tak jsem si říkala ten nemá prsa tak po něm nebude chtít.. v noci bude asi fnukat ale pak si zvykne. Mě jde spíš o to až dojdeme z porodnice tak jí nevydržím nedat..a právě proto se ptám na zkušenosti zkušených.
@Háta_x super díky já si to taky tak říkala že aspon to bude mít novej prcek pěkně roztahaný a nebude se muset tak dřít
na ostatní já kašlu jsou to moje prsa a děti navíc moje gyn.dr mě dost podporuje at kojím pokud je vše ok..já nemám žádný problémy imunitu v pořádku ale vitamíny beru..taky se trošku utěšuju že budu moct víc jíst když živím dva krky a to se mě líbí ![]()
Já měla strach aby starší pochopila že nejdřív mimi..napíšu ti kdyžtak SZ kdyby mě něco ještě napadlo ![]()
@caia taky mě teda dost bolí prsa hlavně přisátí ale dá se to vydržet.. @Háta_x s tím nočním kojení bych to chtěla zatrhnout ale nemám na to odvahu bojím se že bude řvát ale je fakt že občas se dá ošidit dudlíkem jen když má budící období je to blbý..možná chvilku před pododem až nebudu kvůli pupku moct spát
tak zatrhnu. Ted jsem štastná za každou spací noc.
Ahoj, osobni zkusenost nemam, ale moje kamaradka mela presne stejny plan, ale o mleko v 6. mesici tehotenstvi prisla, od 4. mesice tehotenstvi se ji delalo mene mleka, ac se snazila co to slo, tak laktaci neudrzela. Byla z toho moc smutna, ale i laktcni poradkyne ji rekla, ze se to stava hodne casto, ze se mezi 4-6 mesicem mleko ztrati kvuli preferenci vyzivy miminka v brisku ![]()
@Ter85 aha tak uvidíme jak to nakonec dopadne..jsem ve 19tt já teda taky nevím jestli vůbec něco teče ale zatím ho chce tak asi jo.
Jinak děkuji všem za rady.. ![]()
Já taky kojila celý těhotenství a pak asi půl roku tandem (věk. rozdíl 20měs.)- jinak do porodky se moje velké mimi přijelo napít a od příjezdu domů dostávala velká s malým najednou (asi 2-3 denně).. bylo fakt super, že nežárlila, věděla, že nedostane vždycky, když brácha, ale bylo to nádherný, jak se při kojení drželi za ruce - jen okolí to trochu nechápe… ![]()
ale to noční kojení bych taky odbourala, bylo by to příliš vysilující i pro tebe a myslím, že už je dítko dost velké na to, aby se v noci pořádně vychruplo ![]()
teď čekáme třetí a ti dva už ted mají nervy, že mlíčko bude jen pro mimi
- ale 4,5 a 3 letý dítě kojit vážně nechci..
@Agli Tohle asi neposoudim, mne se obe deti bez rozdilu prisaly hned na porodnim sale, ale musela jsem je prilozit ja
a u obou mi strikalo mliko obloukem, akorat to druhe se netopilo tolik, jak dcera pekne odsala ![]()
Jak pise @caia taky jsem mela ke konci citlivejsi bradavky, pry je to zpusobene hormony. A druhy porod- to yla pecka, raz dva, bolely me jen 3kontrakce pred tlacenim a hotovo. Prirozeny oxytocin produkovany pri kojeni nemuze porod spustit, na to je ho malicko, ale trenuje pekne telo a pomuze pri porodu.
@petruna26 píše:
ale bylo to nádherný, jak se při kojení drželi za ruce - jen okolí to trochu nechápe…
Jojo, taky jsem je občas kojila najednou, bohužel nemám fotku, neb nebyl nikdo, kdo by to vyfotil, ale byla úžasná ta obrovská hlava dvouleťáka vedle té miminkovské ![]()