7měsíční nechce UM

24.2.13 12:42

JSEM ZOUFALÁ!!!NECHCE UM 7m.

Ahojky,
Syn 7 měsíců, odmítá UM.Od 4 měsíce na příkrmech, ovoci a kaši.
Vůbec nevím co mám dělat? Do teď měl jídelníček takový..
Ráno mezi 6-7hod pil 210ml UM
Dopoledne mezi 9-10 svačina ovoce.
Oběd masozelenina
Odpoledne UM 210ml
Večeře mléčná kaše(celkem sní velké porce, má 9,5kg a 71cm)
a jde spinkat a spí celou noc.
Už je to asi měsíc, co jsem ho vždy odpoledne musela přemlouvat k tomu UM, ale nakonec ho vypil.
Teď už ho do něj nedostanu vůbec :(
A dnes mi ho nechtěl ani ráno. Po velkým přemáhání si ho dal, ale myslím, že už ho nebude chtít prostě vůbec. Čaj pije přes den dost, má ho rád, zhruba tak 3 lahvičky denně 125ml-lahvička. Teda myslím, že to je dobrý ne? voda je i v ovoci.
Chtěla jsem mu v pátek koupit jogurty, že bych začala dávat, ale jak se doporučuje ten choceňský, holandii, tak tady u nás ve městečku, je prostě nikde nemají a já se horkotěžko někam dostanu.
Ale hlavně co mám dělat když to UM nechce?? :nevim: Měli by mimča do roka vypít snad 500ml za den. Někde jsem četla, že mamči přidávají do jogurtů, příkrmů a ovoce UM, ale já nevím jak? jestli jako čistě jen odměrky prášku tam nasypou, nebo jestli normálně ten prášek (UM) rozdělají s převařenou vodou (jako k pití) a pak to mlíčko nalijou do příkrmů??poradíte?
A ještě se chci zeptat, malej baští rád kašičky na lžičce, ale mám MLÉČNÉ, počítá se jako dávka mléka i mléčná kaše, třeba když sní tak cca 200g? nebo se počítá jen nemléčná, co se dává místo vody UM??? Řeším neustále finanční situaci a kdybych měla kupovat UM a nemléčné kaše, tak bych se asi pěkně prohla.
Prosím poradíte mi? už jsem psala do jiné založené diskuze, ale tam mi nikdo neodpověděl. Tak se omlouvám za založení nového tématu.
jo a ještě jsem se chtěla zeptat kdo dává jogurty, to je zasytí jeden jogurt třeba na 3hodiny? mě se to nějak nezdá. A nevím co bych mu po něm pak ještě dávala, když pak k večeři má kaši.
Moc děkuji a budu ráda za každou odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
742
24.2.13 12:54

Ahoj, taky jsem s dcerou měla tenhle problém, od té doby, co se naučila jíst hezky lžící, tak lahev s UM uplně odmítala.
Vyřešila jsem to tím, že jsem jí dělala domácí kaše třeba z rýže, pohanky, jahel a tak a do toho jí dala odpovídající počet odměrek UM a třeba trochu ovoce a normálně jí tím ládovala v židličce lžící. Případně jsem jí rozvařila třeba jablka a přidala tam pár odměrek UM. Vždycky kolik bylo vody, tolik odměrek (např. 90ml vody/3 odměrky, prostě podle návodu na UM. A taky jsem jí třeba k večeři dělala bramborovou nebo batátovou kaši s UM.
Jinak mléčná kaše se normálně počítá do mléčné dávky. A jogurt se počítá o trochu víc než UM, myslim, že 150g jogurtu je jako 200ml UM.
Jinak ty jogurty, dětem by se měly dávat hlavně živé, takže třeba ta holandie, chocenský, olma, jihočeský od madety, prostě takový co má co nejméně složek.
Tak sand jsem odpověděla na tvou otázku, jestli jsem něco zapomněla, klidně písni. S nejedlíkem a navíc s takovým co odmítá i UM mám bohatý zkušenosti, tak vím, jak se ted cítíš. Taky to furt řeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
24.2.13 12:57

Ahoj kase se pocitaji do mlecnych davek. Spoustu deti odmita Um. Zacala bych davat jogurty.Ja kupovala ruzne znacky. Jeste se dela mlecna svacinka od nestle.Je to myslim od 6mesicu. Zkusila bych i tekute mlicko s kasi od hami a nebo nestle.kdyz davam kogurt tak ty 2-3 hodiny nic krome cajiku nedavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
24.2.13 12:58

Ahoj moje devcatko nepije UM od 3,5 mesice, nyni je to skoro 2 leta slecna :palec: mlecne kase se urcite do toho pocitaji, hodne vapniku je i v zelenine a lusteninach. Nicmene muzes pro tvuj klid poprosit doktorku at ti predepise Caclcium CHloratum, to je vapnik v sirupu.
Jinak i deti bez mlika vyrostu a jsou zdravy, viz ma dcera ta mleko pila vzdy s odporem, nyni ma prakticky denne 2 davky vapniku a to rano termix a vecer kasi ze 100ml mlika :palec:
Vubec se tim netrap, uz je velikej, co jsem mela delat ja kdyz ve 3 mesicich nechtela pit vubec mliko :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
24.2.13 12:59

Já tohle řešila asi 14 dní zpátky. Malý má 7 měsíců a co se naučil lžící, tak bojkotoval flašku, ale úplně. čaj nevypije žádný, má alergii na kravské mléko, takže ani jogurty nepřichází v úvahu. byla jsem zoufalá. A víš co nám nakonec pomohlo? Větší dírka v savičce na lahvičce. Prostě se mu jen nechtělo tak moc tahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
24.2.13 13:03

Hlavní je dostatek mlíka (= vápníku) a tekutin, jestli si to vezme z UM nebo z něčeho jiného, na tom zase tolik nezáleží. Takže pokud bude jíst jogurty a mléčné kaše, tak bych se tím zase tolik netrápila (maximálně bych zavolala doktorce, jestli to takhle stačí, nebo to UM do něčeho přimíchávat).

Jogurt ho klidně zasytit na takhle dlouho může, proč by ne. Jo, a k tomu přimíchávání - pokud máš něco nehrudkujícího (některá mlíka se rozpouštějí hůř), tak to klidně jenom rozmíchej, aby se to moc nenaředilo a mohla jsi to podávat normálně na lžičce.

Taky by možná stálo za to zkusit nějakou jinou značku mlíka, už je dost velkej, aby to nenadělalo paseku. V lékárně by mohli mít vzorky, ať nemusíš kupovat celou krabici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
24.2.13 13:16

Ahoj, syn nechtěl UM od 6M postupně jak ty píšeš také. Pak už se mu zvedal žaludek jen, když viděl, že mu chci dát flašku. Nechala jsem to být, dávali jsme jogurty choceňský ty mají 10% tuku, takže výživný, hlad po tom neměl, když ho spořádal celý… :) kaše jsem dávala na snídani a na večeři. Oběd jsem mu zředila UM, udělala jsem mléko třeba jen 60ml a zředila, já vařila sama tak jsem to udělala husté. Na radu lékařky jsem mu to nenutila ve flašce. Po dvou měsících jsem koupila jinou značku Hipp a zkusila a světe div se to najednou vypil, nechtěl nutrilon. A pije dodnes 10m. hlavně mu to nenutit a třeba zas tomu přijde na chuť. Objednej si u výrobců zdarma vzorečky třeba od více značek, aby si nemusela pořád kupovat nové balení a on by to pak nechtěl…jak začnou jíst příkrmy, tak začnou být vybíravý… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.13 13:20
@Madel píše:
Ahoj, taky jsem s dcerou měla tenhle problém, od té doby, co se naučila jíst hezky lžící, tak lahev s UM uplně odmítala.
Vyřešila jsem to tím, že jsem jí dělala domácí kaše třeba z rýže, pohanky, jahel a tak a do toho jí dala odpovídající počet odměrek UM a třeba trochu ovoce a normálně jí tím ládovala v židličce lžící. Případně jsem jí rozvařila třeba jablka a přidala tam pár odměrek UM. Vždycky kolik bylo vody, tolik odměrek (např. 90ml vody/3 odměrky, prostě podle návodu na UM. A taky jsem jí třeba k večeři dělala bramborovou nebo batátovou kaši s UM.
Jinak mléčná kaše se normálně počítá do mléčné dávky. A jogurt se počítá o trochu víc než UM, myslim, že 150g jogurtu je jako 200ml UM.
Jinak ty jogurty, dětem by se měly dávat hlavně živé, takže třeba ta holandie, chocenský, olma, jihočeský od madety, prostě takový co má co nejméně složek.
Tak sand jsem odpověděla na tvou otázku, jestli jsem něco zapomněla, klidně písni. S nejedlíkem a navíc s takovým co odmítá i UM mám bohatý zkušenosti, tak vím, jak se ted cítíš. Taky to furt řeším.

Děkuji moc :kytka:
Prosím tě a mohla by jsi mi napsat recepty, jak děláš ty domácí kaše? mám doma jáhly, rýži a taky kuskus, ten nevím jestli už může. Jo a prosím tě, to se může to UM převařovat, při vaření těch kaší? a to UM přidáváš i někdy do jídel jen ten prášek, bez vody?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.13 13:22
@kristy09 píše:
Ahoj moje devcatko nepije UM od 3,5 mesice, nyni je to skoro 2 leta slecna :palec: mlecne kase se urcite do toho pocitaji, hodne vapniku je i v zelenine a lusteninach. Nicmene muzes pro tvuj klid poprosit doktorku at ti predepise Caclcium CHloratum, to je vapnik v sirupu.
Jinak i deti bez mlika vyrostu a jsou zdravy, viz ma dcera ta mleko pila vzdy s odporem, nyni ma prakticky denne 2 davky vapniku a to rano termix a vecer kasi ze 100ml mlika :palec:
Vubec se tim netrap, uz je velikej, co jsem mela delat ja kdyz ve 3 mesicich nechtela pit vubec mliko :oops:

Ahojky, na to calcium se určitě zeptám.
Moje dcera dnes už 5letá, přestala pít také brzy už ve 4 měsících, do dnes mléčné výrobky nemusí. Ale já už si vůbec nepamatuju, jak jsem to řešila, když ho přestala pít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.13 13:23
@Granda píše:
Já tohle řešila asi 14 dní zpátky. Malý má 7 měsíců a co se naučil lžící, tak bojkotoval flašku, ale úplně. čaj nevypije žádný, má alergii na kravské mléko, takže ani jogurty nepřichází v úvahu. byla jsem zoufalá. A víš co nám nakonec pomohlo? Větší dírka v savičce na lahvičce. Prostě se mu jen nechtělo tak moc tahat.

Tak to je děs, když má k tomu ještě alergii.
Jinak já jsem mu dříve dávala kaši z lahvičky s větší dírkou, ale pak už to z ní nechtěl, tak jsem to vzdala a dávám lžičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.13 13:25
@rivka píše:
Hlavní je dostatek mlíka (= vápníku) a tekutin, jestli si to vezme z UM nebo z něčeho jiného, na tom zase tolik nezáleží. Takže pokud bude jíst jogurty a mléčné kaše, tak bych se tím zase tolik netrápila (maximálně bych zavolala doktorce, jestli to takhle stačí, nebo to UM do něčeho přimíchávat).

Jogurt ho klidně zasytit na takhle dlouho může, proč by ne. Jo, a k tomu přimíchávání - pokud máš něco nehrudkujícího (některá mlíka se rozpouštějí hůř), tak to klidně jenom rozmíchej, aby se to moc nenaředilo a mohla jsi to podávat normálně na lžičce.

Taky by možná stálo za to zkusit nějakou jinou značku mlíka, už je dost velkej, aby to nenadělalo paseku. V lékárně by mohli mít vzorky, ať nemusíš kupovat celou krabici.

Značky už jsem zkoušela i jiné a prostě nechce :nevim: už mě tím zlobí dýl, ale teď už je to uplně horor :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.13 13:34
@andrea222 píše:
Ahoj, syn nechtěl UM od 6M postupně jak ty píšeš také. Pak už se mu zvedal žaludek jen, když viděl, že mu chci dát flašku. Nechala jsem to být, dávali jsme jogurty choceňský ty mají 10% tuku, takže výživný, hlad po tom neměl, když ho spořádal celý… :) kaše jsem dávala na snídani a na večeři. Oběd jsem mu zředila UM, udělala jsem mléko třeba jen 60ml a zředila, já vařila sama tak jsem to udělala husté. Na radu lékařky jsem mu to nenutila ve flašce. Po dvou měsících jsem koupila jinou značku Hipp a zkusila a světe div se to najednou vypil, nechtěl nutrilon. A pije dodnes 10m. hlavně mu to nenutit a třeba zas tomu přijde na chuť. Objednej si u výrobců zdarma vzorečky třeba od více značek, aby si nemusela pořád kupovat nové balení a on by to pak nechtěl…jak začnou jíst příkrmy, tak začnou být vybíravý… :)

Děkuju :kytka:
nutit mu to právě taky nechci. Jenže já nakoupila ted do zásoby 5 krabic mlíka :zed: přesně tak, začali jsme s příkrmy a tím to začlo :cert:
Prosím tě, můžeš mi vysvětlit, co má tedy na těch jogurtech být, hlvně tedy kolik tam má být procent tuku? někde jsem četla že 10% tuku je moc a někde, že je to ok. Někde zas, že má být tuku málo, třeba jen 3,5% nebo 4% tuku.tak fakt nevím :nevim: nebo jestli se mají procenta tuku v nějakým věku snižovat? vůbec nevím, tučný nebo netučný, pro koho dobrý a jestli vůbec :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
24.2.13 13:47
@ohnivá žena píše:
Děkuji moc :kytka:
Prosím tě a mohla by jsi mi napsat recepty, jak děláš ty domácí kaše? mám doma jáhly, rýži a taky kuskus, ten nevím jestli už může. Jo a prosím tě, to se může to UM převařovat, při vaření těch kaší? a to UM přidáváš i někdy do jídel jen ten prášek, bez vody?
Děkuji.

ahoj, holky tu uz napsaly dost, ja s tim mam celkem bohate zkusenosti, tak odpovim s dovolenim na tve doplnujici otazky. Ne, UM nesmis v zadnem pripade prevarovat, uvar kasi z vody a odmerky dej az do tech max. 50 stupnu, jinak znicis vitaminy, ktere UM obsahuje.
Jinak já sypala prášek UM třeba do koupené ovocné výživy, do té jedné skleničky 2-3 odměrky, klidne jsem jednu odměrku šoupla i do masozeleniny, ta jedna se tam ani nepozna, zvlast, kdyz v tom ma brambory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
24.2.13 13:50
@ohnivá žena píše:
Děkuju :kytka:
nutit mu to právě taky nechci. Jenže já nakoupila ted do zásoby 5 krabic mlíka :zed: přesně tak, začali jsme s příkrmy a tím to začlo :cert:
Prosím tě, můžeš mi vysvětlit, co má tedy na těch jogurtech být, hlvně tedy kolik tam má být procent tuku? někde jsem četla že 10% tuku je moc a někde, že je to ok. Někde zas, že má být tuku málo, třeba jen 3,5% nebo 4% tuku.tak fakt nevím :nevim: nebo jestli se mají procenta tuku v nějakým věku snižovat? vůbec nevím, tučný nebo netučný, pro koho dobrý a jestli vůbec :oops:

Zacni s jogurty bílými, které obsahují jen mléko, mléčné kultury a mléčné bakterie. Nic jiného. Do dvou let se doporučují plnotučné výrobky, takže s klidem smetanové jogurty s 10% tuku (Chocenský, Z Valašska) a muzes je stridat s temi se 3.5%, dítě z toho roste a tuk potřebuje, od dvou let se přechází na polotučné výrobky.
Krabice s UM zkus nabidnout se slevou na mimibazaru, bazoši, aukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
24.2.13 13:51

9,5 kg na 71 cm je hodně nadprůměr, tak si vůbec nedělej starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová