Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
mám takový problém. Ráno jsem se vzbudila a prohlížela si prsa, protože mě dneska poprvé za celou dobu bolely. Když jsem si je zmáčkla z obou mi trošku něco teče. Bojím se, protože jsem slyšela, že mléko se dělá těsně před porodem. Nnení to že by to stříkalo, ale když to fakt hodně zmáčknu tak malička kapička. Je to normální? je to vůbec mléko?
Je to mlezivo… Klid
Jsi uplne v poradku. Prave mliko se udela az par dni po porodu…
Ahoj, a je to spíš takové průhledné nebo do běla? Muže se ti dělat něco jako to mlezivo to je to první někdo to nemá skoro do porodu jako já, mmůžu mačkat jak chci a nic no a někdo to mívá brzo, mléko se dělá až po porodu až když mimčo začne cucat ![]()
@chatwenna píše:
Je to mlezivo… KlidJsi uplne v poradku. Prave mliko se udela az par dni po porodu… JJsouhlas
Je to naprosto normální. Jde o mlezivo, které se tvoří. Mě se také začlo tvořit v půlce těhotenství.
U každé ženy se začne tvořit v různé fázi těhotenství.
To se mi ulevilo. Kamarádka mi říkala, že ten kdo má mléko dřív, že může předčasně rodit a já se dost vylekala teda. Je to takový průhledný možná malilinko bílé( ale jako mléko to nevypadá) moc děkuju všem
Neboj je to normální. Já ted čekám druhé a u obou jsem to měla už od nějakého 15tt:)
Mlezivo, je to normální, nech to být, nemačkej…
Je to takové první jídlo pro miminko, plno důležitých látek. „Pravé“ mlíko se začne tvořit až po porodu.
@asiris může to i znamenat že budu mít toho mléka víc třeba? protože mamka neměla vůbec žádné a její mamka taky neměla, tak jsem myslela, že mít taky nebudu.
Klid, mlezivo je úplně v pořádku. Někomu se dělá dřív, někomu později. Nesahat, nemačkat, nechat být ![]()
Vůbec nic to nevypovídá o tom, kolik pak bude mít maminka mléka ![]()
@Anonymní píše:
@asiris může to i znamenat že budu mít toho mléka víc třeba? protože mamka neměla vůbec žádné a její mamka taky neměla, tak jsem myslela, že mít taky nebudu.
jste moc hodné. Už jsem myslela, že budu volat na gyndu. Když všechno je teď nové a já jsem mladá, takže snad se nezlobíte:)
Ahoj,
u mě mlíko bylo hned jak mi začalo naskakovat HCG - tím jsem zjistila, že jsem těhotná - najednou ráno mokrá noční košile, přišlo mi to divné, MS 3dny nikde, to jsem si myslela, že se zpozdila kvůli prudké střevní chřipce a udělala jsem si test a byl pozitivní. Hned jsem mohla kojit po porodu, kdyby malá kojení neprochrněla.
@Anonymní píše:
To se mi ulevilo. Kamarádka mi říkala, že ten kdo má mléko dřív, že může předčasně rodit a já se dost vylekala teda. Je to takový průhledný možná malilinko bílé( ale jako mléko to nevypadá) moc děkuju všem
tak to tě můžu uklidnit
. podle mého případu to fakt vliv na porod nemá. přenášela jsem 14 dní a k porodu jsem teda vůbec nevypadala, porod mi vyvolávali. mlezivo se mi dělalo dřív než v půlce těhu, později to teklo samo že jsem se ráno probudila s košilí mokrou až na břicho
. Te´d jsem 19tt a mlezivo je ![]()
@Anonymní píše:
to že mamka a babička neměli mléko, na to vůbec nekoukej. ono tenkrát se ani kojení moc nepodporovalo. Moje máma kojila všechny 4 děti jen chviličku že prý neměla taky mléko. Dospěla jsem k názoru že se to prostě nenosilo a dr ani nikdo jiný to nepodporoval. raděj doporučili flašku sunaru a fertig ![]()
Ahoj holky,
mám takový problém. Ráno jsem se vzbudila a prohlížela si prsa, protože mě dneska poprvé za celou dobu bolely. Když jsem si je zmáčkla z obou mi trošku něco teče. Bojím se, protože jsem slyšela, že mléko se dělá těsně před porodem. Nnení to že by to stříkalo, ale když to fakt hodně zmáčknu tak malička kapička. Je to normální? je to vůbec mléko?