Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Naše skoro 17 měsíční holčička už týden nechce Nutrilon. Začalo to, když jsme byli na pár dní u mé mamky. Už cca před měsícem takhle na návštěvě nlíko nechtěla, ale když jsme se vrátili domů, zase ho začala normálně pít. Teď jsme ale už od neděle doma a nic. Večer ani ráno, když jí donesu flašku s mlíkem, tak se začne vztekat a že chce čaj. Tak vypije flašku čaje a je spokojená.
Samozřejmě vím, že všeobecnej názor je, že mlíko do tří let, ale jak ho do ní mám nacpat, když ho prostě nechce?
Nemáte někdo zkušenost? Může to být třeba jenom období? A kdyby ho už nechtěla, tak není to brzo, skončit ani ne v roce a půl?
Zavolám doktorce, ale vzhledem k jejím názorům se radši ptám i přímo vás, maminek…
@Kacenka20 taky bych se připojila k dotazu, čistě ze zvědavosti…
A co se týče toho kecu, že mléko do 3 let, to je podle mě akorát marketingovej tah výrobců UM ![]()
@Verca1989 píše:
@Kacenka20 taky bych se připojila k dotazu, čistě ze zvědavosti…
A co se týče toho kecu, že mléko do 3 let, to je podle mě akorát marketingovej tah výrobců UM
Jojo, to souhlasím. Ale aspoň do těch 2 let jsem ho dávát chtěla, no ![]()
V roce a půl mi Mates odmítnul Sunar a konec…už nechtěl a doted mléko nemá rád a nepije…ani kakao…
Nahradila jsem to jo jogurty, sýry…
Takže ne opravdu do 3 let nemusí pít UM ![]()
Starší pil mléko do konce kojení, tedy do roka. Pak nechtěl žádné, tak ho nepil - měl víc jogurtů, sýrů, omáčky a tak. Nechtěl dlouho ani kakao, začal ho pít až po tom třetím roce. Je velmi dobře stavěný a zdravý ![]()
@Kacenka20
mám 3 děti. Nejstarší syn měl Sunar do 3-4 let a dál vyžadoval mléko, takže pije doteď, sice už jen normální, ale bez mléka se neobejde
Prostřední dítě mléko odmítlo v roce a ať jsem dělala co dělala, mléko jsem do něj nedostala. miluje sýry všeho druhu a cpe se s nimi pořád (nyní 7 let) a moje poslední dítě, téměř dvouleté je na Sunaru taky přímo závislé, nedokáže si představit ráno ani večer bez něj ![]()
Takže si myslím nenutit nic násilím, každé dítě je jiné a když nechce mléko, zkus jiné mléčné výrobky ![]()
UM jsem podávala do jednoho roku. Teď mám třetí dítě, má 9 měsíců. Do roka chci podávat a pokud bude chutnat i po roce, tak dávat budu i dýl, ikdyž jsem to u těch prvních dvou nedělala.
Pokud chceš, aby pila mlíčko, co třeba zkusit nějaké ochucené UM, ty se dělají myslím, že už od těch 12 měsíců.
Já právě pořád řeším, jestli má malá mléka dost. Bude mít 11 měsíců a kojím tak 2× denně, v noci taky tak 2× ale moc toho není a večer teda dostává kaši, ve které je UM, cca 200 ml, myslíte, že to stačí?
Edit: jo a ještě mívá jogurt ![]()
Příspěvek upraven 21.02.13 v 08:58
Podle kojeni.net by mělo mít dítě minimálně 0,5l odpovídající mléčnou dávku denně do 2let. To neznamená, že to musí být nutně mlíko jako takový, započítávají se jogurty, tvarohy atd.
První, co bych zkusila, je dát zkrátka čertvé kravské plnotučné, jestli by jí chutnalo. Pokud ne, tak poskládat alespoň přibližně mléčnou dávku z výše zmíněného plus třeba různé mléčné. kaše (u nás celkem frčí třeba ovesná k snídani, pokrájím do toho jablka, rozinky, přisypu skořici, dám med a oba snědí misku v pohodě)
A jinak jo, může to být období. Ještě bys jí mohla dělat mléčné koktejly s ovocem, pokud má ráda třeba banány, jahody, tak jí je do toho namixovat
Ahoj, tak malej se mi odstavil od sunaru v 17ti měsících, také jsem to řešila a pak mi řekla doktorka, že se to stává a že pokud má dostatek mléčných výrobku, tak že to nevadí.. A do teď nechce žádné umělé mléko. ¨
Dcera prestala mliko pit na 13 mesicich a je v pohode
, můj dr rikal, ze jestli ji vsechno a hlavne mlecne vyrobky, ze to nevadi, ze uz nebude mit UM…
Příspěvek upraven 21.02.13 v 09:00
@Peťa77 píše:
UM jsem podávala do jednoho roku. Teď mám třetí dítě, má 9 měsíců. Do roka chci podávat a pokud bude chutnat i po roce, tak dávat budu i dýl, ikdyž jsem to u těch prvních dvou nedělala.
Pokud chceš, aby pila mlíčko, co třeba zkusit nějaké ochucené UM, ty se dělají myslím, že už od těch 12 měsíců.
No, to mě taky napadlo, jenže problém je ten, že jakmile vidí flašku s bílým obsahem, ani se jí nedotkne ![]()
Náš kluk mlíko úplně odmítl někdy v 10 měsících od té doby ho nemá, prostě nechtěl
@Verca1989, máme to úplně stejně…Na snídani dávám navíc bílý jogurt.
@Kacenka20 píše:
No, to mě taky napadlo, jenže problém je ten, že jakmile vidí flašku s bílým obsahem, ani se jí nedotkne
tak jedině sehnat flašku, do které nebude vidět ![]()