Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Kaczenka jojo, jogurt dávám taky, už jsem to dopsala
tak snad to stačí ![]()
@Verca1989 tak záleží kolik toho celkově vypije, ale to u kojení nevíš. Ale po roce už bych to asi tak neřešila, pokud má kaši a ještě jogurt, tak podle mě v pohodě.
Moje malá byla od narození na sunaru a v 16 měs. prostě bojkot nechtěla umělko ani vidět. ani jinou značku tak jsem jí začala dávat kravské a to pila, takže od té doby pila kravské čerstvé z lahve a v pohodě, žádný problém nikdy nebyl ani dr. to neřešil
@Kacenka20 tak už je to chytrá holka, tu neošidíš. A co zkusit dát do hrníčku?
Malej se odstavil ve 20m, UM nikdy pak nemel a nema… rika si spis o acido a kefir, ma to jako mls, mliko nepije.
co je v tom kravskym mliku tak zazracnyho? vapnik se da doplnit lepe z jinych zdroju
UM je ted koktejl kravskyho mlika s pridanim par nejakych umelych vitaminu ![]()
pestra strava plna zeleniny, lustenin, obilovin a sem tam masa je urcite lepsi (s ohledem na vek ditete)
@Haninac píše:
Malej se odstavil ve 20m, UM nikdy pak nemel a nema… rika si spis o acido a kefir, ma to jako mls, mliko nepije.
co je v tom kravskym mliku tak zazracnyho? vapnik se da doplnit lepe z jinych zdrojuUM je ted koktejl kravskyho mlika s pridanim par nejakych umelych vitaminu
pestra strava plna zeleniny, lustenin, obilovin a sem tam masa je urcite lepsi (s ohledem na vek ditete)
jojo, souhlas
Me dite nepije vubec zadny mliko cca od roka…ale ji jogurty syry apod..takze zadnej problem.
Mladšího jsem přestala kojit v 18 měsících a od té doby žádné mléko nedostal, nepijeho ani nechce sýry..jednou týdně sní jogurt..starší syn má alergii BKM takže možná má mladší taky něco, alergolog nám říkal, že mléko není k životu nezbytné a je hlavně pro kojence ![]()
Kojila jsem obě dcery do roku a půl, umělé mléko jsem dávala od roka do toho roka a půl a pak to nahradila plnotučným mlékem.
Já kojila 5 měsíců a pak byl malej na Nutrilonu.
Ten přestal pít 2 měsíce před 3 narozeninama a to z toho důvodu, že už jsem ho prostě nekoupila. Už se to nedalo finančně utáhnout
![]()
On byl schopnej to balení vyžrat za 2 dny ![]()
Mám dvě děti, obě skončily s mateřským mlékem cca na roce a půl. A od té doby pily pouze kravské mléko - resp. ony ho nepily každý den - někdy měly jen jogurt, jindy mléčnou kaši, jindy kakao. Myslím, že máš dítě už dost velké na to, aby muselo mít UM. Stačí, když bude mít v jídle nějakou mléčnou složku. Víc bych to nehrotila.
Tak vám moc děkuju za rady a názory, udělaly jste mi radost. Já jsem to ani moc neřešila, ale chlap pořád prudil, ať zavolám doktorce, že kdo ví, co jí je a tak ![]()
Mléčný výrobky má ráda, teda kromě jogurtů
Tak to nahradíme něčím jiným a hotovo ![]()
@Kacenka20
Hlavní je, aby měla mléčné výrobky a víc bych neřešila.
Když dítě něco nechce, tak ho stejně nedonutíš
![]()
@Verca1989 taky to máme tak, ale bez nočního kojení.. na chleba dávám máslo nebo žervé, k odpolední svačině jogurt, jednou denně mléčná kaše. Myslím si, že je to ok ![]()
Vím, že když děti odmítají mlíko, nebo ho vypijí málo, tak se mají dávat 2 jogurty denně.