Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, mám holčičku 3 měsíce, přestala jsem kojit ve dvou měsících a bylo nám doporučeno HA mléko, tak jsem koupila BEBU HA, jenže tu malá vůbec pít nechtěla, pře šla jsem tedy na Sunar Nutradefece HA, ale taky to žádná sláva nebyla. VYkašlala jsem se tedy na HA mléka, protože malá přestala přibírat a koupila obyčejný sunar, přecházela jsem na něj 1 den. Ted ho máme už třetí den a malá pořád strašně tlačí a pláče, stolici má, ale než ji chudák vytlačí tak mi odmítá třeba celé dopoledne pít. Dostanu do ní 60 po pěti hodinách. Večer než má jít spát tak dost pláče a nemůže usnout jak furt tlačí a to nikdy nedělala i když trpěla na prdíky dost. Napadlo mě přejít na Nutrilon Confort nebo sevrátit k tomu Sunaru Nutradefece ( ten HA jí nevadil ). Mám ale strach jak jí ty mléka měním abych jí neublížila ještě více. Máte nějaké zkušenosti s přechodama na jiná mléka?
@PEtra V Ahoj, měli jsme úplně stejný problém. Syn se nemohl pořádně vykadit a když už, tak strašně dlouho tlačil. Přešli jsme na Nutrilon a pomohlo to. Ale zkuste třeba ještě Hami. Musíte vyzkoušet, které mléko bude dcerce sedět…
Ahoj tak stejný problem mame taky až na to, že mi budeme mit rok..mala od narození problemy i po MM všecky mleka odzkoušeny a vysledek stejnýýýýý, takže davam denně laktobacilky, babycalm a je po problemu mala v noci tak kolikrat plakala celou noc, že mi nezbyvalo než tohle a pomaha nam to…jak říkam od narození davam laktobacilky občas jsem davala biagaiu..ted ji občas dam švestkovej kompot, ale to moc nechce at lepe kaká, ale nezda se mi to v pořadku aby děti měli tady ty problemy co ti na to řekla mudr???joa ještě jak mi mala takto tlačila tak do 4 měsíců ji vylízal konečnik jak byla pořad v křeči
ale už je to ok
Tak ja vždy davala mleko jednoho typu třeba tyden jak jsem viděla, že je to ok nechala jsem jenže po čase mi take přestala uplně pít…dneska je na tom tak že vice jak 90 ml do ni nedostanu a mm vypila i 220 ml tak asi bylo stravnější nebo nevim
taky si s tím nevim rady ale tím, že už ji bude roček přestavam to řešit..zitra jdeme na vyšetření na endokrinologii tak jsme teda zvědava jelikož není normlaní, aby měla problemy s vahou, travením atd…
zkoušela jsi nutrilon care???
Jinak jestli jsi nezkoušedla ten nutrilon care, tak je na i na předpis a vyjde o asi 100 levněji tak se domluv s mudr
Dcerka mi sunar nechtěla a pak ji po něm bolelo bříško tak, že mi druhý den nic nejedla a to jsem jí dala jen jednu dávku. Takže za mě - vyměnit UM a zkusit jestli nenajdeš to které jí bude vyhovovat.
Malé také bolí bříško (stolici má každý den ), je zvláštní že po nutradefensu to neměla když je to mléko stejné značky. Laktobacílky také dávám každý den
Co zkusit Bebu Pro, dávám jí synovi, je po operaci střev a tráví jí dobře. Ten nutrilon allergy care mu teda moc nrsedl, navíc je hořký, tak ho spousta dětí nepije. Laktobacílky dávám taky.
Ja bych to skusila pořešit s mudr..beba je fajn mleko no ale mala ji nechtěla
nutrilon care je takový divný chutově bleeee, ale měl u nas uspěch asi 2 tydny ![]()
U nas se zahadne u rocaka objevil po Sunaru vodovy prujem (opakovane, poprve po prechodu z ND 2 na ND 3, neverila jsem, ze to bude z toho
) a az neuveritelne mu to srovnal Hipp (zase opakovane). Ma pro a prebiotika. Takze za me Hipp. Jinak e Sunaru Complex mel prcek taky neskutecne prujmy, z Nutrilonu zacpu…
Ale s takovymi problemy bych sla k doktorce, i kdyz je otazka nakolik ji veris v dokrmovani.
S doktorkou jsem dnes mluvila, přejdu na Nutradefence je to stejná značka a nebude to pro malou taková zátěž, když měla ND HA tak problémy neměla, ale nechtěla ho tak uvidím jestli ji bude chutnat více když nebude nahořklí jako ten HA. Ona je hrozný nejedlík, po čtyřech hodinách mi vypije třeba jen 30 a více do ní nedostanu. Je to hrozný peklo, ale ona je jinak spokojená. Přibírá strašně málo 50-100g týdně.
Ještě mě napadlo Infatriny, ale to je drahý špás, nevím jakou část hradí pojišťovna. My jsme měli krabici z nemocnice, stačila. Je to vysoce kalorické speciální mléko, dítě se po něm spraví a je dobře stravitelné. Tak se potom když tak zeptejte doktorky, kdyby ten nutradefence taky nezabral. Držím palce.
No to by bylo pro nás, ona od malička má problémy s bříškem, mrzí mi že nás doktorka dodnes neposlala na nějaké vyšetření. Dokud, ale přibírá i když málo tak je to v pořádku. Doufám že bude mít po ND klid a nebude mít bolesti je mi jí líto
Syn je těžce nedonošený, v roce vážil 6 kilo, 2 měsíce nepřibíral a doktorka to taky neřešila, on teda jedl, ale měl vývod a tak všechno nestrávil. Podle mě mu infatrini mohla předepsat už ona dřív. Váhu jsme potom dlouho doháněli, takže vím, jak se cítíte.
Držím palce, aby se to spravilo.