Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím maminky, má 10ti denní holčička má hlen ve stolici, dneska ráno jsem našli i trochu krve, trápí jí bolavé bříško. Je plně kojená. Volala jsem naší dětské dr. a ta nás poslala do nemocnice, aby nám udělali ultrazvuk.. V nemocnici mi doktorka řekla, že je uplně v pohodě, a že to všechno má z toho, že ji překrmuju.
6ádné vyšetření ani nic podobného jí neudělala. Copak to jde, překrmovat, když kojím? Vždyť si sama řekne, ne? V nemocnici mi řekla, že mám kojit jen 15 min, ale malá mi řve hlady. A nevíte z čeho by mohla takové potíže mít? ![]()
Měl jsem to stejně. Tehdy mi doktorka řekla, že mám zavést režim (třeba kojit po dvou nebo třech hodinách). Bříško je pak „klidné“, protože vím, že další mlíko příjde za dvě hodiny a že má čas si všechno " v klidu" natrávit. Že malé miminko je jako pejsek… když před něj dáš pytel granulí, tak taky bude jít dokud bude a pak z toho má problémy.
PS:nebrat doslova
No taky si myslím, že kojené děti se překrmit nedají a jestli jo, tak zrovna ta moje se určitě překrmovala - přibírala i přes půl kila týdne.. Ale tyhle problémy neměla.. Zkus vysadit veškeré mléčné výrobky.. Mohla by to být alergie na bílkovinu kravského mléka, ten hlen a krev tomu nasvědčují.. Poraď se znovu s pediatrou..
Ahojky, když byla malá miminko, taky se mi to stalo. a vypozorovala jsm, že to měla většinou, když jsem si dala kousek čokolády. tak jsem jí pak nejdela vůbec a bylo to v pohodě. Neměla jsi čokoládu? Nebo třeba hodně mléčnejch výrobků?
Pokud jenom kojíš, tak zkus vysadit všechny mléčné výrobky, protože tak se může projevovat ABKM (alergie na bílkovinu kravského mléka). Mělo by se to za pár dní srovnat. Koj dál, jak kojíš.
Jinak bych se hádala, že to vyšetření chci. Případně bych jela do jiné nemocnice (jestli máte možnost) a určitě bych šla zítra k vaší doktorce.
To jsem teda ještě neslyšela a přístup doktorky mě opravdu hodně zaráží. Já bych řekla, že by to mohla být např. alergie na BKM nebo něco podobného. Určitě bych se nenechala odradit a trvala na dalších vyšetřeních.
Zítra k nám přijde naše doktorka, tak ji snad prohlídne důkladněji. Jinak kojíme po 2-3 hodinách, tak 20-30 min podle toho jak si „řekne“. Čokoládu nejím, a ty mléčný výrobky jsem už omezila, napadlo mě zda to nemůže mít z toho. Uvidím co mě řekne zítra. Děkuji za názory
@zeleny čaj píše:
Zítra k nám přijde naše doktorka, tak ji snad prohlídne důkladněji. Jinak kojíme po 2-3 hodinách, tak 20-30 min podle toho jak si „řekne“. Čokoládu nejím, a ty mléčný výrobky jsem už omezila, napadlo mě zda to nemůže mít z toho. Uvidím co mě řekne zítra. Děkuji za názory
omezení nestačí, to bys musela vysadit kompletně včetně vybraného pečiva, ve kterém to taky může být
Souhlasím s holkama, obyčejné přecpávání může způsobit tak max blinkání nebo bolení, ne hlen a krev ve tsoličce, to bude to mlíko..ale pokud ho uplmně vynwcháš ( i jogurty, máslo a pod) mělo by se to srovnat..prostě dej 2-3 dny bez mléčných výrobků a uvidíš…a není to doživotní, hodně mimin co tím trpí se pak v batolecím věku srovná
tak neboj, všechno bude určitě dobré ![]()
Ahoj u nás se krví a hlenem ve stolici projevila alergie na BKM už v porodnici… Držela jsem eliminační dietu a dobré, malé bude rok a začínáme zkoušet jogurt. Jelikož u nás to bylo jasné- po podaní nutrilonu krev a hlen a bolení, po vysazení a dokrmování mým odsátým mlékem ústup problému, tak nám dělali jen KO apod, ale v tvém případě bych žádala i o další vyšetření. držím pěsti - a pozor mléko je obsaženo snad i ve wc papíru ![]()
Na 10denní dítě mi přijde krmení 15min velice krátká doba, tak mrňaví ještě neumějí pořádně tahat, nemají tu sílu. Navíc přebytky většinou vypouštějí blinkáním.
Na takovéto rady bych si dala pozor, u takhle malého mimča může jít díky řízenému uměle zkracovanému kojení laktace hodně rychle do kopru.
Vysadila bych mléčné výrobky, hlavně teda ty nekysané a potenciální alergeny, jak někdo psal čokoládu, tak asi co obsahuje kakao atd, zkus se zaměřit na to, co jsi jedla třeba ve větším množství poslední dny.
Když máte bolavé břísko, nepoužívala jsi třeba rourku nebo teploměr na ulevení? Mohlo by to být z nějakého menšího poranění. Případně pokud miminko opravdu hodně často kaká, tak ta výstelka ve střevu se může tím poškodit, nemusí to být hned alergie
Myslím že to může být z mléčných výrobků pokud jich jíš hodně a piješ k tomu ještě mlíko. Zkus to omezit a uvidíš. Překrmování to není. Já kojila v prvních týdnech víc jak půl hodinu. Malá si řekla až měla dost a nebyla blinkací. Kamarádka se řídila kojením 15 min a pak ji chlapeček začal ubývat na váze.