Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky,
mám tříměsíční holčičku a přestala papat. Trvá to asi dva týdny. Mlíka mám fakt hodně, je pravda, že kojím jen z jednoho prsa, ale předtím problém nebyl.
Je to asi takto. V noci jí asi třikrát. Ráno se vzbudí tak v 6 a prso nechce. Tak v 9 jí dám prso znovu, cucne si a brečí, tak se to opakuje v 1, ve 4 si teda ze zoufalství dá, ale neobejde se to bez několika odpojení a řvu
ale nají se. Pak se koupe a po koupání zase kojím-řev..Dneska už jsem nevěděla co mám dělat tak jsem odstříkala do flašky ale taky to nechce..Jestli přibívá nevím, nemám váhu a uvidím u doktorky až 5.3..
N
nevíte jak na ni? Bříško má úplně měký, prázdny ![]()
@soleile
zasadni otazka asi je, jestli dost cura? jestli jo, tak jeste par dni pockej. jestli ne, tak to res s doktorkou hned.
Tak plínek má přes den počůraných tak 5+1 v noci. Ale o dost míň než před tím kaká ![]()
Tak to minimum asi ma. ja si akorat pamatuju, ze novorozenec ma mit min 6 pocuranych plinek za den, jak je to u vetsich nevim ![]()
ja byt tebou, tak mudre zavolam a poptam se. pokud ma tech 6 a je jinak v pohode, tak ji nic nebude, ale zas nemuze tak byt naporad.
jeste by se dalo zkusit UM, ale pokud vam kojeni predtim slo v pohode, tak to asi je uplne posledni moznost, co zkouset…
Se synem jsem měla něco podobného, ten řev u kojení znamenal velké bolesti bříška (byli jsme dokonce na ultrazvuku), málo kakal a stoličku měl hustší. Jak se přicucnul, střeva se dala do pohybu a bolest byla na světě… Jednou dokonce nekadil 20dnů. Bylo to děsné, bojovali jsme, ale nakonec se sám v 9 měsících odstavil.
Zkus vše na bolení bříška (nahřívat, kapičky, cvičit, vyprdět nad umyvadlem…)
No já nevím, přijde mi zvláštní, že by jí mlíčko přestalo najednou chutnat. A přijde mi že z té flašky třeba neumí pít
A to zkouším před spaním, po spaní..Snad se to zlepší nebo začínám z toho být dost na nervy..
@pajjakk píše:
Se synem jsem měla něco podobného, ten řev u kojení znamenal velké bolesti bříška (byli jsme dokonce na ultrazvuku), málo kakal a stoličku měl hustší. Jak se přicucnul, střeva se dala do pohybu a bolest byla na světě… Jednou dokonce nekadil 20dnů. Bylo to děsné, bojovali jsme, ale nakonec se sám v 9 měsících odstavil.
Zkus vše na bolení bříška (nahřívat, kapičky, cvičit, vyprdět nad umyvadlem…)
Právě když měla prdíky tak to byl horor, ale plakala pořád. Teď prdí normálně přes den a neplače u toho nic, ale tak teď to může snášet jinak. Každopádně zkusím. Děkuji:)
Dr. mi vysvětlovala, že ta bolest je způsobená, právě když se přicucne, jak se rozjedou střeva. Mezi kojením byl veselý, jen jak si cucnul šílený řev…
@pajjakk píše:
Dr. mi vysvětlovala, že ta bolest je způsobená, právě když se přicucne, jak se rozjedou střeva. Mezi kojením byl veselý, jen jak si cucnul šílený řev…
Potvrzuji
Taky sem Dr říkala, že se mi malá odtrhává od prsa (jeden měsíc to dělala dost často, ale naštěstí se napapala vžycky dost) a taky mi říkala, že je to tím, že jak začne pít tak se začnou hýbat střívka a začně ji bolet bříško.
A nebo ještě by to mohlo být třeba deodorantem, jako vůní, nebo voňavkou… nemáš nějaký nový? Že jí to jako smrdí.
To nemám, deodorant stejný a k vůli malé se právě vůbec nevoním. Snad pomůžou kapičky, máme doma ty od Bioprinu.
Nezacala jsi jist, pit neco noveho, nedostala jsi menstruaci?
Růstový spurt? Na emimi se toho napsalo kvanta, hezky popsaný je to i na www.kojeni.net
Vydržet, přikládat, do týdne by měl být klid. Hlavně nedávej žádnej dokrm, lahev, nic. Píšeš, že mlíka máš dost, tak je to zbytečný
Nic nové nejím, nepiju nic..A spurt, no nevím, už jsme měli když byla menší asi kolem 6. týdne a právě hrozně papala, snad každou hodinu a byla protivná. Teď je v pohodě až na to kojení no..