Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Milé maminky,
Můžete mi prosím poradit, co mám dělat, když má moje šestinedělní Natálka krmení trěba dvě hodiny skoro v kuse? Je pravda, že v noci spí 4 až 5 hodin a to vycucne během hodiny 100 ml, ale cca před týdnem začala pít 140 ml dopoledne po probuzení, ale pije dvě hodiny. Ucpává dírku jazykem a „dělá“, že saje a třeba 15 minut nic. Snažím se jí dudlíkem pohybovat v pusince, ale to jenom vysaje malinko a pak zase nic. Pije jen, když chce ona. Nikdy nevypije 100 ml během půl hodiny… A pokud ano, tak blindí a to hodně. Problém je, že doba dopoledního krmení se prodlužuje a teď už je to i před spaním. Bohužel, když ji položíme do postýlky a nedokrmím ji, tak za 15 až 30 minut pláče, ale je to hlady! Vážila 2570, když jsme si ji přinesli z porodnice, tudíž většinou jedla pomalu a normální doba krmení byla 45 minut. Teď je to horší a horší.
Poradíte, čím by se to mohlo zlepšit? Mám ji nechat plakat, aby si navykla na režim? Rozhodili nás návštěvy u lékaře, ale teď je to trvalého charakteru…
Děkuji všem!
Zuzka
Podle popisu jsem pochopila, že krmíš z flašky, takže bych zkusila od jiného výrobce.
Nenechá se ošidit dudlíkem? Já teda kojím, ale mě taky malá i teď v 7dmi měsících vydrží u prsa i hodinu. Ale pak už si s tím prsem jen hraje. Cucá tak těch 20-30 minut.
@Zuzanka86 zkousila jsi jinou savicku? nebo koukni, zda nema uzdicku pod jazykem prilis kratkou a jakoby ji to nedrzi jazyk. Deti na UM vetsinou piji snadneji a rychleji nez kojene, takze ty 2 hodky mi prijdou opravdu hodne.
Ja kojila, nekojici maminky urcite napadnou jeste jina reseni.
Když spinká, tak krmím po třech hodinách. V noci po 4-5. Jen je problém po spánku a před spaním. Už od narození ráda saje, tak mi přijde, že si jen hraje… Ale pak ji uložím do postýlky a pláče hlady. Dávám Nutrilon anti-colics a používám lahvičky od Nuk. Má méně prdíku a nebolí ji bříško. Ty lahvičky nevím, jestli jsou ok.
@Zuzanka86 pokud ti to nevadi, zkus dat dudlik. Je mozne, ze jen cumla savicku, aby se uklidnila.
To mě taky napadlo, ale kape to, když ji otočím. A používáme od Nuk. Ale mám i ty Mum, ale ty jsou nešikovné, že mají oddělovací dno a teče to sporem, pokud to pořádně neutáhnu a nezkontroluji. Ale je pravda, že i tak delší dobu sála. Za pokus to stojí!
Také jsem zkusila, ale vyplivne ho, ale budu trpělivá. Saje ráda… ![]()
@Zuzanka86 jeste me napadlo - mas placate savicky nebo kulate? kdyz jsem prechazela na UM, zkousela jsem oboji a z kulatych mala lepe sala.
@Zuzanka86 píše:
To mě taky napadlo, ale kape to, když ji otočím. A používáme od Nuk. Ale mám i ty Mum, ale ty jsou nešikovné, že mají oddělovací dno a teče to sporem, pokud to pořádně neutáhnu a nezkontroluji. Ale je pravda, že i tak delší dobu sála. Za pokus to stojí!
Savičky od MAM jdou nacpat na aventí lahvičky, pokud ti ty jejich nevyhovují
Mě třeba ta jejich vyhovuje a ještě mi nikdy netekla.
Savička je kulatá. Také mi přijde, že je to příliš dlouho. Budu muset zkusit tu, která má dírku té savičky vepředu namísto ze strany. Tak bude mít menší možnost ji ucpávat.
Super! Mně tekla už několikrát. A i manželovi, tak je možné, že je to špatný kus…
@Zuzanka86 U nás malé nejvíc vyhovuje ta placatá MAM
ale tedy 2, 1 prý teče moc pomalu ![]()